O săptămână în care clopoţelul nu mai sună: “Şcoala Altfel”

Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, cunoscut şi sub numele “Şcoala Altfel” se desfășoară între 7 şi 11 aprilie şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână în care elevii au un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal

www.kristofer.ro

www.kristofer.ro

Cu ocazia debutului la nivel naţional al programului “Şcoala Altfel”, Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva va vernisa astăzi, două noi expoziţii cu specific arte plastice. În acest fel, muzeul devean oferă elevilor care îi vor trece pragul posibilitatea de a admira încă două noi expoziţii, pe lângă cele deja existente.

Expoziţie de pictură şi sculptură la muzeul devean

Vernisarea expoziţiei de artă intitulată „Peisajul”, în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale profesorilor şi elevilor de la 25 de unităţi  de învăţământ din judeţul Hunedoara, va avea loc la Palatul Magna Curia începând cu ora 12. Invitaţi la eveniment sunt elevii clasei a IX-a, grupa de design textil de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, coordonaţi de profesor Ioana Liliana Popa şi acompaniaţi la pian de către profesor Adrian Donovici. Tot astăzi va fi vernisată şi expoziţia de sculptură şi origami care cuprinde piese realizate de persoane private de libertate de la Penitenciarul Bârcea Mare. Pentru a încuraja tinerii să îi treacă pragul, intrarea la MCDR din Deva va fi gratuită miercuri.

Elevii, faţă în faţă cu tinerii delincvenţi

În prima zi a săptămânii “Şcoala Altfel”, Penitenciarul Bârcea Mare, organizează în colaborare cu Colegiul Național de Informatică “Traian Lalescu” din Hunedoara proiectul „Dincolo de aparenţe”. Acţiunea are ca scop scăderea numărului de participanţi minori cu vârste între 16 şi 18 ani, implicaţi în comiterea de  infracţiuni de diferite tipuri.  În cadrul acestui proiect 25 elevi de liceu şi cadre didactice vor avea o întâlnire cu reprezentanţi ai penitenciarului, dar şi patru  tineri aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate la Penitenciarul Bârcea Mare. Echipa de lucru va fi formată din specialişti ai Serviciului de Asistenţă Psihosocială care au rolul de a crea o punte de legătură între persoanele private de libertate şi invitaţi. În cadrul acestei întâlniri vor avea loc discuţii despre consecinţele unui anturaj dubios, cauzele care duc la folosirea excesivă a unui limbaj necivilizat dar şi cum trebuie acţionat în vederea reducerii conflictelor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 3 =

ACTUALITATE
Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara         DEZVĂLUIRI. Noaptea de coșmar a hoțului care a spart Castelul Corvinilor         „Leii șoselelor” care ne omoară în trafic. Cazul Norocel, recidivistul liber după prăpădul de pe străzi