Studenţi hunedoreni specialişti în robotică, pe podium

Hunedorenii Andrei Vaida şi Alexandru Tiliuţă au obţinut locul doi, la două probe din cele patru, în cadrul Concursului Internaţional de Robotică, desfăşurat la Timişoara la sfârşitul săptămânii trecute

 

Echipa FIH (Facultăţii de Inginerie din Hunedoara), compusă din doi studenţi, ambii în anul terminal la Informatică Industrială, a obţinut locul doi la două probe, în cadrul Concursului Internaţional de Robotică, desfăşurat la Timişoara la sfârşitul săptămânii trecute. În cadrul evenimentului cei mai buni elevi şi studenţi îşi demonstrează cunoştinţele în domeniul roboticii şi inteligenţei artificiale.

Inteligenţă artificială

Secţiunea RoboTec, dedicată pasionaţilor de robotică  are loc în cadrul proiectului iTEC (IT Engineering Contest) şi este considerat cel mai important concurs din domeniul tehnicii, organizat  în zona de vest a României. Peste 16 echipe din ţară şi de peste hotare s-au prezentat la secţiunea RoboTec. Concursul a avut loc la Universitatea Politehnica Timişoara şi a fost împărţit pe patru probe: Labirint, Urmărirea liniei, Sumo şi Freestyle. Hunedorenii Andrei Vaida şi Alexandru Tiliuţă s-au prezentat cu mai mulţi roboţi în concurs, dar juriul a fost impresionat de cei prezentaţi în cadrul probelor de Labirint (robotul trebuie să ajungă în cel mai scurt timp posibil de la un punct de plecare până în punctul final) şi Mini Sumo (roboţii trebuie să fie capabili să îşi scoată adversarii din arenă, testând astfel şi capacitatea creatorului său). “Am lucrat câteva luni la acest proiect dar pot să spun că sunt mândru de rezultatele obţinute. Am terminat cu totul vineri dimineaţa la ora 6, iar concursul a avut loc sâmbătă, la Timişoara. Robotul cu care am obţinut locul II la secţiunea Labirint este totodată şi lucrarea mea de licenţă”, povesteşte Andrei Vaida.

Dintre cei peste 300 de competitori pasionaţi de tehnică înscrişi în concurs, o parte nu s-au prezentat, deoarece nu au finalizat roboţeii în timp util.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca