mircia primar (2)

VEŞTI DE LA PRIMĂRIE. Săptămână plină pentru edilii Devei

Municipalitatea s-a angajat să finanţeze anual Spitalul Judeţean de Urgenţe Deva, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. Nouă şcoli vor primi bani pentru organizarea balurilor pentru boboci. Cam 300 de bănci şi mese sunt în aşteptarea stăpânilor. 61 de cupluri cu jumătate de veac de căsnicie vor fi premiate în campania electorală. Primăria anunţă cum se poate obţine o locuinţă socială şi ce trebuie să facă mămicile aflate în concediu pentru creşterea copilului pentru a lua ceva bani în plus

 

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva va primi, în fiecare an, fonduri de la bugetul local. Directorul medical Ioan Demeter a cerut sprijin financiar din partea administraţiei locale la şedinţa Consiliului Local Deva de miercuri, 27 septembrie 2016, readucând în discuţie întârzierile de plată pe care le are Spitalul şi faptul că mai mult de jumătate dintre pacienţii internaţi sunt deveni. „Vechea administraţie locală nu a considerat Spitalul drept o prioritate. Astăzi, este o urgenţă. De exemplu, la Secţia de Medicină Internă – un aparat foarte util pentru investigarea pacienţilor cu probleme gastrointestinale este defect şi poate fi reparat doar în Japonia. Reparaţia se ridică la câteva zeci de mii de lei. La următoarea şedinţă a Consiliului Local, voi propune consilierilor alocarea a 50.000 de lei, anual, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a afirmat primarul Mircia Muntean.

 

Locuinţe sociale

Persoanele care au depus dosare pentru obţinerea unei locuinţe sociale sunt rugate să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva (str. Cuza Vodă, nr. 36, Bl. 112 – fost Hotel Piaţă) – Biroul Fond Locativ (camera 4), telefon 0254.21.80.30, până în data de 31 octombrie 2016, pentru actualizarea dosarelor de locuinţă. Actele depuse după această dată nu vor fi luate în considerare pentru calcularea punctajului necesar întocmirii listei de priorităţi pentru anul 2017.

 

Balul bobocilor

Primăria şi Consiliul Local Deva au alocat câte 3.000 de lei de la bugetul local pentru nouă unităţi de învăţământ din Municipiul Deva în vederea organizării, în această toamnă, a „Balului Bobocilor”. Şcolile, liceele şi colegiile care beneficiază de aceste fonduri sunt: Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna”; Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”; Liceul Teoretic „Teglas Gabor”; Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”; Colegiul Naţional „Decebal”; Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”; Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”; Colegiul Tehnic „Transilvania”; Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

 

Stimulente pentru mame

Persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (sau 3 ani pentru copilul cu dizabilităţi) pot beneficia, lunar, de un stimulent de inserţie în valoare de 531 de lei, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani ( respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilităţi), dacă îşi reiau activitatea sau realizează venituri supuse impozitării cu cel puţin 60 de zile înainte de a împlini copilul vârsta de 2 ani (respectiv 3 ani). Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva (str. Cuza Vodă, nr. 36, Bl. 112, etaj 1, camera 3), de luni până vineri, între orele 8-10, sau la numărul de telefon 0254.21.80.30.

 

Mobilier stradal oferit de primărie

Cam 300 de bănci şi mese din lemn vor fi distribuite de către Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva în cartierele din municipiu. Mobilierul va fi distribuit pe bază de cerere scrisă din partea  asociaţiilor de locatari/ proprietari. Cererile se depun la sediul SPIGM Deva (str. Axente Sever, nr. 30), la sediul Primăriei Municipiului Deva (Piaţa Unirii, nr. 4) – Direcţia Tehnică, sau pot fi transmise electronic, pe adresa: spigm_deva@yahoo.com. Totodată, cetăţenii Municipiului Deva pot transmite SPIGM sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numărul de telefon 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean). De asemenea, reprezentanţii primăriei s-au întâlnit cu preşedinţi şi administratori ai asociaţiilor de locatari pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă cetăţenii oraşului. În cadrul întâlnirii au fost oferite şi detalii despre proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi despre ajutorul pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2016-2017. Întreţinerea zonelor verzi din cartiere (tunderea periodică a gazonului şi a gardului viu, plantarea de flori şi arbori, toaletarea arborilor), întreţinerea şi repararea echipamentelor de iluminat public (în special a celor aflate în zona parcărilor), trasarea şi inscripţionarea locurilor de parcare închiriate şi montarea de pubele subterane în mai multe cartiere din municipiu, au fost principalele teme abordate de delegaţii celor 197 de asociaţii (din 457 existente) care au participat la dezbatere.

 

Premierea fidelităţii pică de alegeri

Un număr de 61 de cupluri care împlinesc, anul acesta, 50 de ani de căsnicie au depus cereri pentru a beneficia de recompensa oferită de Primăria şi Consiliul Local Deva. „În luna decembrie, primarul Mircia Muntean va premia familiile care au împlinit o jumătate de veac de căsătorie neîntreruptă. Premiul constă într-o diplomă de fidelitate şi o recompensă bănească în sumă netă de 357 de lei. Pentru a beneficia de acest premiu, cuplurile care au împlinit 50 de ani de la încheierea căsătoriei şi au domiciliul în Municipiul Deva sunt invitate să depună o cerere la Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva (B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 12, etaj 1), până în data de 15 decembrie 2016, împreună cu copii după actele de identitate şi certificatul de căsătorie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de edilii Devei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 11 =

ACTUALITATE
PROBLEME LA ACOPERIŞ. „Reduta” Teatrului de Artă Deva a cedat ploilor         LA DEPUNEREA CANDIDATURILOR ALDE, Alin Bena: „Vreţi schimbare, DA ori BA?”         PICĂ OAMENII LUI MĂRGINEAN. Primăria Deva a desfiinţat postul ocupat de „pupila” fostului primar         Mai sunt aproximativ două săptămâni până la începerea campaniei privind alegerile parlamentare din 11 decembrie         1000 DE CĂRȚI. Fișă de lectură: „Margot”, de Gheorghe Brăescu         CĂLĂTOR ÎN RETEZAT. Spre Tăul Țapului         ÎN ȚARA LUI ZAMOLXIS. Piatra Iorgovanului, vârful cu nume de viteaz         Alin Simota este sub control judiciar în Emiratele Arabe Unite!         Un tânăr a fost reținut de poliție pentru tentativa de înșelăciune prin Metoda Accidentul         Investiție de mediu, blocată. Termocentrala Paroșeni, torpilată chiar de statul român         Stadiul lucrărilor pe Autostrada Lugoj – Deva: Vom putea circula pe încă 15 kilometri de autostradă spre Lugoj, până la sfârșitul anului 2016         Accident mortal: un tânăr a fost ucis, după impactul mașinii cu un cal         Dr. Ioan Demeter: „Actuala clădire în care este găzduită Pediatria nu corespunde normativelor de asistenţă medicală”         ÎNSCRIERI LA BEJ HUNEDOARA. PNL, PSD, PMP şi PRU au intrat oficial în cursa electorală         Peste 20 de metri cubi de lemne furate au fost recuperate de jandarmi         ARHIVELE HUNEDOAREI. Povestea studentului criminal condamnat la moarte, în anii 1970, după ce a măcelărit o familie         Peisajele impresionante din Retezat, surprinse de un hunedorean pe muntele acoperit de nori         Mesaje de revoltă împotriva turistului ceh care a vandalizat o cetate dacică         Polițiștii au dat iama în cămătari. Trei persoane au fost deja reținute         Controverse despre viața lui Arsenie Boca: averea și influența călugărului de la Prislop