Protest în faţa soclului principelui Acaţiu Barcksay (VIDEO)

acatiu barcsay hunedoara (10)

Constantin Aoanei Rahoveanu. FOTO: D.G. zhd.ro

Constantin Aoanei Rahoveanu, omul care se luptă de aproape trei ani pentru ca monumentul principelului transilvănean Acaţiu Barcsay să fie mutat din centrul istoric al Devei, deoarece ar fi fost amplasat ilegal, a protestat din nou în faţa Prefecturii Hunedoara. Deveanul aşteaptă o decizie a instanţei privind legalitatea amenajării soclului, realizată în toamna anului 2011, la iniţiativa fostului prefect al Hunedoarei, Attila Deszi. „Vreau ca devenii – români, maghiari – cu toţii, să afle adevărul cum se poate face o nedreptate comunităţii. Autorităţile nu au respectat legea pentru amplasarea monumentului de for public şi au făcut acest lucru fără a avea autorizaţiile şi avizele necesare în astfel de cazuri. Nu trebuia amenajat în centrul istoric al Devei”, spune Aoanei Rahoveanu.

Constantin Aoanei Rahoveanu afirmă că este deranjat de titulatura atribuită, printr-un însemn de pe monument, principelui Acaţiu Barcsay: cea de proprietar al cetăţii Devei în secolul al şaptesprezecelea. În luna octombrie a anului 2011, monumentul a fost inaugurat în faţa Prefecturi Hunedoara, de fostul prefect al judeţului, Attila Deszi, iar la eveniment au participat mai mulţi lideri ai UDMR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.