Consiliul Local Deva a aprobat banii pentru plata burselor elevilor de la școlile din oraș

Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat banii pentru plata burselor elevilor de la școlile din oraș.

Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat finanțarea sumelor necesare pentru bursele aferente anului școlar 2017-2018, pentru elevii de la școlile de pe raza municipiului Deva.

La solicitarea celor nouă unităti de învățământ din oraș, consilierii locali au votat joi, un număr de 18.947 de burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat: burse de ajutor social, burse de performanță, burse de merit și burse de studiu. Valoarea totală a burselor este de 1.202.066 lei, iar fondurile necesare acestora sunt alocate integral de la bugetul local.

Criteriile specifice pentru acordarea tuturor categoriilor de burse se stabilesc anual, în cadrul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ. Dacă până acum beneficiau de bursele de merit doar elevii cu media 10, în anul școlar 2017-2018, noutatea este faptul că, aceste burse se acordă elevilor care au media generală/semestrială între 9,50-10. Administrația locală face astfel un efort mai mare pentru a sprijini cât mai mulți elevi cu rezultate bune la învățătură.

Primăria Municipiului Deva anunță că începând din 4 iunie 2018, va efectua deschiderile de credite bugetare către școli, iar acestea, la rândul lor vor plăti bursele aferente lunilor februarie, martie, aprilie, mai 2018, către beneficiari.

Primăria Municipiului Deva a achitat deja bursele elevilor pentru semestrul I al anului școlar 2017-2018.

Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara