PENALE. Sistemul “Big Brother” a furnizat 20 de CD cu probe în instanţă

Investiţia în proiectul de supraveghere video a municipiului Petroşani se dovedeşte efficient. Zeci de filmări au ajuns dela la poliţie şi sunt parte componentă a  dosarelor de cercetare penală instrumentate de oamenii legii.

camereChiar dacă înainte de implementare proiectul a stârnit controverse, iar unii localnici se simţeau urmăriţi de “ochiul de sticlă”, sistemul de supraveghere video implementat de municipalitatea din Petroşani îşi dovedeşte eficienţa. “Până acum, de când avem acest sistem de supraveghere video, am dat 20 de CD-uri către poliţie la solicitarea acestora. Sperăm că imaginile vor fi utile pentru soluţionarea dosarelor aflate în lucru”, a  declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă.

Datele înregistrate de camerele de supraveghere sunt prelucrate de Serviciul de Poliţie Locală, iar informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator, adică Municipiul Petroşani, în scopul supravegherii ordinii şi liniştii publice, descurajării actelor infracâionale. De precizat că prelucrarea imaginilor este semnalată prin afişe amplasate în fiecare zonă monitorizată, respectiv Piaţa Victoriei, zonele verzi şi parcurile situate în vecinătatea străzii 1 Decembrie 1918, strada 1 Decembrie 1918 – din Piata Victoriei până la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu, strada Nicolae Bălcescu şi intersecţiile dintre cele două străzi menţionate anterior cu celelalte străzi de pe traseul lor.

Proiectul de supraveghere video a zonei centrale din municipiul Petroşani, finanţat din fonduri europene, a costat 630.437 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 535.655 lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PENALE. Sistemul “Big Brother” a furnizat 20 de CD cu probe în instanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil         INTENŢIE Memorandum pentru menţinerea în funcţiune a minelor Lupeni şi Lonea         Cabinet parlamentar al senatorului PNL Carmen Hărău, inaugurat la Lupeni