PENALE. Sistemul “Big Brother” a furnizat 20 de CD cu probe în instanţă

Investiţia în proiectul de supraveghere video a municipiului Petroşani se dovedeşte efficient. Zeci de filmări au ajuns dela la poliţie şi sunt parte componentă a  dosarelor de cercetare penală instrumentate de oamenii legii.

camereChiar dacă înainte de implementare proiectul a stârnit controverse, iar unii localnici se simţeau urmăriţi de “ochiul de sticlă”, sistemul de supraveghere video implementat de municipalitatea din Petroşani îşi dovedeşte eficienţa. “Până acum, de când avem acest sistem de supraveghere video, am dat 20 de CD-uri către poliţie la solicitarea acestora. Sperăm că imaginile vor fi utile pentru soluţionarea dosarelor aflate în lucru”, a  declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă.

Datele înregistrate de camerele de supraveghere sunt prelucrate de Serviciul de Poliţie Locală, iar informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator, adică Municipiul Petroşani, în scopul supravegherii ordinii şi liniştii publice, descurajării actelor infracâionale. De precizat că prelucrarea imaginilor este semnalată prin afişe amplasate în fiecare zonă monitorizată, respectiv Piaţa Victoriei, zonele verzi şi parcurile situate în vecinătatea străzii 1 Decembrie 1918, strada 1 Decembrie 1918 – din Piata Victoriei până la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu, strada Nicolae Bălcescu şi intersecţiile dintre cele două străzi menţionate anterior cu celelalte străzi de pe traseul lor.

Proiectul de supraveghere video a zonei centrale din municipiul Petroşani, finanţat din fonduri europene, a costat 630.437 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 535.655 lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “PENALE. Sistemul “Big Brother” a furnizat 20 de CD cu probe în instanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + doisprezece =

ACTUALITATE
Nicolae Popa este Polițistul Anului         Țigara aprinsă în mină, cauza exploziei din Mina Uricani, soldată cu doi morți         Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani