Covoare de asfalt nou. Ce drumuri din Ținutul Pădurenilor au fost reparate

Mai multe sectoare din drumurile județene 687 E Hunedoara – Ghelari, 687 F Hunedoara – Govăjdia și 687 D Hunedoara – Lacul Cinciș au fost reabilitate, astfel că localnicii și turiștii care ajung în Ținutul Pădurenilor au mai multe motive de satisfacție. Lucrările s-au derulat în ultimele săptămâni și au vizat doar tronsoanele extrem de degradate, care au fost acoperite cu covoare bituminoase. A fost exclus sectorul extrem de degradat din jurul Lacului Cinciș, pe care se derulează proiectul de modernizare a rețelei de apă și canalizare. Lucrările vor continua pe drumurile județene din împrejurimile Hunedoarei, susțin reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Autoritățile speră să obțină finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru reabilitarea comletă a DJ 687 D Teliuc – Topliţa (15,1 kilometri) şi DJ 687 E Hunedoara -Teliucu Inferior – Ghelari – Poeniţa Voinii – Vadu Dobrii (30 de kilometri), din Ţinutul Pădurenilor. Acestea au fost incluse într-un pachet de proiecte dedicate șoselelor turistice din județ, alături de alte opt drumuri județene din Țara Hațegului, Retezat și Valea Streiului. Costurile estimate pentru reabilitarea celor două drumuri din vecnătatea Hunedoarei se ridică la 51,6 milioane de lei. Tot prin PNDL, în această primăvară se derulează lucrări de modernizare a drumurilor din multe comune ale Ținutului Pădurenilor. Lista investiţiilor în infrastructură cuprinde: Modernizarea DC 109A Topliţa-Goleş-Dăbâca zona Topliţa-Goleş; Moderninizarea drumurilor vicinale din satul Topliţa; Modernizare drumuri comunale şi uliţe în comuna Lunca Cernii de Jos; Modernizare DC 116 şi drumuri de interes local din intravilanul comunei Lelese; Modernizare străzi în comuna Ghelari L=7203 m; Moernizarea Drumului Comunal 110 Ghelari – Plop – Govâjdia; Modernizare străzi în comuna Cerbăl; Modernizare DC 111 A: Bunila – Cernişoara Florese, în comuna Bunila şi Modernizare DC 103A: Topliţa-Vălari-Vadu Dobrii, în comuna Bunila.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare