10.7 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

Olimpiada Mind Lab la muzeul din Deva

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, va găzdui în data de 30 martie 2019 un eveniment inedit: etapa regională a Olimpiadei Mind Lab. Evenimentul se va desfășura la sediul instituției din Palatul Magna Curia, începând cu ora 10.00.
„Olimpiada Mind Lab este un eveniment educaţional ce reuneşte copii din toată lumea într-un minunat campionat al jocurilor de gândire. Evenimentul olimpic, organizat în 2019 pentru al treisprezecelea an consecutiv, se adresează elevilor cu vârsta între 9 şi 13 ani. Sute de mii de elevi de pe toate continentele luptă pentru onoarea de a-şi reprezenta clasa, şcoala şi apoi ţara într-o competiţie internaţională, ce aduce la masa de joc cei mai buni jucători de Abalone, Dame, Quoridor şi Octi, jocuri ce fac parte din Programul educațional Mind Lab”, a declarat Florin Petruț, partenerul zonal al Mind Lab România.
Astfel, programul Mind Lab se bazează pe o metodă educaţională inovatoare, unică, de dezvoltare a competențelor necesare vieții de zi cu zi a copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 14 ani. El „susţine formarea sistematică de abilităţi, pe trei zone de dezvoltare: abilităţi la nivel cognitiv, la nivel social şi abilităţi din sfera inteligenţei emoţionale. Acest proces se realizează prin jocuri de gândire, jocuri prin care copiii pot experimenta şi exersa, într-un mod creativ, abilităţile învăţate. Programul Mind Lab facilitează, pe baza unui curriculum proiectat pe nivele de vârstă, învăţarea de către copii a unor metode şi strategii pe care le aplică atât în timpul jocului, cât şi în situaţii reale de viaţă. Experienţa ludică, esenţa acestui program, este în aceeaşi măsură plăcută, captivantă şi emoţionantă, stimulând puternic motivaţia şi entuziasmul copiilor şi constituie un fundament solid procesului de învăţare, bazat pe experienţă directă”, a mai precizat Florin Petruț.
Dintre valorile olimpice și obiective sunt amintite promovarea respectului mutual, toleranţa, onestitatea şi corectitudinea, atât în joc cât şi în viaţa de zi cu zi; reunirea copiilor din diverse medii şi culturi în faţa unui obiectiv comun; punerea în practică a strategiilor de gândire Mind Lab, a abilităţilor emoţionale şi sociale dobândite; promovarea unei culturi a jocurilor de gândire la scară mondială.
„Până în prezent programul Mind Lab a fost aplicat cu succes în mii de instituții educaţionale şi a îmbogăţit vieţile a mai mult de două milioane de copii din aproape 40 de ţări, printre care SUA, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, România, Ungaria, Australia, Noua Zeelandă, Israel, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Brazilia, Mexic, Chile şi altele”, se mai arată în prezentarea partenerului zonal, Florin Petruț (tel. 0723 288 327 ; e-mail: sibiu@mindlab.ro).

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/