Constructorii Lotului III din Autostrada Lugoj – Deva sunt acuzați din nou de CNAIR

Antreprenorii spanioli care construiesc Lotul III al Autostrăzii Lugoj – Deva au fost acuzați de mobilizare slabă și lucrări de calitate proastă, în urma unui control inopinat efectuat pe șantierul autostrăzii de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „Echipa CNAIR a constatat o slabă mobilizare, insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile. Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat încă o soluție tehnică pentru pasajul de la km 76 și nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale”, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Problemele de pe Lotul III trenează încă din anul 2016, potrivit reprezentanților CNAIR, care îi acuză pe constructori că nu și-au manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva. „Slaba mobilizare din șantier pune sub semnul întrebării capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. Antreprenorul nu a venit cu soluții optime în conformitate cu standardele de calitate fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului și degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fără a înștiința consultantul și pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie în execuția lucrărilor fapt ce l-a pus pe consultant în postura de a da neconformități. Unele dintre ele datând din 2017 și nestinse până un prezent”, a informat CNAIR.

De la începutul acestui an, constructorii din Asocierea de firme Teloxim, Consa, Aldesa Construcciones şi Arcadis Eurometudes și conducerea CNAIR și a Ministerului Transporturilor se află în litigiu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − doisprezece =

ACTUALITATE
Sinucidere în spital         Bulevardul Mihai Viteazul va fi modernizat         Parcarea jefuită de pe DN 76         Polițiștii au descins la locuințele unor tineri, suspectați de trafic de cannabis și cocaină         Comori dacice impresionante traficate de un german         Despre soarta cărților…         INIŢIATIVĂ. Aleşii ALDE prezintă surse de finanţare pentru Deva         Noaptea Lungă a Industriei – În 10 mai, Cugir și Sebes         Întâlnire inedită în Cetatea Deva         INVENTARUL ȚINUT LA SECRET DE CONSILIUL JUDEȚEAN. Cât de proaste sunt drumurile Hunedoarei         S-a reluat furnizarea gazului metan la Termocentrala Mintia         Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune. Prejudiciul depășește 200.000 de lei         DEVA. Mesaj emoţionant transmis de primarul Florin Oancea veteranilor de război         ULTIMUL EPISOD. Sarmizegetusa Regia, o istorie a furtunilor care au devastat monumentul UNESCO (IV)         Restaurarea Cetăţii Orăştiei va costa cinci milioane de euro         Nori de praf peste Hunedoara, de la combinatul siderurgic         Peste 85.000 de puieţi vor fi plantaţi în această primăvară în munţii Orăştiei         Penalizări date constructorilor Lotului III din Autostrada Lugoj – Deva         Artezienele din centrul Hunedoarei mai au de așteptat         Termocentrala Mintia a fost tăiată de la alimentarea cu gaz metan