Ştiri pe scurt

A scăzut numărul şomerilor hunedoreni

someriRata şomajului în judeţ a scăzut de la 6,6% în luna februarie la 6,45% în luna martie a acestui an, conform datelor comunicate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara. În cursul lunii martie au fost înregistraţi 2.532 de şomeri, dintre care 348 provin din disponibilizările curente de personal. În judeţ există 12.518 de şomeri, dintre care 3.822 sunt indemnizaţi şi 8.696 neindemnizaţi, conform ultimelor date oficiale. Femeile reprezintă aproape jumătate din totalul şomerilor hunedoreni, 6.144 înregistrate la finalul lunii martie. Tot atunci din evidenţele AJOFM Hunedoara au ieşit un număr de 2.889 de persoane. În tot acest timp, 1.909 de oameni şi-au găsit serviciu, iar dintre aceştia 839 au fost angajaţi pe durată determinată, iar 1.070 pe durată nedeterminată. Cei mai mulţi şomeri din judeţ se înregistrează în zonele Brad – 1909 şi Orăştie – 1616. Deva şi Petroşani au şi ele în evidenţe 1.466, respectiv 1.484 de şomeri, însă populaţia este mai numeroasă în aceste municipii. Comparativ mai bine la capitolul ocupare a forţei de muncă stau Ilia, cu doar 342 de şomeri, şi Simeria, cu 450.

“Întâi mai aproape de oameni”

Filiala Judeţeană Hunedoara a Crucii Roşii Române, alături de partenerii săi, a organizat acţiunea umanitară “Întâi mai aproape de oameni”. Prin aceasa iniţiatorii acţiunii îşi propun să meargă cât mai des în sate în care asistenţa medical este precară. Primul sat vizitat a fost Cutin, care aparţine de comuna Peştişu Mic. Cei de la Crucea Roşie au verificat principalii parametri de sănătate – glicemia, tensiunea arterială și activitatea cardiacă (EKG). Un medic i-a consultat pe săteni şi le-a prescris tratament, iar medicamentele indicate de doctor vor fi oferite de cei de la Crucea Roşie oamenilor care au nevoie de sprijin pentru îngrijirea stării de sănătate.

Li s-au încurcat năvoadele

Polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, cu sprijinul unui echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J Hunedoara, au depistat 3 bărbaţi cu vârstă de 19, 21 şi 31 de ani, toţi din localitatea Pogăneşti, care practicau pescuitul recreativ-sportiv cu unelte de pescuit neautorizate şi confecționate artizanal, pe raza localităţii Zam. Pe numele celor trei bărbaţi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirirea infracțiunii de „folosirea de unelte și scule neautorizate”. De asemenea, pe raza localităților Brănișca – Valea Bozului și Mintia, pe canalul de turbinare apă caldă la confluență cu râul Mureș, au fost depistaţi mai mulţi bărbaţi, respectiv un tânăr în vârstă de 23 ani, din municipiul Hunedoara, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Deva, şi un bărbat în vârstă de 31 ani, din judeţul Timiș, care practicau pescuitul recreativ-sportiv fără a deține permise de pescuit, încălcând totodată şi Ordinului care stabilește perioadele de prohibiție, zonele de prohibiție a pescuitului și zonele de protecție a resurselor acvatice vii pe anul 2015, emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor. Cei trei bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional.

Beat şi fără permis pe moped

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitatea Geoagiu, care conducea un moped dinspre municipiului Orăştie spre localitatea Homorod, la intersecţia DJ705 cu DC 42 nu a respectat semnificaţia indicatorului “cedează trecerea”, a pătruns în intersecţie şi a acroşat un autoturism al cărui şofer, în vârstă de 76 de ani, din comuna Romos, circula regulamentar pe DJ 705, din direcţia Geoagiu spre Orăştie. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
Poliţiştii au stabilit că bărbatul în vârstă de 36 de ani nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultatul a indicat o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, sub influenţa băuturilor alcoolice.
Razie în trei cartiere din Petroşani

Poliţiştii au efectuat o razie în cartierele Aeroport, Sașa și Colonie din municipiul Petroșani, acţiune în urma căreia au identificat un suspect în vârstă de 27 de ani, din localitate, cu privire la care au stabilit că este prezumtivul autor al unei infracțiuni de furt. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspectul, în noaptea de 20/21.03.2014, a sustras un autoturism parcat pe strada Avram Iancu din Petroșani, cauzând un prejudiciu în valoare de 9.500 lei. În urma probelor administrate, în cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de suspect, care fost audiat în calitate de inculpat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit proprietarului. Tot în cadrul raziei, poliţiştii Biroului Rutier au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 195 lei fiecare, unor conducători auto care foloseau telefonul mobil în timpul conducerii autoturismului pe drumurile publice.

Prins când fura din supermarket

Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată telefonic de către personalul de pază al unui supermarket din localitate cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a fost surprinsă în timp ce sustrăgea mai multe sticle de vin şi dulciuri din incinta magazinului. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a identificat suspectul, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Produleşti, judeţul Dâmboviţa. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar prejudiciul, în valoare de 176 lei, a fost recuperat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 1 =

ACTUALITATE
PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital         Cum a lovit „blestemul aurului dacic” satele din umbra Sarmizegetusei Regia         EXCLUSIV. Alpiniştii daţi dispăruţi: “Cea mai mare problemă a noastră a fost că nu am putut să comunicăm cu nimeni”         ANGAJAŢII DE MEDIU, PROTEST SPONTAN. Aroganţa Guvernului PSD dinamitează atragerea de fonduri europene         Asigurare de sănătate UE