O săptămână în care clopoţelul nu mai sună: “Şcoala Altfel”

Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, cunoscut şi sub numele “Şcoala Altfel” se desfășoară între 7 şi 11 aprilie şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână în care elevii au un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal

www.kristofer.ro

www.kristofer.ro

Cu ocazia debutului la nivel naţional al programului “Şcoala Altfel”, Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva va vernisa astăzi, două noi expoziţii cu specific arte plastice. În acest fel, muzeul devean oferă elevilor care îi vor trece pragul posibilitatea de a admira încă două noi expoziţii, pe lângă cele deja existente.

Expoziţie de pictură şi sculptură la muzeul devean

Vernisarea expoziţiei de artă intitulată „Peisajul”, în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale profesorilor şi elevilor de la 25 de unităţi  de învăţământ din judeţul Hunedoara, va avea loc la Palatul Magna Curia începând cu ora 12. Invitaţi la eveniment sunt elevii clasei a IX-a, grupa de design textil de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, coordonaţi de profesor Ioana Liliana Popa şi acompaniaţi la pian de către profesor Adrian Donovici. Tot astăzi va fi vernisată şi expoziţia de sculptură şi origami care cuprinde piese realizate de persoane private de libertate de la Penitenciarul Bârcea Mare. Pentru a încuraja tinerii să îi treacă pragul, intrarea la MCDR din Deva va fi gratuită miercuri.

Elevii, faţă în faţă cu tinerii delincvenţi

În prima zi a săptămânii “Şcoala Altfel”, Penitenciarul Bârcea Mare, organizează în colaborare cu Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu” din Hunedoara proiectul „Dincolo de aparenţe”. Acţiunea are ca scop scăderea numărului de participanţi minori cu vârste între 16 şi 18 ani, implicaţi în comiterea de  infracţiuni de diferite tipuri.  În cadrul acestui proiect 25 elevi de liceu şi cadre didactice vor avea o întâlnire cu reprezentanţi ai penitenciarului, dar şi patru  tineri aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate la Penitenciarul Bârcea Mare. Echipa de lucru va fi formată din specialişti ai Serviciului de Asistenţă Psihosocială care au rolul de a crea o punte de legătură între persoanele private de libertate şi invitaţi. În cadrul acestei întâlniri vor avea loc discuţii despre consecinţele unui anturaj dubios, cauzele care duc la folosirea excesivă a unui limbaj necivilizat dar şi cum trebuie acţionat în vederea reducerii conflictelor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara