Peste 1.900 de hunedorence diagnosticate cu cancer mamar şi cancer de col uterin

În acest moment în evidenţa DSP Hunedoara se află 1047 de femei diagnosticate cu cancer de sân şi 866 cu cancer de col uterin. În timp ce incidenţa cazurilor nou apărute scade de la an la an la cancerul mamar, cele de col uterin se menţin constante

cancer sanPeste 1.000 de femei din judeţ, diagnosticate cu cancer de sân se află în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Hunedoara. Spre deosebire de anii predenţi, incidenţa cazurilor nou diagnosticate de cancer mamar în judeţul Hunedoara a scăzut.

A scăzut numărul de cazuri noi diagnosticate

Dacă în anul 2010 au fost diagnosticate cu cancer de sân 141 de paciente, anul trecut au fost înregistrate112 noi cazuri, iar în semestrul I al acestui an 53 de femei au primit această cumplită veste. Dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar anul trecut, doar 28 de paciente s-au aflat în stadii curabile. Această formă de cancer nu produce durere si nu se manifestă prin alte simptome decât în faze târzii. Cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer la femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani. Pe de altă parte, cancerul de col uterin se menţine în jur de 80 de noi cazuri diagnosticate anual. Dintre acestea în jur de un sfert, sunt cazuri care se pot vindeca.

Simpozion „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”

Luna octombrie a fost stabilită prin convenţie internaţională ca “Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar”. Cu această ocazie, astăzi se organizează simpozionul cu tema: „Nu eşti singură – împreună vom reuşi”, pentru creşterea nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei feminine generale cu privire la reducerea riscului cancerului mamar şi de col uterin şi cum să ia cele mai bune decizii în viaţa de zi cu zi. Evenimentul va avea loc în sala de şedinţe a DSP Hunedoara din Deva, începând cu ora 11.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”         Cununii în aer liber – pe Cetate şi în Parcul central!         Mâine, pe stadionul din Cugir – FAMILY DAY by Star Transmission – ediție de majorat!         Geoparcul Dinozaurilor a fost reconfirmat ca sit UNESCO         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara