SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul

Municipalitatea din Vulcan s-a declarat mulţumită de modul în care a decurs exerciţiul demonstrativ desfăşurat miercuri în localitate, în care a fost simulată o intervenţie în cazul unui cutremur, inclusiv o salvare la înălţime.

Exerciţiul s-a desfăşurat în zona Şcolii n.r 7 din Vulcan şi, deşi a fost doar o simulare, modul de de intervenție a fost cel care se aplică în situația unui cutremur real, inclusiv cu misiuni de recuperare a victimelor.

„Toate investițiile făcute în ultimii ani pentru dotarea Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă, dar și gradul de pregătire al membrilor acestor echipaje sunt o garanție că în situația unei intervenții reale, totul poate fi sub control. Exercițiul de alarmare în caz de cutremur, absolut necesar pentru echipajele ISU, a demonstrat pentru noi toți cei prezenți, că acolo unde există ordine, autoritate, competență, asumare și mijloace tehnice și de comunicație adecvate, există indiferent de situație, șansa salvării vieții celor expuși pericolelor majore, în caz de cutremur”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Edilul a mai precizat că astfel de campanii de pregătire, îmbinate cu antrenarea ,,la rece” a echipelor de intervenție, au menirea de a reduce cât mai mult numărul potențialelor victime, ale unui cutremur.

La exerciţiul de miercuri au participat echipaje ale Pompierilor, SMURD , poliție municipală şi poliție locală,  care au colaborat în acțiunea de extragere a celor trei victime aflate în incinta școlii, conform scenariului imaginat.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara