PENALE. Sistemul “Big Brother” a furnizat 20 de CD cu probe în instanţă

Investiţia în proiectul de supraveghere video a municipiului Petroşani se dovedeşte efficient. Zeci de filmări au ajuns dela la poliţie şi sunt parte componentă a  dosarelor de cercetare penală instrumentate de oamenii legii.

camereChiar dacă înainte de implementare proiectul a stârnit controverse, iar unii localnici se simţeau urmăriţi de “ochiul de sticlă”, sistemul de supraveghere video implementat de municipalitatea din Petroşani îşi dovedeşte eficienţa. “Până acum, de când avem acest sistem de supraveghere video, am dat 20 de CD-uri către poliţie la solicitarea acestora. Sperăm că imaginile vor fi utile pentru soluţionarea dosarelor aflate în lucru”, a  declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă.

Datele înregistrate de camerele de supraveghere sunt prelucrate de Serviciul de Poliţie Locală, iar informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator, adică Municipiul Petroşani, în scopul supravegherii ordinii şi liniştii publice, descurajării actelor infracâionale. De precizat că prelucrarea imaginilor este semnalată prin afişe amplasate în fiecare zonă monitorizată, respectiv Piaţa Victoriei, zonele verzi şi parcurile situate în vecinătatea străzii 1 Decembrie 1918, strada 1 Decembrie 1918 – din Piata Victoriei până la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu, strada Nicolae Bălcescu şi intersecţiile dintre cele două străzi menţionate anterior cu celelalte străzi de pe traseul lor.

Proiectul de supraveghere video a zonei centrale din municipiul Petroşani, finanţat din fonduri europene, a costat 630.437 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 535.655 lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PENALE. Sistemul “Big Brother” a furnizat 20 de CD cu probe în instanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + 13 =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final