Peste 1.900 de hunedorence diagnosticate cu cancer mamar şi cancer de col uterin

În acest moment în evidenţa DSP Hunedoara se află 1047 de femei diagnosticate cu cancer de sân şi 866 cu cancer de col uterin. În timp ce incidenţa cazurilor nou apărute scade de la an la an la cancerul mamar, cele de col uterin se menţin constante

cancer sanPeste 1.000 de femei din judeţ, diagnosticate cu cancer de sân se află în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Hunedoara. Spre deosebire de anii predenţi, incidenţa cazurilor nou diagnosticate de cancer mamar în judeţul Hunedoara a scăzut.

A scăzut numărul de cazuri noi diagnosticate

Dacă în anul 2010 au fost diagnosticate cu cancer de sân 141 de paciente, anul trecut au fost înregistrate112 noi cazuri, iar în semestrul I al acestui an 53 de femei au primit această cumplită veste. Dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar anul trecut, doar 28 de paciente s-au aflat în stadii curabile. Această formă de cancer nu produce durere si nu se manifestă prin alte simptome decât în faze târzii. Cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani. Pe de altă parte, cancerul de col uterin se menţine în jur de 80 de noi cazuri diagnosticate anual. Dintre acestea în jur de un sfert, sunt cazuri care se pot vindeca.

Simpozion „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”

Luna octombrie a fost stabilită prin convenţie internaţională ca “Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar”. Cu această ocazie, astăzi se organizează simpozionul cu tema: „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”, pentru creşterea nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei feminine generale cu privire la reducerea riscului cancerului mamar şi de col uterin şi cum să ia cele mai bune decizii în viaţa de zi cu zi. Evenimentul va avea loc în sala de şedinţe a DSP Hunedoara din Deva, începând cu ora 11.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste         Ucigașul celor două femei din Balomir adus în instanță. Detaliile crimelor înfiorătoare săvârșite de tânăr         Ședință la Prefectură pe tema drumurilor din județ         Accident rutier grav în Deva         (P) We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România         Retrocedarea terenurilor din Retezat a dus la închiderea complexului Pietrele         Accident grav în Deva, produs la beție