Vârsta a treia între „Bine” şi „Doamne fereşte!”

De ziua lor, „Ziarul Hunedoreanului” a realizat un sondaj fulger în stradă printre pensionari. Întrebarea a fost una singură: cum îşi văd ei viaţa după retragerea din activitate. Surpriza plăcută a fost că am găsit şi pensionari fericiţi. Cel puţin de ziua lor 

 Noi avem un trai decent, nu ne putem plânge. Avem o casă la ţară, unde locuim vara, unde avem şi o mică gospodărie, mai cultivăm şi în grădină una, alta. Iarna venim şi locuim în oraş”, spune Eleonora Ioaneş (foto), având o mină optimistă. La polul opus, Emilia Nagy (foto) spune că de-abia se descurcă cu banii. Între cheltuieli la bloc, medicamente şi traiul de zi cu zi, femeia spune că are baza doar în pensia soţului. „Pentru noi cuvântul cheie este sărăcie şi neputinţă. După 25 de ani de serviciu, eu am o pensie de 420 de lei. Ar trebui să mai facem unele analize, dar dacă nu sunt bani, cu ce să le plătim?”,se întreabămâhnită femeia, cu lacrimi în ochi.

Un grec care o duce bine

Printre cei care o duc bine se situează şi Releosilo Berleogan (foto), de origine elenă. Pensionarul spune că pensiile sunt mici, iar pensionarii sunt condamnaţi de sistem la sărăcie şi umilinţă, deşi el, personal nu o duce prea rău. Are o pensie de 1.600 de lei, dar este nemulţumit că alţii care au aceeaşi pregătire, au pensii de două ori mai mari. ”Pentru că au fost securişti”, punctează el.

[box border=”full”]

De ziua lor

*Pentru persoanele de vârsta a treia, Primăria Hunedoara pregăteşte un program special. La ora 10 dimineaţa are loc acţiunea „ÎntâlnireaSeniorilor cu Istoria” la Castelul Corvinilor, unde sunt invitaţi toţi pensionarii din judeţ. La ora 11.30 la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Hunedoara , iar la ora 13 la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială vor fi organizate manifestări dedicate tuturor persoanelor de vârsta a III-a.

* Totodată, membrii Ligii Pensionarilor din municipiul Hunedoara sunt invitaţi astăzi în excursie la Mănăstirea Dumbrava, din judeţul Alba, urmată de o masă festivă.[/box]

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”