VEŞTI DE LA PRIMĂRIE. Săptămână plină pentru edilii Devei

Municipalitatea s-a angajat să finanţeze anual Spitalul Judeţean de Urgenţe Deva, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. Nouă şcoli vor primi bani pentru organizarea balurilor pentru boboci. Cam 300 de bănci şi mese sunt în aşteptarea stăpânilor. 61 de cupluri cu jumătate de veac de căsnicie vor fi premiate în campania electorală. Primăria anunţă cum se poate obţine o locuinţă socială şi ce trebuie să facă mămicile aflate în concediu pentru creşterea copilului pentru a lua ceva bani în plus

 

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva va primi, în fiecare an, fonduri de la bugetul local. Directorul medical Ioan Demeter a cerut sprijin financiar din partea administraţiei locale la şedinţa Consiliului Local Deva de miercuri, 27 septembrie 2016, readucând în discuţie întârzierile de plată pe care le are Spitalul şi faptul că mai mult de jumătate dintre pacienţii internaţi sunt deveni. „Vechea administraţie locală nu a considerat Spitalul drept o prioritate. Astăzi, este o urgenţă. De exemplu, la Secţia de Medicină Internă – un aparat foarte util pentru investigarea pacienţilor cu probleme gastrointestinale este defect şi poate fi reparat doar în Japonia. Reparaţia se ridică la câteva zeci de mii de lei. La următoarea şedinţă a Consiliului Local, voi propune consilierilor alocarea a 50.000 de lei, anual, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a afirmat primarul Mircia Muntean.

 

Locuinţe sociale

Persoanele care au depus dosare pentru obţinerea unei locuinţe sociale sunt rugate să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva (str. Cuza Vodă, nr. 36, Bl. 112 – fost Hotel Piaţă) – Biroul Fond Locativ (camera 4), telefon 0254.21.80.30, până în data de 31 octombrie 2016, pentru actualizarea dosarelor de locuinţă. Actele depuse după această dată nu vor fi luate în considerare pentru calcularea punctajului necesar întocmirii listei de priorităţi pentru anul 2017.

 

Balul bobocilor

Primăria şi Consiliul Local Deva au alocat câte 3.000 de lei de la bugetul local pentru nouă unităţi de învăţământ din Municipiul Deva în vederea organizării, în această toamnă, a „Balului Bobocilor”. Şcolile, liceele şi colegiile care beneficiază de aceste fonduri sunt: Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna”; Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”; Liceul Teoretic „Teglas Gabor”; Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”; Colegiul Naţional „Decebal”; Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”; Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”; Colegiul Tehnic „Transilvania”; Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

 

Stimulente pentru mame

Persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (sau 3 ani pentru copilul cu dizabilităţi) pot beneficia, lunar, de un stimulent de inserţie în valoare de 531 de lei, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani ( respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilităţi), dacă îşi reiau activitatea sau realizează venituri supuse impozitării cu cel puţin 60 de zile înainte de a împlini copilul vârsta de 2 ani (respectiv 3 ani). Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva (str. Cuza Vodă, nr. 36, Bl. 112, etaj 1, camera 3), de luni până vineri, între orele 8-10, sau la numărul de telefon 0254.21.80.30.

 

Mobilier stradal oferit de primărie

Cam 300 de bănci şi mese din lemn vor fi distribuite de către Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva în cartierele din municipiu. Mobilierul va fi distribuit pe bază de cerere scrisă din partea  asociaţiilor de locatari/ proprietari. Cererile se depun la sediul SPIGM Deva (str. Axente Sever, nr. 30), la sediul Primăriei Municipiului Deva (Piaţa Unirii, nr. 4) – Direcţia Tehnică, sau pot fi transmise electronic, pe adresa: spigm_deva@yahoo.com. Totodată, cetăţenii Municipiului Deva pot transmite SPIGM sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numărul de telefon 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean). De asemenea, reprezentanţii primăriei s-au întâlnit cu preşedinţi şi administratori ai asociaţiilor de locatari pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă cetăţenii oraşului. În cadrul întâlnirii au fost oferite şi detalii despre proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi despre ajutorul pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2016-2017. Întreţinerea zonelor verzi din cartiere (tunderea periodică a gazonului şi a gardului viu, plantarea de flori şi arbori, toaletarea arborilor), întreţinerea şi repararea echipamentelor de iluminat public (în special a celor aflate în zona parcărilor), trasarea şi inscripţionarea locurilor de parcare închiriate şi montarea de pubele subterane în mai multe cartiere din municipiu, au fost principalele teme abordate de delegaţii celor 197 de asociaţii (din 457 existente) care au participat la dezbatere.

 

Premierea fidelităţii pică de alegeri

Un număr de 61 de cupluri care împlinesc, anul acesta, 50 de ani de căsnicie au depus cereri pentru a beneficia de recompensa oferită de Primăria şi Consiliul Local Deva. „În luna decembrie, primarul Mircia Muntean va premia familiile care au împlinit o jumătate de veac de căsătorie neîntreruptă. Premiul constă într-o diplomă de fidelitate şi o recompensă bănească în sumă netă de 357 de lei. Pentru a beneficia de acest premiu, cuplurile care au împlinit 50 de ani de la încheierea căsătoriei şi au domiciliul în Municipiul Deva sunt invitate să depună o cerere la Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva (B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 12, etaj 1), până în data de 15 decembrie 2016, împreună cu copii după actele de identitate şi certificatul de căsătorie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de edilii Devei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × patru =

ACTUALITATE
Incendiu în Călan: peste 20 de persoane au fost evacuate         Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani