PANORAMA BLUES FESTIVAL 2016

Ediţia din 2016 a Festivalului din Ţinutul Pădurenilor aduce publicului iubitor de blues-rock o distribuţie exclusiv românească. Invitaţii din acest an sunt pregătiţi să aducă un material scenic proaspăt care să marcheze o notă de autenticitate acestui deja foarte iubit festival.

 

Evenimentele vor avea loc în 5 şi 6 august pe platoul pensiunii Panorama din localitatea Ghelari, lângă Hunedoara.  Panorama Blues Festival  capătă contur şi ca produs turistic, de weekend. Turiştii care vin la festival au la dispoziţie un teren de 4 hectare unde se pot campa cu corturi sau rulote gratis, au acces la toalete, duşuri şi zonă wireless. Evenimentele vor fi prezentate de Florin Mosu Lungu şi Mike Godoroja.

 

Muzicieni din  festival

Rareş Totu

 

Aflat mereu în toiul unor proiecte, Rareș Totu nu a avut niciodată răgazul de a se evalua pe sine. Declarat Cel mai bun chitarist al anului 1987 în Romania și Cel mai bun chitarist al anului 1992 în Ungaria, chitaristul al cărui nume parcă simbolizează opțiunea artistului de implicare până în cele mai mici amănunte este și la această oră în România unul dintre reperele de calitate ale artei blues-rock.

 

Florin Giuglea Group

 

Florin Giuglea şi-a început cariera muzicală cu blues-rock-ul. I s-a alaturat în 2003 lui Mike Godoroja în trupa sa, The Blue Spirit, concertând şi imprimând un album. În 2006 Florin a fost invitat să facă parte din band-ul binecunoscutei soprane Felicia Filip. În 2008 el a devenit membru fondator al trupei Publika cu care a lansat în 2009 primul album, un an mai târziu fiind nominalizaţi ca Best Rock Act la Romanian Music Awards. Casa de discuri a re-editat albumul lor într-un pachet multimedia în 2010 ca urmare a succesului lor.

 

DESPERADO

 

Încă de la albumul de debut, intitulat “Promit că nu mai beau”, Desperado și-a definit un stil original nu numai datorită muzicii, cât și din cauza textelor pline de umor desprinse din viața de zi cu zi, abordând probleme așa cum sunt: escapade extraconjugale, consumul excesiv de alcool sau diverse comportamente umane.

Primul disc, lansat în 2000, s-a vândut foarte bine și a propulsat grupul Desperado in rândul celor mai cunoscute trupe din Romania. În 2001 apare albumul “Oameni de treabă” care conține superhitul “Lenea”. Videoclipul acestei melodii a fost considerat de referință la vremea respectivă și a avut un mare succes, fiind nominalizat la “Premiile Industriei Muzicale Românești”. Din pricina numărului mare de solicitări, următorul album al trupei apare abia în 2003 și se intituleaza “La fel ca tata”. În 2004, Desperado lansează “Greatest Shits” care conține piesele de top ale trupei împreună cu 3 piese noi. Pe de altă parte, Desperado este un grup frecvent solicitat la manifestări private, party-uri și evenimente de firma, având un bogat repertoriu international.

Mike Godoroja

 

Mike Godoroja este un foarte cunoscut artist de rock-blues, promotor de jazz si blues prin emisiunile sale de televiziune si radio, precum si datorita conferintelor sustinute in licee, facultati sau din intilnirile directe cu publicul.

 

Marcian Petrescu

 

Se numeşte Marcian Petrescu şi se prezintă singur: “sunt bluesman, un om care respiră, trăieşte, suferă, iubeşte în ritm şi armonii de blues încă de la 12 ani, vârsta la care m-a atins microbul acestui gen muzical. Sunt muzician profesionist, muzicuţist (cânt la muzicuţă), solist vocal, compozitor, profesor de muzicuţă, publicist şi realizatorul emisiunii Poveştile bluesului la RadioLynx”. În 2014, se împlinesc 15 ani de când a pus bazele formaţiei Trenul de noapte, ‘stabilizată’ în următoarea formulă: Marcian Petrescu – muzicuţă, voce, Rareş Totu – chitară, Robert Ardeleanu – bass, Constantin Bărbăşelu – tobe.

 

 

Extra

 

Program

 

Ziua I

Vineri, 5 august 2016

 

RARES TOTU’S MIDNIGHT SUN

Zeppelin von blues

MIKE GODOROJA / RARES TOTU /  Marcian Petrescu

THE LORDS OF HAMMOND ORGAN

OTHELLO FLORENTIN MILCOFF / COSMIN FARCAS / RAMIRO JUNGER

 

 

Ziua II

Sâmbătă, 6 august 2016

 

STEEL JAZZ

FLORIN GIUGLEA GROUP

Lansare album: Invitation to the blues

DESPERADO

FLORIAN MOSU LUNGU SI MIKE GODOROJA

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul propune premierea elevilor din echipa RobotX Hunedoara și a profesorului lor         Sute de participanți la Caravana Culturii în Cetatea Devei         Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care asigură transportul turiștilor în Cetatea Deva         Accident provocat de o tânără de 18 ani         Atenție șoferi. Traficul de pe Autostrada A1 va fi deviat pe centura Devei         Terenurile și clădirile pe care urma să fie construit parcul de retail Carrefour au fost achiziționate         19 turiști au rămas blocați în telecabina Cetății Devei         Sărbătoarea Pădurenilor de pe Dealul Cornetului         FOTO. Poiana Omului, paradisul din Munții Orăștiei         Ultimii pași înainte de reabilitarea Castelului Corvinilor         Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş         Aur pentru echipa României de robotică. Elevii din Hunedoara au întrecut 160 de țări         Drumul spre Lacul Cinciș a fost asfaltat parțial. Unde se poate circula în condiții normale         Biserica medievală Strei va intra în reparații         Cum trebuie purtati blugii skinny fit in functie de silueta – P.         NUMIRE. Cristian Ionică, noul director al Apa Serv Valea Jiului         OMAGIU. Monumentul salvatorilor minieri, la 10 ani de la tragedia de la Mina Petrila         ACORD Contractul Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor, prelungit cu încă un an         Peste 4.000 de oameni la ștrandul din Deva         Poliția Locală Deva a aplicat amenzi de peste 30.000 lei în luna iulie