Se pregătesc centrele de sacrificare a mieilor

Acestea pot fi deschise numai după ce primesc avizul DSVSA Hunedoara

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile pascale, ceea ce înseamnă că va începe și forfota în piețele și magazinele din județ.

centre

Nici o masă fără miel

Știm cu toții că, de pe aproape pe nicio masă festivă, nu lipsește carnea de miel. Pentru ca hunedorenii să știe ce cumpără și să nu își pună sănătatea în pericol, inspectorii sanitar-veterinari încep, de săptămâna aceasta, verificările în zonele unde se vor comercializa produsele specifice Paștelui. „Din data de 27 martie vom începe controalele pentru sărbătorile Pascale. Vor fi verificate toate unitățile de producție și de desfacere a produselor de origine animală. De asemenea, vom fi foarte atenți la carnea și produsele din miel, prin verificarea salubrității și conformității cu legislația sanitar-veterinară. Totodată, se permite și deschiderea centrelor temporare de sacrificare a mieilor, în baza unor cereri efectuate de către primăriile care doresc să deschidă astfel de unități”, a declarat Mihai Jula, directorul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara.

centre medalion

Șapte centre așteaptă avizul favorabil

Până în prezent, există șapte solicitări pentru deschiderea unor centre de sacrificare a mieilor, respectiv în Deva, Brad, Simeria, Orăștie, Hunedoara, Petroșani și Vulcan. Acestea vor avea un program bine stabilit, iar sacrificarea se va face doar sub atenta supraveghere a specialiștilor. „Centrele se vor deschide în perioada 30 martie- 12 aprilie, cu un program de sacrificare a mieilor în intervalul orar 07:00-17:00. Aceste acțiuni se vor desfășura sub supraveghere sanitar-veterinară permanentă. Centrele vor fi deschise doar la cererea agenților economici sau a reprezentanților primăriilor, în spații special amenajate. În cursul acestei săptămâni, cei care au despus deja cererile vor primi și răspuns din partea noastră”, a mai adăugat Mihai Jula.

Atenție de unde cumpărați carnea!

În județul Hunedoara, există un singur abator autorizat, care funcționează pe tot parcursul anului. Inspectorii sanitar-veterinari recomandă hunedorenilor să achiziționeze carnea de miel și preparatele din aceasta, din locuri special amenajate. Potrivit legii, pentru a oferi spre vânzare carne, măcelarii din punctele de sacrificare a mieilor trebuie să lucreze cu mănuși, sorțuri curate și căști speciale pe cap.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara