PENALE. Sistemul “Big Brother” a furnizat 20 de CD cu probe în instanţă

Investiţia în proiectul de supraveghere video a municipiului Petroşani se dovedeşte efficient. Zeci de filmări au ajuns dela la poliţie şi sunt parte componentă a  dosarelor de cercetare penală instrumentate de oamenii legii.

camereChiar dacă înainte de implementare proiectul a stârnit controverse, iar unii localnici se simţeau urmăriţi de “ochiul de sticlă”, sistemul de supraveghere video implementat de municipalitatea din Petroşani îşi dovedeşte eficienţa. “Până acum, de când avem acest sistem de supraveghere video, am dat 20 de CD-uri către poliţie la solicitarea acestora. Sperăm că imaginile vor fi utile pentru soluţionarea dosarelor aflate în lucru”, a  declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă.

Datele înregistrate de camerele de supraveghere sunt prelucrate de Serviciul de Poliţie Locală, iar informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator, adică Municipiul Petroşani, în scopul supravegherii ordinii şi liniştii publice, descurajării actelor infracâionale. De precizat că prelucrarea imaginilor este semnalată prin afişe amplasate în fiecare zonă monitorizată, respectiv Piaţa Victoriei, zonele verzi şi parcurile situate în vecinătatea străzii 1 Decembrie 1918, strada 1 Decembrie 1918 – din Piata Victoriei până la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu, strada Nicolae Bălcescu şi intersecţiile dintre cele două străzi menţionate anterior cu celelalte străzi de pe traseul lor.

Proiectul de supraveghere video a zonei centrale din municipiul Petroşani, finanţat din fonduri europene, a costat 630.437 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 535.655 lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PENALE. Sistemul “Big Brother” a furnizat 20 de CD cu probe în instanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 1 =

ACTUALITATE
Un loc din municipiul Petroșani va primi numele Regelui Mihai I         PERFORMANȚE. Stele fotbalului la Gala Sportului Simerian 2017         Accident rutier cu șase răniți în Petroșani         Cu ce se laudă conducerea CNAIR în 2017         Bărbaţi surprinşi de poliţiştii locali în timp ce furau deşeuri metalice         Accident rutier pe șoseaua Călan – Hațeg         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Explicațiile CNAIR pentru întârzierile de pe Autostrada Lugoj – Deva         Au furat cupru din curtea S.E. Paroșeni         Pradă de mistreți, de 180 de kilograme, confiscată de polițiști         Razii la afacerile cu brazi de Crăciun         Dănuț Mocanu a ajuns adjunct la Poliția Petroșani         Mesajul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului şi a Anului Nou         Colecția SENSE pentru ocazii speciale         Accident mortal în Simeria         Falşi angajaţi ai unei firme de deratizare au obţinut 128 de lei, în urma unei „lucrări” la domiciliu         Angajata unui magazin non-stop a fost tâlhărită         Profesorul care le-a ținut elevilor săi o lecție despre famlia Ridzi a fost „achitat”         Patru monede antice au fost recuperate de Poliție         O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României