„Pet-manii”, la concurenţă cu gunoierii

Sărbătorile de Paşti au adus câştiguri nesperate pentru cei care îşi câştigă existenţa din reciclarea PET-urilor după care scormonesc în tomberoanele de gunoi. Numai că anul acesta au avut concurenţă serioasă din partea gunoierilor, care au lucrat mai mult decât în zilele normale.

petmaniS-au trezit cu noaptea în cap, înainte de cântatul cocoşilor, pentru a selecta din tomberoanele de gunoi PET-urile de pe urma cărora îşi câştigă existenţa. „Pet-manii” din Petroşani au câştigat dublu decât în zilele normale, când oamenii consumă mai puţine băuturi îmbuteliate în recipiente de plastic, dar pentru asta s-au luat la întrecere cu gunoierii şi au venit la 5 dimineaţa la tomberoane. Numărul echipelor de la Serviciul de Salubritate a fost suplimentat de Sărbătorile Pascale, tocmai pentru că se ştia că şi cantităţile de deşeuri cresc semnificativ în această perioadă. „Serviciul de salubrizare din cadrul SPADPP de la Petroşani, ca de fiecare dată, de Florii şi de Paşti, a suplimentat echipele care fac curăţenie pe domeniul public”, a declarat Daniel Vişan, director SPADPP Petroşani.

Practic a fost aproape o întrecere între zecile de „pat-mani” şi gunoieri, care ajunge primul la tomberoane, dar câştigurile primilor au crescut substanţial. „Ce să facem, am venit mai devreme, că altfel găsim coşurile de gunoi goale. E greu, dar ce să facem? Măcar acum, de sărbători avem ce strânge, că în ultima perioadă a fost rău de tot”, povesteşte Marian, un tânăr care din asta trăieşte, împreună cu toată familia. Culegătorii de sticle din plastic se cunosc între ei şi lasă pe fiecare să colecteze, aşa încât să nu rămână cineva flămând. Banii se câştigă greu, pentru că un kilogram costă  50 de bani, iar un sac pe care îl cară în spate sau cu cărucioare de butelii de aragaz are 20, 30 de kilograme.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ministrul Transporturilor: Tronsonul IV va fi gata în 2018. Dealul liliecilor încurcă planurile de realizare a Autostrăzii         ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică         Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți