O săptămână în care clopoţelul nu mai sună: “Şcoala Altfel”

Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, cunoscut şi sub numele “Şcoala Altfel” se desfășoară între 7 şi 11 aprilie şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână în care elevii au un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal

www.kristofer.ro

www.kristofer.ro

Cu ocazia debutului la nivel naţional al programului “Şcoala Altfel”, Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva va vernisa astăzi, două noi expoziţii cu specific arte plastice. În acest fel, muzeul devean oferă elevilor care îi vor trece pragul posibilitatea de a admira încă două noi expoziţii, pe lângă cele deja existente.

Expoziţie de pictură şi sculptură la muzeul devean

Vernisarea expoziţiei de artă intitulată „Peisajul”, în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale profesorilor şi elevilor de la 25 de unităţi  de învăţământ din judeţul Hunedoara, va avea loc la Palatul Magna Curia începând cu ora 12. Invitaţi la eveniment sunt elevii clasei a IX-a, grupa de design textil de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, coordonaţi de profesor Ioana Liliana Popa şi acompaniaţi la pian de către profesor Adrian Donovici. Tot astăzi va fi vernisată şi expoziţia de sculptură şi origami care cuprinde piese realizate de persoane private de libertate de la Penitenciarul Bârcea Mare. Pentru a încuraja tinerii să îi treacă pragul, intrarea la MCDR din Deva va fi gratuită miercuri.

Elevii, faţă în faţă cu tinerii delincvenţi

În prima zi a săptămânii “Şcoala Altfel”, Penitenciarul Bârcea Mare, organizează în colaborare cu Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu” din Hunedoara proiectul „Dincolo de aparenţe”. Acţiunea are ca scop scăderea numărului de participanţi minori cu vârste între 16 şi 18 ani, implicaţi în comiterea de  infracţiuni de diferite tipuri.  În cadrul acestui proiect 25 elevi de liceu şi cadre didactice vor avea o întâlnire cu reprezentanţi ai penitenciarului, dar şi patru  tineri aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate la Penitenciarul Bârcea Mare. Echipa de lucru va fi formată din specialişti ai Serviciului de Asistenţă Psihosocială care au rolul de a crea o punte de legătură între persoanele private de libertate şi invitaţi. În cadrul acestei întâlniri vor avea loc discuţii despre consecinţele unui anturaj dubios, cauzele care duc la folosirea excesivă a unui limbaj necivilizat dar şi cum trebuie acţionat în vederea reducerii conflictelor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva