Protest în faţa soclului principelui Acaţiu Barcksay (VIDEO)

acatiu barcsay hunedoara (10)

Constantin Aoanei Rahoveanu. FOTO: D.G. zhd.ro

Constantin Aoanei Rahoveanu, omul care se luptă de aproape trei ani pentru ca monumentul principelului transilvănean Acaţiu Barcsay să fie mutat din centrul istoric al Devei, deoarece ar fi fost amplasat ilegal, a protestat din nou în faţa Prefecturii Hunedoara. Deveanul aşteaptă o decizie a instanţei privind legalitatea amenajării soclului, realizată în toamna anului 2011, la iniţiativa fostului prefect al Hunedoarei, Attila Deszi. „Vreau ca devenii – români, maghiari – cu toţii, să afle adevărul cum se poate face o nedreptate comunităţii. Autorităţile nu au respectat legea pentru amplasarea monumentului de for public şi au făcut acest lucru fără a avea autorizaţiile şi avizele necesare în astfel de cazuri. Nu trebuia amenajat în centrul istoric al Devei”, spune Aoanei Rahoveanu.

Constantin Aoanei Rahoveanu afirmă că este deranjat de titulatura atribuită, printr-un însemn de pe monument, principelui Acaţiu Barcsay: cea de proprietar al cetăţii Devei în secolul al şaptesprezecelea. În luna octombrie a anului 2011, monumentul a fost inaugurat în faţa Prefecturi Hunedoara, de fostul prefect al judeţului, Attila Deszi, iar la eveniment au participat mai mulţi lideri ai UDMR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

ACTUALITATE
Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei         O femeie a pierdut 70.000 de lei pe mâna escrocilor         Mărirea și declinul pelerinajelor la Mănăstirea Prislop         Tânărul dispărut din autogara Devei a fost găsit după trei săptămâni         Tragedie pe DN 7: impact frontal între două mașini la Sântuhalm         Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă         Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva