Concedieri colective la fabrica de textile din Brad

Fabrica de textile Teba Brad Industry va rămâne de la începutul lunii mai fără 60 de angajați, dintre cei 170 înregistrați în prezent. La mijlocul anilor 2000, fabrica avea aproape 1000 de salariați, dar treptat numărul lor s-a restrâns.

Mutarea producției fabricii în Albania și creșterea costurilor de producție a determinat concedierile colective, susțin reprezentanții societății. „Oamenii sunt în preaviz, au primit un salariu compensatoriu și vor beneficia de șomaj. Vreau să subliniez faptul că din punctul meu de vedere nu vor mai fi modificări majore la firmă în perioada următoare, așa că restul angajaților pot să stea liniștiți. Concret, fabrica de la Brad va deveni un punct logistic, adică se vor face prototipi și împărțirea mărfurilor pe client”, a declarat administratorul şi directorul societăţii, Florin Oprișa, citat de glasul-hd.ro.

Cei 60 de angajați care vor fi concediați vor beneficia de măsuri de asistență și consiliere profesională din partea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara. „În primă fază, unde sunt locuri disponibile care corespund cu pregătirea acestora, vor fi direcționați către acele locuri de muncă, după care, dacă sunt persoane care rămân în continuare în evidența noastră, vor beneficia de măsuri active (reconversie profesională) și pasive (șomaj). Sunt locuri de muncă disponibile și în zona Bradului, nu la fel de multe ca în zona Devei și a Hunedoarei”, a declarat, Nicolae Fara, directorul AJOFM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare