POVESTE DE SUCCES. Alpinista care a pus Deva pe harta lumii îşi lansează cartea aventurii pe cei mai înalţi vulcani de pe 4 continente

„Alexandra Marcu şi cei şapte vulcani” este povestea hunedorencei de 16 ani care a ajuns din vârful Retezatului pe cei mai înalţi munţi ai lumii. Cartea va fi lansată astăzi, la „Salonul Hunedorean al Cărţii”

 

PALMARES. În ultimii doi ani, Alexandra Marcu a cucerit 4 dintre cei mai înalţi 7 vulcani ai lumii – Uhuru Peak din Kilimanjaro (foto), Pico de Orizaba din Mexic, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ ALEXANDRA MARCU

PALMARES. În ultimii doi ani, Alexandra Marcu a cucerit 4 dintre cei mai înalţi 7 vulcani ai lumii – Uhuru Peak din Kilimanjaro (foto), Pico de Orizaba din Mexic, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ ALEXANDRA MARCU

Cel mai tânăr alpinist de pe continent şi-a scris povestea într-o carte pe care o prezintă publicului copertaastăzi, la ora 18, la „Salonul Hunedorean al Cărţii” – în Salle d’Or din incinta Deva Mall.

“Alexandra Marcu şi cei şapte vulcani – Evoluţie” (foto) este povestea impresionantă a unui copil care pleacă din vârful Retezatului spre cei mai înalţi munţi ai lumii.

În carte este vorba despre mine, despre noi, despre iubirea de ţară şi despre cum am reuşit să ajung din Retezat pe unii dintre cei mai înalţi munţi ai planetei. Despre cum am evoluat împreună cu familia mea. În acelaşi timp, cartea e un îndemn pentru toţi cei de vârsta mea – şi nu numai. Să-şi dorească să înveţe ceva nou, să-şi descopere vocaţia şi s-o urmeze. Să-şi împlinească visul!”, spune Alexandra Marcu.

Chiar dacă, uneori, aventura ar fi putut s-o coste viaţa, alpinista n-a renunţat la visul de-a cuceri cei mai înalţi 7 vulcani de pe glob.

 

Alpinism de la 5 ani

Alexandra Marcu escaladează munţii de la 5 ani. La 11 ani, era în Alpi. Traversa „La Berarde” – o veritabilă Mecca a alpiniştilor francezi. La 12 ani, era pe Mont Blanc, iar la 13 ani, devenea cel mai tânăr român care a escaladat Kazbek-ul.

La 14 ani, a pus piciorul pe Pico de Orizaba (America de Nord). A fost cel mai tânăr alpinist din Europa care ajungea pe cel mai înalt vulcan din Mexic. Anul trecut, a cucerit Elbrusul – în cea mai dificilă expediţie de care a avut parte până acum. A urmat Damavand, din Iran – al patrulea vârf din celebra listă „Volvanic Seven Summits” cucerit de hunedoreancă.

Până la sfârşitul anului, Alexandra plănuieşte o expediţie pe Giluwe, în Papua Guinee – cel mai înalt vulcan din Australia şi Oceania, iar următorul pe listă este cel mai înalt vulcan de pe glob – Ojos Del Salado (America de Sud), în inima deşertului Atacama.

Alexandra Marcu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Este olimpică naţională la franceză şi vorbeşte fluent trei limbi.

————————————————————–

alexandra „Cred că lucrul cel mai important este să lupţi pentru ceea ce-ţi doreşti. Să crezi că vei reuşi şi să zâmbeşti întotdeauna!”

 Alexandra Marcu, alpinistă

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − opt =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne