Consiliul Local Deva a aprobat banii pentru plata burselor elevilor de la școlile din oraș

Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat banii pentru plata burselor elevilor de la școlile din oraș.

Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat finanțarea sumelor necesare pentru bursele aferente anului școlar 2017-2018, pentru elevii de la școlile de pe raza municipiului Deva.

La solicitarea celor nouă unităti de învățământ din oraș, consilierii locali au votat joi, un număr de 18.947 de burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat: burse de ajutor social, burse de performanță, burse de merit și burse de studiu. Valoarea totală a burselor este de 1.202.066 lei, iar fondurile necesare acestora sunt alocate integral de la bugetul local.

Criteriile specifice pentru acordarea tuturor categoriilor de burse se stabilesc anual, în cadrul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ. Dacă până acum beneficiau de bursele de merit doar elevii cu media 10, în anul școlar 2017-2018, noutatea este faptul că, aceste burse se acordă elevilor care au media generală/semestrială între 9,50-10. Administrația locală face astfel un efort mai mare pentru a sprijini cât mai mulți elevi cu rezultate bune la învățătură.

Primăria Municipiului Deva anunță că începând din 4 iunie 2018, va efectua deschiderile de credite bugetare către școli, iar acestea, la rândul lor vor plăti bursele aferente lunilor februarie, martie, aprilie, mai 2018, către beneficiari.

Primăria Municipiului Deva a achitat deja bursele elevilor pentru semestrul I al anului școlar 2017-2018.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii