Peste 1.900 de hunedorence diagnosticate cu cancer mamar şi cancer de col uterin

În acest moment în evidenţa DSP Hunedoara se află 1047 de femei diagnosticate cu cancer de sân şi 866 cu cancer de col uterin. În timp ce incidenţa cazurilor nou apărute scade de la an la an la cancerul mamar, cele de col uterin se menţin constante

cancer sanPeste 1.000 de femei din judeţ, diagnosticate cu cancer de sân se află în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Hunedoara. Spre deosebire de anii predenţi, incidenţa cazurilor nou diagnosticate de cancer mamar în judeţul Hunedoara a scăzut.

A scăzut numărul de cazuri noi diagnosticate

Dacă în anul 2010 au fost diagnosticate cu cancer de sân 141 de paciente, anul trecut au fost înregistrate112 noi cazuri, iar în semestrul I al acestui an 53 de femei au primit această cumplită veste. Dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar anul trecut, doar 28 de paciente s-au aflat în stadii curabile. Această formă de cancer nu produce durere si nu se manifestă prin alte simptome decât în faze târzii. Cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani. Pe de altă parte, cancerul de col uterin se menţine în jur de 80 de noi cazuri diagnosticate anual. Dintre acestea în jur de un sfert, sunt cazuri care se pot vindeca.

Simpozion „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”

Luna octombrie a fost stabilită prin convenţie internaţională ca “Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar”. Cu această ocazie, astăzi se organizează simpozionul cu tema: „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”, pentru creşterea nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei feminine generale cu privire la reducerea riscului cancerului mamar şi de col uterin şi cum să ia cele mai bune decizii în viaţa de zi cu zi. Evenimentul va avea loc în sala de şedinţe a DSP Hunedoara din Deva, începând cu ora 11.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii         Se strâng ajutoare pentru sinistraţi         Muncitoarea care și-a atacat șeful cu un cuțit a fost reținută pentru 24 de ore         Primăria solicită fonduri UE pentru Cetatea Devei         Buget negativ pentru CEH. Pierderea e imensă