PANORAMA BLUES FESTIVAL 2016

Ediţia din 2016 a Festivalului din Ţinutul Pădurenilor aduce publicului iubitor de blues-rock o distribuţie exclusiv românească. Invitaţii din acest an sunt pregătiţi să aducă un material scenic proaspăt care să marcheze o notă de autenticitate acestui deja foarte iubit festival.

 

Evenimentele vor avea loc în 5 şi 6 august pe platoul pensiunii Panorama din localitatea Ghelari, lângă Hunedoara.  Panorama Blues Festival  capătă contur şi ca produs turistic, de weekend. Turiştii care vin la festival au la dispoziţie un teren de 4 hectare unde se pot campa cu corturi sau rulote gratis, au acces la toalete, duşuri şi zonă wireless. Evenimentele vor fi prezentate de Florin Mosu Lungu şi Mike Godoroja.

 

Muzicieni din  festival

Rareş Totu

 

Aflat mereu în toiul unor proiecte, Rareș Totu nu a avut niciodată răgazul de a se evalua pe sine. Declarat Cel mai bun chitarist al anului 1987 în Romania și Cel mai bun chitarist al anului 1992 în Ungaria, chitaristul al cărui nume parcă simbolizează opțiunea artistului de implicare până în cele mai mici amănunte este și la această oră în România unul dintre reperele de calitate ale artei blues-rock.

 

Florin Giuglea Group

 

Florin Giuglea şi-a început cariera muzicală cu blues-rock-ul. I s-a alaturat în 2003 lui Mike Godoroja în trupa sa, The Blue Spirit, concertând şi imprimând un album. În 2006 Florin a fost invitat să facă parte din band-ul binecunoscutei soprane Felicia Filip. În 2008 el a devenit membru fondator al trupei Publika cu care a lansat în 2009 primul album, un an mai târziu fiind nominalizaţi ca Best Rock Act la Romanian Music Awards. Casa de discuri a re-editat albumul lor într-un pachet multimedia în 2010 ca urmare a succesului lor.

 

DESPERADO

 

Încă de la albumul de debut, intitulat “Promit că nu mai beau”, Desperado și-a definit un stil original nu numai datorită muzicii, cât și din cauza textelor pline de umor desprinse din viața de zi cu zi, abordând probleme așa cum sunt: escapade extraconjugale, consumul excesiv de alcool sau diverse comportamente umane.

Primul disc, lansat în 2000, s-a vândut foarte bine și a propulsat grupul Desperado in rândul celor mai cunoscute trupe din Romania. În 2001 apare albumul “Oameni de treabă” care conține superhitul “Lenea”. Videoclipul acestei melodii a fost considerat de referință la vremea respectivă și a avut un mare succes, fiind nominalizat la “Premiile Industriei Muzicale Românești”. Din pricina numărului mare de solicitări, următorul album al trupei apare abia în 2003 și se intituleaza “La fel ca tata”. În 2004, Desperado lansează “Greatest Shits” care conține piesele de top ale trupei împreună cu 3 piese noi. Pe de altă parte, Desperado este un grup frecvent solicitat la manifestări private, party-uri și evenimente de firma, având un bogat repertoriu international.

Mike Godoroja

 

Mike Godoroja este un foarte cunoscut artist de rock-blues, promotor de jazz si blues prin emisiunile sale de televiziune si radio, precum si datorita conferintelor sustinute in licee, facultati sau din intilnirile directe cu publicul.

 

Marcian Petrescu

 

Se numeşte Marcian Petrescu şi se prezintă singur: “sunt bluesman, un om care respiră, trăieşte, suferă, iubeşte în ritm şi armonii de blues încă de la 12 ani, vârsta la care m-a atins microbul acestui gen muzical. Sunt muzician profesionist, muzicuţist (cânt la muzicuţă), solist vocal, compozitor, profesor de muzicuţă, publicist şi realizatorul emisiunii Poveştile bluesului la RadioLynx”. În 2014, se împlinesc 15 ani de când a pus bazele formaţiei Trenul de noapte, ‘stabilizată’ în următoarea formulă: Marcian Petrescu – muzicuţă, voce, Rareş Totu – chitară, Robert Ardeleanu – bass, Constantin Bărbăşelu – tobe.

 

 

Extra

 

Program

 

Ziua I

Vineri, 5 august 2016

 

RARES TOTU’S MIDNIGHT SUN

Zeppelin von blues

MIKE GODOROJA / RARES TOTU /  Marcian Petrescu

THE LORDS OF HAMMOND ORGAN

OTHELLO FLORENTIN MILCOFF / COSMIN FARCAS / RAMIRO JUNGER

 

 

Ziua II

Sâmbătă, 6 august 2016

 

STEEL JAZZ

FLORIN GIUGLEA GROUP

Lansare album: Invitation to the blues

DESPERADO

FLORIAN MOSU LUNGU SI MIKE GODOROJA

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × patru =

ACTUALITATE
Demisie în spital, după moartea fetiței de un an și zece luni         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital         Cum a lovit „blestemul aurului dacic” satele din umbra Sarmizegetusei Regia         EXCLUSIV. Alpiniştii daţi dispăruţi: “Cea mai mare problemă a noastră a fost că nu am putut să comunicăm cu nimeni”         ANGAJAŢII DE MEDIU, PROTEST SPONTAN. Aroganţa Guvernului PSD dinamitează atragerea de fonduri europene