Constructorii Lotului III din Autostrada Lugoj – Deva sunt acuzați din nou de CNAIR

Antreprenorii spanioli care construiesc Lotul III al Autostrăzii Lugoj – Deva au fost acuzați de mobilizare slabă și lucrări de calitate proastă, în urma unui control inopinat efectuat pe șantierul autostrăzii de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „Echipa CNAIR a constatat o slabă mobilizare, insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile. Pe acest lot, constructorul nu a remediat problemele de stabilitate a terasamentelor, nu a prezentat încă o soluție tehnică pentru pasajul de la km 76 și nu a rezolvat problema sistemului de evacuare a apelor pluviale”, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Problemele de pe Lotul III trenează încă din anul 2016, potrivit reprezentanților CNAIR, care îi acuză pe constructori că nu și-au manifestat serios disponibilitatea de a le rezolva. „Slaba mobilizare din șantier pune sub semnul întrebării capacitatea acestui constructor de a continua proiectul. Antreprenorul nu a venit cu soluții optime în conformitate cu standardele de calitate fapt ce a dus la prelungirea termenelor de execuție, întârzierea finalizării proiectului și degradarea unor lucrări deja executate. Iar de multe ori antreprenorul a executat lucrări fără a înștiința consultantul și pe care de multe ori nici nu l-a convocat la punctele cheie în execuția lucrărilor fapt ce l-a pus pe consultant în postura de a da neconformități. Unele dintre ele datând din 2017 și nestinse până un prezent”, a informat CNAIR.

De la începutul acestui an, constructorii din Asocierea de firme Teloxim, Consa, Aldesa Construcciones şi Arcadis Eurometudes și conducerea CNAIR și a Ministerului Transporturilor se află în litigiu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr