Pe “lista neagră”. Igienizarea este o mare problemă pentru spitalele din judeţ

Inspectorii sanitari care au efectuat acţiuni de control în spitalele publice din judeţ au descoperit nereguli grave la 11 unităţi sanitare

salonControalele în spitalele publice din judeţul Hunedoara, din luna martie, care au fost desfaşurate de echipe de inspectori sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara au scos la iveală nereguli în majoritatea instituţiile sanitare verificate.

 Sistemul sanitar, sub linia de plutire

În raportul înaintat Ministerului Sănătăţii, sunt trecute nouă spitale şi două sanatorii în care condiţiile în care sunt trataţi pacienţii lasă de dorit. Infiltraţiile de apă şi mucegai, stau alături de problemele de igienizare pe care se pare că majoritatea spitalelor din judeţ se confruntă şi asta nu doar la nivelul saloanelor.La Spitalul din Vulcan au fost descoperite deficienţe la punctul de sterilizare din ambulatoriul de specialitate, în timp ce la Spitalul Orăşenesc din Haţeg staţia de sterilizare centrală prezenta infiltraţii de apă pluvială. Alte probleme sunt legate de depozitarea deşeurilor medicale periculoase sau funcţionarea în condiţii improprii a spălătoriilor sau a blocului alimentar, cum s-a constatat la Spitalul Municipal din Orăştie. În multe dintre instituţiile sanitare care apar pe “lista neagră”, sunt necesare lucrări de reparaţii, pentru care sunt necesare fonduri consistente.

Toate aceste nereguli care ilustrează starea deloc igienică în care se află aceste instituţii sanitare autorizate de stat, este cunoscută reprezentanţilor DSP Hunedoara. “Acestea sunt probleme pe care noi le cunoşteam. Infiltraţiile din pereţi, grupurile sanitare care necesită reparaţii, problema deşeurilor periculoase sau igienizarea spaţiilor sunt probleme pe care fiecare spital trebuie să şi le rezolve, după planul de conformare. Majoritatea instituţiilor sanitare din judeţ au primit termen pentru rezolvarea tuturor problemelor descoperite de inspectorii sanitari, finalul acestui an”, spune Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei