Studenţi hunedoreni specialişti în robotică, pe podium

Hunedorenii Andrei Vaida şi Alexandru Tiliuţă au obţinut locul doi, la două probe din cele patru, în cadrul Concursului Internaţional de Robotică, desfăşurat la Timişoara la sfârşitul săptămânii trecute

 

Echipa FIH (Facultăţii de Inginerie din Hunedoara), compusă din doi studenţi, ambii în anul terminal la Informatică Industrială, a obţinut locul doi la două probe, în cadrul Concursului Internaţional de Robotică, desfăşurat la Timişoara la sfârşitul săptămânii trecute. În cadrul evenimentului cei mai buni elevi şi studenţi îşi demonstrează cunoştinţele în domeniul roboticii şi inteligenţei artificiale.

Inteligenţă artificială

Secţiunea RoboTec, dedicată pasionaţilor de robotică  are loc în cadrul proiectului iTEC (IT Engineering Contest) şi este considerat cel mai important concurs din domeniul tehnicii, organizat  în zona de vest a României. Peste 16 echipe din ţară şi de peste hotare s-au prezentat la secţiunea RoboTec. Concursul a avut loc la Universitatea Politehnica Timişoara şi a fost împărţit pe patru probe: Labirint, Urmărirea liniei, Sumo şi Freestyle. Hunedorenii Andrei Vaida şi Alexandru Tiliuţă s-au prezentat cu mai mulţi roboţi în concurs, dar juriul a fost impresionat de cei prezentaţi în cadrul probelor de Labirint (robotul trebuie să ajungă în cel mai scurt timp posibil de la un punct de plecare până în punctul final) şi Mini Sumo (roboţii trebuie să fie capabili să îşi scoată adversarii din arenă, testând astfel şi capacitatea creatorului său). “Am lucrat câteva luni la acest proiect dar pot să spun că sunt mândru de rezultatele obţinute. Am terminat cu totul vineri dimineaţa la ora 6, iar concursul a avut loc sâmbătă, la Timişoara. Robotul cu care am obţinut locul II la secţiunea Labirint este totodată şi lucrarea mea de licenţă”, povesteşte Andrei Vaida.

Dintre cei peste 300 de competitori pasionaţi de tehnică înscrişi în concurs, o parte nu s-au prezentat, deoarece nu au finalizat roboţeii în timp util.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.