“Noaptea Bibilotecilor” a înregistrat un nou succes

Un public numeros a luat parte la activităţile cultural artistice organizate în noaptea de sâmbătă spre duminică la sediul central al Bibliotecii Judeţene

Zeci de prieteni ai bibliotecii au luat parte sâmbătă seara la cea de-a treia ediţie a evenimentului “Noaptea Bibliotecilor”. Porţile instituţiei de cultură au fost deschise pentru toţi cei care au dorit să petreacă o noapte în ambianţa Bibliotecii Judeţene.

Concerte în aer liber

Manifestările au debutat cu concerte în aer liber, pe parcursul cărora curtea bibliotecii a fost plină de spectatori. Corul “Arlechino” al Liceului de Arte „Sigismund Toduță”, au fost cei care au deschis momentele muzicale, dând glas unor piese de mare popularitate, urmaţi de concertul susținut de corul “Musica Divina”. Grupul “Huniadi Cantores” a dus spectatorilor ]n alte vremuri cu acorduri muzicale medievale. Cel mai aşteptat moment al serii l-a constituit recitalul îndrăgitului folkist Ducu Betzi, care a oferit publicului piesele sale de rezistență, cele care care se bucură de același succes, indiferent de vârsta publicului.

Tururi ghidate în “regatul cărţilor”

Oaspeţii au avut parte de tururi ghidate ale bibliotecii, prin care au putut urmări drumul parcurs de o carte de la achiziționarea ei până la așezarea pe raft, când devine disponibilă pentru cititor. De asemenea, a fost prezentată colecția de carte și presă veche aflată în patrimoniul bibliotecii, cei prezenți primind explicații de la bibliotecari. Doar în această seară, vizitatorii au putut să îşi achiziţioneze premise în mod gratuit, în timp ce cei care au uitat să îşi înpoieze cărţile la timp au fost “iertaţi”. „Noaptea bibliotecilor” s-a încheiat cu vizionarea filmelor „Muzica și versurile” și „Fără rezervări, fără rețineri”, filme aflate pe DVD la Secţia de Artă şi Carte Franceză a Bibliotecii.

Aproape de cititori

„Noaptea bibliotecilor” și-a propus tocmai acest lucru: să aducă mai aproape de sufletul cititorilor cartea, să-i prezinte multiplele valențe, să-i spună istoria. În același timp, cei care au trecut pragul bibliotecii au văzut că Biblioteca Județeană este o veritabilă instituție culturală care știe să adune în jurul ei artiști de înaltă ținută, de mare talent, care oferă momente de neuitat. Publicul nostru a învățat să aprecieze adevărata artă, să discearnă fiorul artistic autentic, să-și formeze o educație artistică solidă” a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județeane „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva, cu această ocazie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică