Peste 1.900 de hunedorence diagnosticate cu cancer mamar şi cancer de col uterin

În acest moment în evidenţa DSP Hunedoara se află 1047 de femei diagnosticate cu cancer de sân şi 866 cu cancer de col uterin. În timp ce incidenţa cazurilor nou apărute scade de la an la an la cancerul mamar, cele de col uterin se menţin constante

cancer sanPeste 1.000 de femei din judeţ, diagnosticate cu cancer de sân se află în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Hunedoara. Spre deosebire de anii predenţi, incidenţa cazurilor nou diagnosticate de cancer mamar în judeţul Hunedoara a scăzut.

A scăzut numărul de cazuri noi diagnosticate

Dacă în anul 2010 au fost diagnosticate cu cancer de sân 141 de paciente, anul trecut au fost înregistrate112 noi cazuri, iar în semestrul I al acestui an 53 de femei au primit această cumplită veste. Dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar anul trecut, doar 28 de paciente s-au aflat în stadii curabile. Această formă de cancer nu produce durere si nu se manifestă prin alte simptome decât în faze târzii. Cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani. Pe de altă parte, cancerul de col uterin se menţine în jur de 80 de noi cazuri diagnosticate anual. Dintre acestea în jur de un sfert, sunt cazuri care se pot vindeca.

Simpozion „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”

Luna octombrie a fost stabilită prin convenţie internaţională ca “Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar”. Cu această ocazie, astăzi se organizează simpozionul cu tema: „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”, pentru creşterea nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei feminine generale cu privire la reducerea riscului cancerului mamar şi de col uterin şi cum să ia cele mai bune decizii în viaţa de zi cu zi. Evenimentul va avea loc în sala de şedinţe a DSP Hunedoara din Deva, începând cu ora 11.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + șaptesprezece =

ACTUALITATE
Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului