SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul

Municipalitatea din Vulcan s-a declarat mulţumită de modul în care a decurs exerciţiul demonstrativ desfăşurat miercuri în localitate, în care a fost simulată o intervenţie în cazul unui cutremur, inclusiv o salvare la înălţime.

Exerciţiul s-a desfăşurat în zona Şcolii n.r 7 din Vulcan şi, deşi a fost doar o simulare, modul de de intervenție a fost cel care se aplică în situația unui cutremur real, inclusiv cu misiuni de recuperare a victimelor.

„Toate investițiile făcute în ultimii ani pentru dotarea Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă, dar și gradul de pregătire al membrilor acestor echipaje sunt o garanție că în situația unei intervenții reale, totul poate fi sub control. Exercițiul de alarmare în caz de cutremur, absolut necesar pentru echipajele ISU, a demonstrat pentru noi toți cei prezenți, că acolo unde există ordine, autoritate, competență, asumare și mijloace tehnice și de comunicație adecvate, există indiferent de situație, șansa salvării vieții celor expuși pericolelor majore, în caz de cutremur”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Edilul a mai precizat că astfel de campanii de pregătire, îmbinate cu antrenarea ,,la rece” a echipelor de intervenție, au menirea de a reduce cât mai mult numărul potențialelor victime, ale unui cutremur.

La exerciţiul de miercuri au participat echipaje ale Pompierilor, SMURD , poliție municipală şi poliție locală,  care au colaborat în acțiunea de extragere a celor trei victime aflate în incinta școlii, conform scenariului imaginat.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Costel Avram și-a cerut scuze pentru modul în care s-a purtat cu o jurnalistă         Au revenit la muncă pavatorii pe Bulevardul Corvin         Tragedie pe calea ferată Simeria – Petroșani         Sfârșit de săptămână aglomerat la Sarmizegetusa Regia, în ciuda restricțiilor de circulație         Spectacol la Teatrul de Artă Deva: „Audiția.ro”         Ziua Poliției Române, celebrată în județul Hunedoara         Echipa RobotX din Hunedoara va reprezenta România la Campionatul mondial de Robotică         EUROPARLAMENTARE. Iuliu Winkler, Medalia de Aur a Societății pentru Încurajarea Progresului din Paris         ZIUA MONDIALĂ A APEI. Apa Prod, lecţii deschide despre rostul apei în trei municipii din judeţ         Invazie de pelerini la Mănăstirea Prislop: mii de oameni s-au rugat la mormântul lui Arsenie Boca         Fântâna arteziană din Piaţa Victoriei va fi repusă în funcţiune         Accident mortal pe șoseaua Hațeg – Petroșani         Gest golănesc făcut de Costel Avram: a îmbrâncit o jurnalistă care a venit să îi pună întrebări         Răzvan Mareş și alţi patru au furat prezenţa unor copii la Madrid, la un eveniment unic în viaţa tinerilor sportivi         Și eu… România în primul rând!         Un fiu al pădurenilor         Chinez prins muncind la negru în Hunedoara         Intrare gratuită la Sarmizegetusa Regia         Ce se întâmplă cu proiectul de 20 de milioane de euro, pentru transportul ecologic din Valea Jiului         Drum de cinci kilometri din Ținutul Pădurenilor modernizat cu fonduri de la Consiliul Județean