Primăria Deva a luat în serios locurile de joacă

Bucurie mare printre copii, dar şi părinţi, după ce în ultimele luni s-a lucrat la amenajarea unor noi locuri de joacă, şapte dintre acestea fiind deja finalizate

loc joaca

Copiii din Deva şi din localităţile învecinate se vor bucura de 31 locuri de joacă, 17 dintre ele fiind nou nouţe. Aleea Pescarilor, Aleea Romanilor, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Aleea Panseluţelor şi strada Mihai Viteazu din Deva, dar şi localitatea Cristur s-au înnoit cu locuri de joacă cu toate dotările necesare pentru ca cei mici să petreacă câteva ore în aer liber şi în siguranţă. După modelul din Uniunea Europeană, toate noile locuri de joacă sunt pavate cu tartan, un material sintetic achiziţionat din Belgia, care permite trecerea apei şi amortizează căderea copiilor.

Toate cartierele vor avea locuri de joacă

Am promis că anul acesta vom face locuri de joacă în toate cartierele, dar şi în zonele limitrofe Devei. Până acum au fost finalizate şapte locuri noi de joacă moderne, urmând ca până la sfârşitul anului să mai fie reabilitate alte 14 vechi, iar până în primăvara anului viitor să mai fie finalizate încă zece noi. Vreau ca în toate cartierele să fie locuri de joacă, deoarece am auzit că este o cerere mare din partea părinţilor”, a declarat Petru Mărginean primarulmunicipiului Deva. La unele dintre locurile de joacă va fi plantat gard viu, pentru a păstra umbra pe timpul verii. De asemnea au fost solicitări şi pentru montarea aparatelor de fitness, în aşa fel încât părinţii şi bunicii să facă mişcare în timp ce copii se joacă.

Monitorizare video

loc 2Valoarea celor şapte locuri de joacă este de 1.000.000 de lei, cel mai mare dintre acestea, situat pe Aleea Romanilor, având o suprafaţă de 293 metri pătraţi. Până când vor fi montate camerele de supraveghere, primarul a făcut un apel la locuitori să fie atenţi la păstrarea acestora intacte.„Sper că locuitorii din zonă vor fi vigilenţi, pentru că unii mai certaţi cu legea au început deja să vandalizeze aceste locuri de joacă. Nu putem să ne transformăm toţi în jandarmi şi poliţişti locali. Dacă toţi vom fi vigilenţi şi vom avea grijă ele, sistemele de supraveghere nu îşi vor mai avea rostul” a punctat Petru Mărginean.

Părinţi şi prichindei, bucuroşi deopotrivă

Cei mai bucuroşi de aceste locuri noi de joacă sunt copiii care au luat cu asalt locurile de joacă, imediat ce acestea au fost finalizate, dar şi părinţii, deoarece îi pot supraveghea pe cei mici. „O idee excelentă, foarte bine venită, deoarece în zonă nu erau locuri de joacă şi aici locuiesc foarte mulţi copii. Toată vara am făcut drumul până la parcul de sub Cetate, ca să pot da fetiţa pe un leagăn cu protecţie”, spune Ramona Muşa, mama unei fetiţe de un an şi jumătate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 3 =

ACTUALITATE
Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită