POVESTE DE SUCCES. Alpinista care a pus Deva pe harta lumii îşi lansează cartea aventurii pe cei mai înalţi vulcani de pe 4 continente

„Alexandra Marcu şi cei şapte vulcani” este povestea hunedorencei de 16 ani care a ajuns din vârful Retezatului pe cei mai înalţi munţi ai lumii. Cartea va fi lansată astăzi, la „Salonul Hunedorean al Cărţii”

 

PALMARES. În ultimii doi ani, Alexandra Marcu a cucerit 4 dintre cei mai înalţi 7 vulcani ai lumii – Uhuru Peak din Kilimanjaro (foto), Pico de Orizaba din Mexic, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ ALEXANDRA MARCU

PALMARES. În ultimii doi ani, Alexandra Marcu a cucerit 4 dintre cei mai înalţi 7 vulcani ai lumii – Uhuru Peak din Kilimanjaro (foto), Pico de Orizaba din Mexic, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ ALEXANDRA MARCU

Cel mai tânăr alpinist de pe continent şi-a scris povestea într-o carte pe care o prezintă publicului copertaastăzi, la ora 18, la „Salonul Hunedorean al Cărţii” – în Salle d’Or din incinta Deva Mall.

“Alexandra Marcu şi cei şapte vulcani – Evoluţie” (foto) este povestea impresionantă a unui copil care pleacă din vârful Retezatului spre cei mai înalţi munţi ai lumii.

În carte este vorba despre mine, despre noi, despre iubirea de ţară şi despre cum am reuşit să ajung din Retezat pe unii dintre cei mai înalţi munţi ai planetei. Despre cum am evoluat împreună cu familia mea. În acelaşi timp, cartea e un îndemn pentru toţi cei de vârsta mea – şi nu numai. Să-şi dorească să înveţe ceva nou, să-şi descopere vocaţia şi s-o urmeze. Să-şi împlinească visul!”, spune Alexandra Marcu.

Chiar dacă, uneori, aventura ar fi putut s-o coste viaţa, alpinista n-a renunţat la visul de-a cuceri cei mai înalţi 7 vulcani de pe glob.

 

Alpinism de la 5 ani

Alexandra Marcu escaladează munţii de la 5 ani. La 11 ani, era în Alpi. Traversa „La Berarde” – o veritabilă Mecca a alpiniştilor francezi. La 12 ani, era pe Mont Blanc, iar la 13 ani, devenea cel mai tânăr român care a escaladat Kazbek-ul.

La 14 ani, a pus piciorul pe Pico de Orizaba (America de Nord). A fost cel mai tânăr alpinist din Europa care ajungea pe cel mai înalt vulcan din Mexic. Anul trecut, a cucerit Elbrusul – în cea mai dificilă expediţie de care a avut parte până acum. A urmat Damavand, din Iran – al patrulea vârf din celebra listă „Volvanic Seven Summits” cucerit de hunedoreancă.

Până la sfârşitul anului, Alexandra plănuieşte o expediţie pe Giluwe, în Papua Guinee – cel mai înalt vulcan din Australia şi Oceania, iar următorul pe listă este cel mai înalt vulcan de pe glob – Ojos Del Salado (America de Sud), în inima deşertului Atacama.

Alexandra Marcu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Este olimpică naţională la franceză şi vorbeşte fluent trei limbi.

————————————————————–

alexandra „Cred că lucrul cel mai important este să lupţi pentru ceea ce-ţi doreşti. Să crezi că vei reuşi şi să zâmbeşti întotdeauna!”

 Alexandra Marcu, alpinistă

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului