O săptămână în care clopoţelul nu mai sună: “Şcoala Altfel”

Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, cunoscut şi sub numele “Şcoala Altfel” se desfășoară între 7 şi 11 aprilie şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână în care elevii au un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal

www.kristofer.ro

www.kristofer.ro

Cu ocazia debutului la nivel naţional al programului “Şcoala Altfel”, Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva va vernisa astăzi, două noi expoziţii cu specific arte plastice. În acest fel, muzeul devean oferă elevilor care îi vor trece pragul posibilitatea de a admira încă două noi expoziţii, pe lângă cele deja existente.

Expoziţie de pictură şi sculptură la muzeul devean

Vernisarea expoziţiei de artă intitulată „Peisajul”, în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale profesorilor şi elevilor de la 25 de unităţi  de învăţământ din judeţul Hunedoara, va avea loc la Palatul Magna Curia începând cu ora 12. Invitaţi la eveniment sunt elevii clasei a IX-a, grupa de design textil de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, coordonaţi de profesor Ioana Liliana Popa şi acompaniaţi la pian de către profesor Adrian Donovici. Tot astăzi va fi vernisată şi expoziţia de sculptură şi origami care cuprinde piese realizate de persoane private de libertate de la Penitenciarul Bârcea Mare. Pentru a încuraja tinerii să îi treacă pragul, intrarea la MCDR din Deva va fi gratuită miercuri.

Elevii, faţă în faţă cu tinerii delincvenţi

În prima zi a săptămânii “Şcoala Altfel”, Penitenciarul Bârcea Mare, organizează în colaborare cu Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu” din Hunedoara proiectul „Dincolo de aparenţe”. Acţiunea are ca scop scăderea numărului de participanţi minori cu vârste între 16 şi 18 ani, implicaţi în comiterea de  infracţiuni de diferite tipuri.  În cadrul acestui proiect 25 elevi de liceu şi cadre didactice vor avea o întâlnire cu reprezentanţi ai penitenciarului, dar şi patru  tineri aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate la Penitenciarul Bârcea Mare. Echipa de lucru va fi formată din specialişti ai Serviciului de Asistenţă Psihosocială care au rolul de a crea o punte de legătură între persoanele private de libertate şi invitaţi. În cadrul acestei întâlniri vor avea loc discuţii despre consecinţele unui anturaj dubios, cauzele care duc la folosirea excesivă a unui limbaj necivilizat dar şi cum trebuie acţionat în vederea reducerii conflictelor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Liviu Dragnea, condamnat din nou la închisoare         Parcarea Publică din Piața Unirii va închisă timp de trei zile         Iulian Ceia speră la eliberarea din închisoare         Politicienii care își asigură laudele cu sume mari, din banii localnicilor         PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri