Pe “lista neagră”. Igienizarea este o mare problemă pentru spitalele din judeţ

Inspectorii sanitari care au efectuat acţiuni de control în spitalele publice din judeţ au descoperit nereguli grave la 11 unităţi sanitare

salonControalele în spitalele publice din judeţul Hunedoara, din luna martie, care au fost desfaşurate de echipe de inspectori sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara au scos la iveală nereguli în majoritatea instituţiile sanitare verificate.

 Sistemul sanitar, sub linia de plutire

În raportul înaintat Ministerului Sănătăţii, sunt trecute nouă spitale şi două sanatorii în care condiţiile în care sunt trataţi pacienţii lasă de dorit. Infiltraţiile de apă şi mucegai, stau alături de problemele de igienizare pe care se pare că majoritatea spitalelor din judeţ se confruntă şi asta nu doar la nivelul saloanelor.La Spitalul din Vulcan au fost descoperite deficienţe la punctul de sterilizare din ambulatoriul de specialitate, în timp ce la Spitalul Orăşenesc din Haţeg staţia de sterilizare centrală prezenta infiltraţii de apă pluvială. Alte probleme sunt legate de depozitarea deşeurilor medicale periculoase sau funcţionarea în condiţii improprii a spălătoriilor sau a blocului alimentar, cum s-a constatat la Spitalul Municipal din Orăştie. În multe dintre instituţiile sanitare care apar pe “lista neagră”, sunt necesare lucrări de reparaţii, pentru care sunt necesare fonduri consistente.

Toate aceste nereguli care ilustrează starea deloc igienică în care se află aceste instituţii sanitare autorizate de stat, este cunoscută reprezentanţilor DSP Hunedoara. “Acestea sunt probleme pe care noi le cunoşteam. Infiltraţiile din pereţi, grupurile sanitare care necesită reparaţii, problema deşeurilor periculoase sau igienizarea spaţiilor sunt probleme pe care fiecare spital trebuie să şi le rezolve, după planul de conformare. Majoritatea instituţiilor sanitare din judeţ au primit termen pentru rezolvarea tuturor problemelor descoperite de inspectorii sanitari, finalul acestui an”, spune Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ministrul Transporturilor: Tronsonul IV va fi gata în 2018. Dealul liliecilor încurcă planurile de realizare a Autostrăzii         ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică         Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți