Prea vechi. Bunuri din Muzeul Mineritului, scoase din uz din cauza uzurii

Mai multe bunuri de la Muzeul Mineritului au fost casate, după ce consilierii locali au aprobat lista obiectelor de inventar care nu mai sunt de trebuinţă.

Scaune, cuiere, măsuţe, vitrine, stingătoare, seifuri sau chiar un sistem de alarmare. Toate aceste obiecte au fost aprobate spre casare printr-o decizie a consilierilor locali de la Petroşani. Obiectele sunt de la Muzeul Mineritului, instituţie care a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Bunurile sunt prea vechi pentru a mai fi folosite, astfel că edilii se gândesc să valorifice o parte a bunurilor scoase din uz.

„Întrucât Muzeul Mineritului va intra în proces de reabilitare a clădirii, s-a procedat la inventarierea faptică a bunurilor acestuia. În urma inventarierii, s-a constatat existenţa unor mijloace fixe şi a unor bunuri materiale de natura obiectelor de inventar care au devenit neutilizabile datorită uzurii, degradării sau deprecierii, fapt pentru care comisia de inventariere a consemnat în procesul verbal propunerea de casare a acestor bunuri”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru reabiltarea Muzeului Mineritului, care funcţionează într-o clădire istorică, municipalitatea din Petroșani a obținut finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Scopul implementării acestui proiect este de a proteja și promova patrimoniul cultural al zonei prin reabilitarea și amenajarea muzeistică a obiectivului de patrimoniu Muzeul Mineritului din Municipiul Petroșani, crescând astfel atractivitatea acestuia, calitatea serviciilor și informațiilor oferite.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții până în august pe DN 76. Se lucrează la autostradă         Vscolul a făcut ravagii în Râușor – Retezat         3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara