„Pet-manii”, la concurenţă cu gunoierii

Sărbătorile de Paşti au adus câştiguri nesperate pentru cei care îşi câştigă existenţa din reciclarea PET-urilor după care scormonesc în tomberoanele de gunoi. Numai că anul acesta au avut concurenţă serioasă din partea gunoierilor, care au lucrat mai mult decât în zilele normale.

petmaniS-au trezit cu noaptea în cap, înainte de cântatul cocoşilor, pentru a selecta din tomberoanele de gunoi PET-urile de pe urma cărora îşi câştigă existenţa. „Pet-manii” din Petroşani au câştigat dublu decât în zilele normale, când oamenii consumă mai puţine băuturi îmbuteliate în recipiente de plastic, dar pentru asta s-au luat la întrecere cu gunoierii şi au venit la 5 dimineaţa la tomberoane. Numărul echipelor de la Serviciul de Salubritate a fost suplimentat de Sărbătorile Pascale, tocmai pentru că se ştia că şi cantităţile de deşeuri cresc semnificativ în această perioadă. „Serviciul de salubrizare din cadrul SPADPP de la Petroşani, ca de fiecare dată, de Florii şi de Paşti, a suplimentat echipele care fac curăţenie pe domeniul public”, a declarat Daniel Vişan, director SPADPP Petroşani.

Practic a fost aproape o întrecere între zecile de „pat-mani” şi gunoieri, care ajunge primul la tomberoane, dar câştigurile primilor au crescut substanţial. „Ce să facem, am venit mai devreme, că altfel găsim coşurile de gunoi goale. E greu, dar ce să facem? Măcar acum, de sărbători avem ce strânge, că în ultima perioadă a fost rău de tot”, povesteşte Marian, un tânăr care din asta trăieşte, împreună cu toată familia. Culegătorii de sticle din plastic se cunosc între ei şi lasă pe fiecare să colecteze, aşa încât să nu rămână cineva flămând. Banii se câştigă greu, pentru că un kilogram costă  50 de bani, iar un sac pe care îl cară în spate sau cu cărucioare de butelii de aragaz are 20, 30 de kilograme.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + șaisprezece =

ACTUALITATE
Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei