Regal artistic. Nume mari ale scenei românești, Cetățeni de Onoare ai municipiului Petroșani

Carta Cetățenilor de Onoare ai municipiului Petroșani s-a îmbogățit. Mari artiști ai teatrului românesc au primit acest titlu, decernat de municipalitatea din Petroșani. Acțiunea este cuprinsă în Gala Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, manifestări dedicate aniversării celor 70 de ani de existență a instituției de artă dramatică.

Astfel, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi a conferit, sâmbătă seara, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Petroșani pentru reputatul actor Șerban Ionescu. Distincția a fost înmânată post mortem și a  fost ridicată de soția regretatului actor, Magda Catone.

În memoria și cinstea marelui actor, sala Cinematografului Victoria a găzduit și un vernisaj al artistului Valeriu Mladin, iar operele expuse îl înfățișează pe actorul Șerban Ionescu, un nume de referință a scenei și cinematografiei românești, care va rămâne mereu în sufletele iubitorilor de teatru și film.

”Am avut onoarea de o avea, astăzi, alături de noi pe una dintre marile actrițe ale teatrului românesc. Doamna Magda Catone a răspuns invitației și a participat la ceremonia de înmânare a titlului de Cetățean de Onoare post-mortem celui care a fost actorul Șerban Ionescu”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Acțiunile au continuat duminică, cu un regal artistic derulat de asemenea pe scena Cinematografului ”Victoria” din Petroșani. – Continuarea in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei         CÂT PREŢ POŢI PUNE PE CUVÂNTUL LOR? Costel Avram, administratorul judeţului, se încurcă în minciuni         PROTEST, ZIUA A ŞASEA. Preşedintele Mircea Bobora dă o soluţie cu amânare         Fabrica din Băcia rămâne închisă         Noi dotări pentru pietonala din Hunedoara         LEGE BLOCATĂ. Pensiile minerilor și siderurgiștilor vor fi recalculate. Nu se știe când!         Uzina de mașini de spălat Bosch a primit autorizație de construire. Va fi ridicată în 12 luni         Vernisaj: Orăștia și Marea Unire         Lucrările de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata abia în vara anului 2019         A început plantarea arborilor pe centrul pietonal din Hunedoara         Accident rutier în Petroșani