POVESTE DE SUCCES. Alpinista care a pus Deva pe harta lumii îşi lansează cartea aventurii pe cei mai înalţi vulcani de pe 4 continente

„Alexandra Marcu şi cei şapte vulcani” este povestea hunedorencei de 16 ani care a ajuns din vârful Retezatului pe cei mai înalţi munţi ai lumii. Cartea va fi lansată astăzi, la „Salonul Hunedorean al Cărţii”

 

PALMARES. În ultimii doi ani, Alexandra Marcu a cucerit 4 dintre cei mai înalţi 7 vulcani ai lumii – Uhuru Peak din Kilimanjaro (foto), Pico de Orizaba din Mexic, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ ALEXANDRA MARCU

PALMARES. În ultimii doi ani, Alexandra Marcu a cucerit 4 dintre cei mai înalţi 7 vulcani ai lumii – Uhuru Peak din Kilimanjaro (foto), Pico de Orizaba din Mexic, Kazbek din Georgia şi Damavand din Iran / FOTO: ARHIVA PERSONALĂ ALEXANDRA MARCU

Cel mai tânăr alpinist de pe continent şi-a scris povestea într-o carte pe care o prezintă publicului copertaastăzi, la ora 18, la „Salonul Hunedorean al Cărţii” – în Salle d’Or din incinta Deva Mall.

“Alexandra Marcu şi cei şapte vulcani – Evoluţie” (foto) este povestea impresionantă a unui copil care pleacă din vârful Retezatului spre cei mai înalţi munţi ai lumii.

În carte este vorba despre mine, despre noi, despre iubirea de ţară şi despre cum am reuşit să ajung din Retezat pe unii dintre cei mai înalţi munţi ai planetei. Despre cum am evoluat împreună cu familia mea. În acelaşi timp, cartea e un îndemn pentru toţi cei de vârsta mea – şi nu numai. Să-şi dorească să înveţe ceva nou, să-şi descopere vocaţia şi s-o urmeze. Să-şi împlinească visul!”, spune Alexandra Marcu.

Chiar dacă, uneori, aventura ar fi putut s-o coste viaţa, alpinista n-a renunţat la visul de-a cuceri cei mai înalţi 7 vulcani de pe glob.

 

Alpinism de la 5 ani

Alexandra Marcu escaladează munţii de la 5 ani. La 11 ani, era în Alpi. Traversa „La Berarde” – o veritabilă Mecca a alpiniştilor francezi. La 12 ani, era pe Mont Blanc, iar la 13 ani, devenea cel mai tânăr român care a escaladat Kazbek-ul.

La 14 ani, a pus piciorul pe Pico de Orizaba (America de Nord). A fost cel mai tânăr alpinist din Europa care ajungea pe cel mai înalt vulcan din Mexic. Anul trecut, a cucerit Elbrusul – în cea mai dificilă expediţie de care a avut parte până acum. A urmat Damavand, din Iran – al patrulea vârf din celebra listă „Volvanic Seven Summits” cucerit de hunedoreancă.

Până la sfârşitul anului, Alexandra plănuieşte o expediţie pe Giluwe, în Papua Guinee – cel mai înalt vulcan din Australia şi Oceania, iar următorul pe listă este cel mai înalt vulcan de pe glob – Ojos Del Salado (America de Sud), în inima deşertului Atacama.

Alexandra Marcu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Este olimpică naţională la franceză şi vorbeşte fluent trei limbi.

————————————————————–

alexandra „Cred că lucrul cel mai important este să lupţi pentru ceea ce-ţi doreşti. Să crezi că vei reuşi şi să zâmbeşti întotdeauna!”

 Alexandra Marcu, alpinistă

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”