Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

Iniţiativa îi aparţine lui Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu municipiul din Ţara Moţilor

SONY DSC

Sănătatea este cel mai de preţ dar al omului. O vorbă din bătrâni spune că sănătatea-I mai bună decât toate, lucru care îl poate confirma oricine.

Invitaţie la dialog

O preocupare mai deosebită pentru sănătate întâlnim, în ultima perioadă, în Ţara Zarandului, mai exact în comunele din acest pitoresc ţinut al judeţului Hunedoara. Aşa cum se ştie, toate localităţile rurale din zonă se raportează la municipiul Brad, singura aşezare urbană din regiune, unde funcţionează şi un spital. Iar locuitorii Zarandului, mai toţi lucrând sau şcolindu-se, în diferite perioade, în Brad, chiar dacă au acces la medici de familie, când întâlnesc o problemă mai delicată cu sănătatea, vin să se trateze la Spitalul Municipal. Din păcate, după cum susţine Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu Bradul, spitalul se confruntă cu mai multe probleme.  “În urma discuţiilor purtate cu concetăţenii, dar şi cu cadre medicale, rezultă că Spitalul Municipal din Brad se confruntă cu grave probleme, cum ar fi asigurarea medicamentelor, deficienţe cu încălzirea, mai ales în anii trecuţi, lipsa dotărilor sau datorii de circa 2 milioane de lei noi. Pe această cale, fac un apel la colegii mei primari din zonă, care suntem asociaţi şi în Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, în vederea sprijinirii Spitalului Municipal din Brad. Cu unii dintre aceşti primari am purtat déjà discuţii, şi şi-au manifestat sprijinul pentru acest demers, iar cu alţii voi vorbi în zilele ce urmează. De asemenea, fac un apel şi la Consiliul Local al municipiului Brad pentru a arăta deschidere la un dialog pe această temă, de a sprijini Spitalul Municipal ”, a declarat Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

ribita Spital Brad_2

Propuneri

Bineînţeles că, aşa cum este şi firesc, cine vine cu o astfel de iniţiativă trebuie să aibă şi unele sugestii pentru punerea ei în practică. Ioan Faur vine şi cu trei propuneri în acest sens, acestea fiind formarea unei asocieri între Spitalul Municipal Brad şi comunele din Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, prin organizaţiile non-guvernamentale care funcţionează în respectivele localităţi rurale, acordarea de donaţii sau sponzorizări, în funcţie de prvederile legale din domeniu, şi accesarea unor proiecte cu finanţare europeană sau guvernamentală. “În acest demers pe care l-am iniţiat am şi o motivaţie personală, pe care nu am niciun fel de motiv să o ascund. Eu m-am format  în Brad, unde am făcut şcoala profesională şi pe cea de maiştri. De asemenea, am fost sportiv, mai exact fotbalist la Aurul Brad şi, mai apoi, conducător al clubului. În plus, şi eu, ca şi mulţi alţii din zona Zarandului, am o locuinţă în Brad şi petrec destul de mult timp în municipiu. Consider această iniţiativă ca o datorie morală faţă de oraşul care mi-a oferit atâtea în viaţă. Este momentul să mă revanşez faţă de Brad, şi cred că nu sunt singurul care se află în această situaţie, iar sprijinirea Spitalului municipal mi se pare o soluţie bună. Este adevărat că în ultimii ani situaţia de la Spitalul Municipal din Brad s-a mai schimbat, în sens pozitiv, dar consider că este loc de mult mai bine”, a mai spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

  1. calinic

    Spitalul din Brad nu trebuia dat spre administrare primariei.Cazacu nu are bani suficienti.Cel mai corect ,ar fi sa se solicite guvernului ca Bradul sa revina la statutul de ORAS,municcipiu e mult spus unui orasel de provincie care nu are mai mult de 15500 de locuitori.Apoi,”cel mai gospodar”primar din Romania,cum i-a zis Botezatu Catalin,sa se dea din cur in cap sa faca sa merite Bradul statutul de municipiu.Poate,dar,lacomia l-a acaparat total.Fonduri europene pentru o sumedenie de proiecte se pot accesa,are capacitate intelectuala sa faca lucrul asta.Inclusiv pentru Spital poate obtine fonduri,dar,helas,de aici nu se poate sifona ptr buzunarul propriu.Asa ca,cu domnia sa la carma,pana-i p…..a ,nu se vor intampla asemenea lucruri bune.Apropo,14 contabili la un spital falimentar!vai si amar!Va deveni si spitalul din Brad la fel ca Cinematograful din Brad,o ruina invelita intr-o prelata mai mult sau mai putin pictata cu “gust”

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste