Peste 1.900 de hunedorence diagnosticate cu cancer mamar şi cancer de col uterin

În acest moment în evidenţa DSP Hunedoara se află 1047 de femei diagnosticate cu cancer de sân şi 866 cu cancer de col uterin. În timp ce incidenţa cazurilor nou apărute scade de la an la an la cancerul mamar, cele de col uterin se menţin constante

cancer sanPeste 1.000 de femei din judeţ, diagnosticate cu cancer de sân se află în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Hunedoara. Spre deosebire de anii predenţi, incidenţa cazurilor nou diagnosticate de cancer mamar în judeţul Hunedoara a scăzut.

A scăzut numărul de cazuri noi diagnosticate

Dacă în anul 2010 au fost diagnosticate cu cancer de sân 141 de paciente, anul trecut au fost înregistrate112 noi cazuri, iar în semestrul I al acestui an 53 de femei au primit această cumplită veste. Dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar anul trecut, doar 28 de paciente s-au aflat în stadii curabile. Această formă de cancer nu produce durere si nu se manifestă prin alte simptome decât în faze târzii. Cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani. Pe de altă parte, cancerul de col uterin se menţine în jur de 80 de noi cazuri diagnosticate anual. Dintre acestea în jur de un sfert, sunt cazuri care se pot vindeca.

Simpozion „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”

Luna octombrie a fost stabilită prin convenţie internaţională ca “Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar”. Cu această ocazie, astăzi se organizează simpozionul cu tema: „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”, pentru creşterea nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei feminine generale cu privire la reducerea riscului cancerului mamar şi de col uterin şi cum să ia cele mai bune decizii în viaţa de zi cu zi. Evenimentul va avea loc în sala de şedinţe a DSP Hunedoara din Deva, începând cu ora 11.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
3 lei pentru Salvital. Pe cap de locuitor. Totalul – peste 125.000 de lei         Contractul de finanțare pentru reabilitarea a 10 drumuri județene ar putea fi semnat în zilele următoare         Primăria Deva susține financiar Spitalul Județean de Urgență         Povestea tristă a turnului celei mai vechi biserici din Deva         Primăria Municipiului Deva va plăti, luni, bursele de merit și performanță         Au cerut sprijin pentru revizia tractoarelor și curățarea terenurilor împădurite         Au refuzat facturile la gunoi. Primarii din Valea Jiului față în față cu Supercom. CJ Hunedoara – mediator         Expertiza care arată cât de degradat este podul peste Strei         Incendiu puternic la marginea autostrăzii         O clipă de neatenție i-a fost fatală unui șofer din Deva         Razie de amploare în Hunedoara. A fost prins un recidivist extrem de periculos         Florin Oancea: Un nou pas important pentru deschiderea și dezvoltarea zonei Grigorescu din Deva         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Raportat la 2018, bugetul investițiilor este mai mare cu 15,7 miliarde de lei         HUNEDOARA PESEDISTĂ. Gunoierul Brai – Cata funcţionează fără autorizaţie de mediu. Garda de mediu zice că e OK şi fără         Accident rutier grav. ATV-ul condus de un tânăr a fost lovit de mașină         Sentință pentru Marian Muntean, în dosarul de conflict de interese         Dosarul de dare de mită pentru lucrări în turism se întoarce în instanță. Frații Gărdean vin din nou în fața judecătorilor         Doi bărbaţi au murit înecați în nordul şi centrul judeţului Hunedoara         Drum județean blocat de bolovani         Sprijin pentru vârstnici și pentru copiii cu dizabilități