Regal artistic. Nume mari ale scenei românești, Cetățeni de Onoare ai municipiului Petroșani

Carta Cetățenilor de Onoare ai municipiului Petroșani s-a îmbogățit. Mari artiști ai teatrului românesc au primit acest titlu, decernat de municipalitatea din Petroșani. Acțiunea este cuprinsă în Gala Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, manifestări dedicate aniversării celor 70 de ani de existență a instituției de artă dramatică.

Astfel, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi a conferit, sâmbătă seara, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Petroșani pentru reputatul actor Șerban Ionescu. Distincția a fost înmânată post mortem și a  fost ridicată de soția regretatului actor, Magda Catone.

În memoria și cinstea marelui actor, sala Cinematografului Victoria a găzduit și un vernisaj al artistului Valeriu Mladin, iar operele expuse îl înfățișează pe actorul Șerban Ionescu, un nume de referință a scenei și cinematografiei românești, care va rămâne mereu în sufletele iubitorilor de teatru și film.

”Am avut onoarea de o avea, astăzi, alături de noi pe una dintre marile actrițe ale teatrului românesc. Doamna Magda Catone a răspuns invitației și a participat la ceremonia de înmânare a titlului de Cetățean de Onoare post-mortem celui care a fost actorul Șerban Ionescu”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Acțiunile au continuat duminică, cu un regal artistic derulat de asemenea pe scena Cinematografului ”Victoria” din Petroșani. – Continuarea in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara