Protest în faţa soclului principelui Acaţiu Barcksay (VIDEO)

acatiu barcsay hunedoara (10)

Constantin Aoanei Rahoveanu. FOTO: D.G. zhd.ro

Constantin Aoanei Rahoveanu, omul care se luptă de aproape trei ani pentru ca monumentul principelului transilvănean Acaţiu Barcsay să fie mutat din centrul istoric al Devei, deoarece ar fi fost amplasat ilegal, a protestat din nou în faţa Prefecturii Hunedoara. Deveanul aşteaptă o decizie a instanţei privind legalitatea amenajării soclului, realizată în toamna anului 2011, la iniţiativa fostului prefect al Hunedoarei, Attila Deszi. „Vreau ca devenii – români, maghiari – cu toţii, să afle adevărul cum se poate face o nedreptate comunităţii. Autorităţile nu au respectat legea pentru amplasarea monumentului de for public şi au făcut acest lucru fără a avea autorizaţiile şi avizele necesare în astfel de cazuri. Nu trebuia amenajat în centrul istoric al Devei”, spune Aoanei Rahoveanu.

Constantin Aoanei Rahoveanu afirmă că este deranjat de titulatura atribuită, printr-un însemn de pe monument, principelui Acaţiu Barcsay: cea de proprietar al cetăţii Devei în secolul al şaptesprezecelea. În luna octombrie a anului 2011, monumentul a fost inaugurat în faţa Prefecturi Hunedoara, de fostul prefect al judeţului, Attila Deszi, iar la eveniment au participat mai mulţi lideri ai UDMR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare