Studenţi hunedoreni specialişti în robotică, pe podium

Hunedorenii Andrei Vaida şi Alexandru Tiliuţă au obţinut locul doi, la două probe din cele patru, în cadrul Concursului Internaţional de Robotică, desfăşurat la Timişoara la sfârşitul săptămânii trecute

 

Echipa FIH (Facultăţii de Inginerie din Hunedoara), compusă din doi studenţi, ambii în anul terminal la Informatică Industrială, a obţinut locul doi la două probe, în cadrul Concursului Internaţional de Robotică, desfăşurat la Timişoara la sfârşitul săptămânii trecute. În cadrul evenimentului cei mai buni elevi şi studenţi îşi demonstrează cunoştinţele în domeniul roboticii şi inteligenţei artificiale.

Inteligenţă artificială

Secţiunea RoboTec, dedicată pasionaţilor de robotică  are loc în cadrul proiectului iTEC (IT Engineering Contest) şi este considerat cel mai important concurs din domeniul tehnicii, organizat  în zona de vest a României. Peste 16 echipe din ţară şi de peste hotare s-au prezentat la secţiunea RoboTec. Concursul a avut loc la Universitatea Politehnica Timişoara şi a fost împărţit pe patru probe: Labirint, Urmărirea liniei, Sumo şi Freestyle. Hunedorenii Andrei Vaida şi Alexandru Tiliuţă s-au prezentat cu mai mulţi roboţi în concurs, dar juriul a fost impresionat de cei prezentaţi în cadrul probelor de Labirint (robotul trebuie să ajungă în cel mai scurt timp posibil de la un punct de plecare până în punctul final) şi Mini Sumo (roboţii trebuie să fie capabili să îşi scoată adversarii din arenă, testând astfel şi capacitatea creatorului său). “Am lucrat câteva luni la acest proiect dar pot să spun că sunt mândru de rezultatele obţinute. Am terminat cu totul vineri dimineaţa la ora 6, iar concursul a avut loc sâmbătă, la Timişoara. Robotul cu care am obţinut locul II la secţiunea Labirint este totodată şi lucrarea mea de licenţă”, povesteşte Andrei Vaida.

Dintre cei peste 300 de competitori pasionaţi de tehnică înscrişi în concurs, o parte nu s-au prezentat, deoarece nu au finalizat roboţeii în timp util.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

ACTUALITATE
O copilă a murit după ce a căzut de la etajul opt         Când va fi pronunțată sentința în dosarul mafiei comorilor dacice         Căsătorii simbolice de Dragobete, la Castelul Corvinilor         Accident grav pe calea ferată         Agresiune în spital: o femeie a căzut victimă unui recidivist         Trei adolescenți au fost reținuți de polițiști, pentru mai multe tâlhării         Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani