Protest în faţa soclului principelui Acaţiu Barcksay (VIDEO)

acatiu barcsay hunedoara (10)

Constantin Aoanei Rahoveanu. FOTO: D.G. zhd.ro

Constantin Aoanei Rahoveanu, omul care se luptă de aproape trei ani pentru ca monumentul principelului transilvănean Acaţiu Barcsay să fie mutat din centrul istoric al Devei, deoarece ar fi fost amplasat ilegal, a protestat din nou în faţa Prefecturii Hunedoara. Deveanul aşteaptă o decizie a instanţei privind legalitatea amenajării soclului, realizată în toamna anului 2011, la iniţiativa fostului prefect al Hunedoarei, Attila Deszi. „Vreau ca devenii – români, maghiari – cu toţii, să afle adevărul cum se poate face o nedreptate comunităţii. Autorităţile nu au respectat legea pentru amplasarea monumentului de for public şi au făcut acest lucru fără a avea autorizaţiile şi avizele necesare în astfel de cazuri. Nu trebuia amenajat în centrul istoric al Devei”, spune Aoanei Rahoveanu.

Constantin Aoanei Rahoveanu afirmă că este deranjat de titulatura atribuită, printr-un însemn de pe monument, principelui Acaţiu Barcsay: cea de proprietar al cetăţii Devei în secolul al şaptesprezecelea. În luna octombrie a anului 2011, monumentul a fost inaugurat în faţa Prefecturi Hunedoara, de fostul prefect al judeţului, Attila Deszi, iar la eveniment au participat mai mulţi lideri ai UDMR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca