SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul

Municipalitatea din Vulcan s-a declarat mulţumită de modul în care a decurs exerciţiul demonstrativ desfăşurat miercuri în localitate, în care a fost simulată o intervenţie în cazul unui cutremur, inclusiv o salvare la înălţime.

Exerciţiul s-a desfăşurat în zona Şcolii n.r 7 din Vulcan şi, deşi a fost doar o simulare, modul de de intervenție a fost cel care se aplică în situația unui cutremur real, inclusiv cu misiuni de recuperare a victimelor.

„Toate investițiile făcute în ultimii ani pentru dotarea Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă, dar și gradul de pregătire al membrilor acestor echipaje sunt o garanție că în situația unei intervenții reale, totul poate fi sub control. Exercițiul de alarmare în caz de cutremur, absolut necesar pentru echipajele ISU, a demonstrat pentru noi toți cei prezenți, că acolo unde există ordine, autoritate, competență, asumare și mijloace tehnice și de comunicație adecvate, există indiferent de situație, șansa salvării vieții celor expuși pericolelor majore, în caz de cutremur”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Edilul a mai precizat că astfel de campanii de pregătire, îmbinate cu antrenarea ,,la rece” a echipelor de intervenție, au menirea de a reduce cât mai mult numărul potențialelor victime, ale unui cutremur.

La exerciţiul de miercuri au participat echipaje ale Pompierilor, SMURD , poliție municipală şi poliție locală,  care au colaborat în acțiunea de extragere a celor trei victime aflate în incinta școlii, conform scenariului imaginat.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primele cete de colindători au sosit la Episcopia Devei și Hunedoarei         Aproape 400 de pomi de Crăciun scoși la vânzare de Direcția Silvică         Șofer pericol public reținut de polițiști         Amendat pentru poluarea Crișului         Amendați pentru pescuit ilegal         Când vor fi finalizate artezienele de peste un milion de euro din Hunedoara         Tânăr din Hunedoara premiat în Marea Britanie pentru serviciile oferite nevoiașilor         Tragedie în Vulcan         Constructorul drumului spre Parâng a cerut sistarea lucrărilor pe perioada iernii. CJ Hunedoara a refuzat cererea         Mașină în flăcări după un accident pe autostradă         Dispecerat unic pentru drumurile județene         Eugenia Crainic își va lansa și la Deva romanul „Studenta criminală”         Un mare actor, Radu Beligan         A fugit cu banii furați dintr-un magazin         Adolescenți reținuți de Poliție pentru furturi de mașini         Depozit de haine second-hand spart de hoți         Hoț de telefoane prins în Petroșani         Grupare de hoți prinsă de polițiști         Autospeciala pompierilor împotmolită pe drumul comunal. Cum se scuză primarul         S-au împlinit 122 de ani de la inaugurarea gării din Brad