11.3 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Prima piaţă volantă din judeţ s-a deschis, sâmbătă, în centrul istoric al Devei FOTOGALERIE

Piaţa din faţa Primăriei va funcţiona în fiecare sâmbătă, iar organizatorii speră ca ideea să se bucure de succes

piata mobila

Produse autohtone la preţuri mici. Aceasta este ideea care a stat la baza înfiinţării primei pieţe volante din municipiul Deva.

Producătorii nu plătesc taxă pentru accesul în piaţă, iar devenii pot cumpăra fructe şi legume de sezon, conserve, dulceţuri, compoturi şi murături, miere şi alte produse apicole la preţuri mai mici decât cele practicate în alte pieţe din oraş.

 

Preţuri mai mici

13 comercianţi din judeţ dar şi din zonele învecinate au fost prezenţi, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Unirii din centrul Devei, la prima piaţă volantă, organizată de Serviciul Public Administrare Pieţe, Târguri, Cantină în parteneriat cu Primăria Deva.

Piaţă ţărănească a oferit cumpărătorilor legume şi fructe de sezon, conserve, dulceţuri, compoturi şi murături, miere şi alte produse apicole de la producători din Veţel, Băcia, Banpotoc, Deva, Arad şi Sibiu, la preţuri mai mici decât cele practicate în alte pieţe din oraş.

Cei care au trecut sâmbătă prin centrul Devei au avut ocazia să cumpere mere la preţuri între 1,5-2,5 lei/kg, suc natural, din 6 soiuri de mere, la 20 lei/5 litri, gogonele la 2-2,50 lei/kg, dulceţuri din diferite fructe la preţuri cuprinse între 6 şi 12 lei, pastă de ardei cu 5 lei/100 grame, zacuscă cu vinete la 8 lei/800 grame, suc de roşii cu 6 lei/750 grame, murături la 5 lei/800 grame, conserve de carne de porc sau vită, de fasole, mazăre sau ciuperci la preţuri cuprinse între 1,15-7,25 lei/cutie, telemea de vacă (20 lei/kg) şi de oaie (25 lei/kg), miere şi alte produse apicole la preţuri între 4-23 de lei, dar şi pâine coaptă în vas de lut, la 6 lei/1.200 grame.

Piaţa volantă va funcţiona în fiecare zi de sâmbătă, între orele 8 şi 14, iar numărul producătorilor va creşte – promit reprezentanţii Primăriei, care mai spun că ideea unei astfel de pieţe a fost împrumutată de la sibieni, pentru a încu­raja şi sprijini producătorii locali şi zonali să-şi desfacă produ­sele agroalimentare într-un spaţiu civilizat, dar şi pentru a oferi devenilor pro­duse autoh­tone, proas­pete şi de calitate, la preţuri mici.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/