„Pet-manii”, la concurenţă cu gunoierii

Sărbătorile de Paşti au adus câştiguri nesperate pentru cei care îşi câştigă existenţa din reciclarea PET-urilor după care scormonesc în tomberoanele de gunoi. Numai că anul acesta au avut concurenţă serioasă din partea gunoierilor, care au lucrat mai mult decât în zilele normale.

petmaniS-au trezit cu noaptea în cap, înainte de cântatul cocoşilor, pentru a selecta din tomberoanele de gunoi PET-urile de pe urma cărora îşi câştigă existenţa. „Pet-manii” din Petroşani au câştigat dublu decât în zilele normale, când oamenii consumă mai puţine băuturi îmbuteliate în recipiente de plastic, dar pentru asta s-au luat la întrecere cu gunoierii şi au venit la 5 dimineaţa la tomberoane. Numărul echipelor de la Serviciul de Salubritate a fost suplimentat de Sărbătorile Pascale, tocmai pentru că se ştia că şi cantităţile de deşeuri cresc semnificativ în această perioadă. „Serviciul de salubrizare din cadrul SPADPP de la Petroşani, ca de fiecare dată, de Florii şi de Paşti, a suplimentat echipele care fac curăţenie pe domeniul public”, a declarat Daniel Vişan, director SPADPP Petroşani.

Practic a fost aproape o întrecere între zecile de „pat-mani” şi gunoieri, care ajunge primul la tomberoane, dar câştigurile primilor au crescut substanţial. „Ce să facem, am venit mai devreme, că altfel găsim coşurile de gunoi goale. E greu, dar ce să facem? Măcar acum, de sărbători avem ce strânge, că în ultima perioadă a fost rău de tot”, povesteşte Marian, un tânăr care din asta trăieşte, împreună cu toată familia. Culegătorii de sticle din plastic se cunosc între ei şi lasă pe fiecare să colecteze, aşa încât să nu rămână cineva flămând. Banii se câştigă greu, pentru că un kilogram costă  50 de bani, iar un sac pe care îl cară în spate sau cu cărucioare de butelii de aragaz are 20, 30 de kilograme.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei