Prea vechi. Bunuri din Muzeul Mineritului, scoase din uz din cauza uzurii

Mai multe bunuri de la Muzeul Mineritului au fost casate, după ce consilierii locali au aprobat lista obiectelor de inventar care nu mai sunt de trebuinţă.

Scaune, cuiere, măsuţe, vitrine, stingătoare, seifuri sau chiar un sistem de alarmare. Toate aceste obiecte au fost aprobate spre casare printr-o decizie a consilierilor locali de la Petroşani. Obiectele sunt de la Muzeul Mineritului, instituţie care a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Bunurile sunt prea vechi pentru a mai fi folosite, astfel că edilii se gândesc să valorifice o parte a bunurilor scoase din uz.

„Întrucât Muzeul Mineritului va intra în proces de reabilitare a clădirii, s-a procedat la inventarierea faptică a bunurilor acestuia. În urma inventarierii, s-a constatat existenţa unor mijloace fixe şi a unor bunuri materiale de natura obiectelor de inventar care au devenit neutilizabile datorită uzurii, degradării sau deprecierii, fapt pentru care comisia de inventariere a consemnat în procesul verbal propunerea de casare a acestor bunuri”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru reabiltarea Muzeului Mineritului, care funcţionează într-o clădire istorică, municipalitatea din Petroșani a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Scopul implementării acestui proiect este de a proteja și promova patrimoniul cultural al zonei prin reabilitarea și amenajarea muzeistică a obiectivului de patrimoniu Muzeul Mineritului din Municipiul Petroșani, crescând astfel atractivitatea acestuia, calitatea serviciilor și informațiilor oferite.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Elevă accidentată de microbuz, în Deva         Hoții de pe calea ferată         Tânăr reţinut de poliţişti, după ce a comis mai multe infracţiuni de furt         A fost semnat contractul de modernizare a străzilor din Hunedoara         Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii