“Noaptea Bibilotecilor” a înregistrat un nou succes

Un public numeros a luat parte la activităţile cultural artistice organizate în noaptea de sâmbătă spre duminică la sediul central al Bibliotecii Judeţene

Zeci de prieteni ai bibliotecii au luat parte sâmbătă seara la cea de-a treia ediţie a evenimentului “Noaptea Bibliotecilor”. Porţile instituţiei de cultură au fost deschise pentru toţi cei care au dorit să petreacă o noapte în ambianţa Bibliotecii Judeţene.

Concerte în aer liber

Manifestările au debutat cu concerte în aer liber, pe parcursul cărora curtea bibliotecii a fost plină de spectatori. Corul “Arlechino” al Liceului de Arte „Sigismund Toduță”, au fost cei care au deschis momentele muzicale, dând glas unor piese de mare popularitate, urmaţi de concertul susținut de corul “Musica Divina”. Grupul “Huniadi Cantores” a dus spectatorilor ]n alte vremuri cu acorduri muzicale medievale. Cel mai aşteptat moment al serii l-a constituit recitalul îndrăgitului folkist Ducu Betzi, care a oferit publicului piesele sale de rezistență, cele care care se bucură de același succes, indiferent de vârsta publicului.

Tururi ghidate în “regatul cărţilor”

Oaspeţii au avut parte de tururi ghidate ale bibliotecii, prin care au putut urmări drumul parcurs de o carte de la achiziționarea ei până la așezarea pe raft, când devine disponibilă pentru cititor. De asemenea, a fost prezentată colecția de carte și presă veche aflată în patrimoniul bibliotecii, cei prezenți primind explicații de la bibliotecari. Doar în această seară, vizitatorii au putut să îşi achiziţioneze premise în mod gratuit, în timp ce cei care au uitat să îşi înpoieze cărţile la timp au fost “iertaţi”. „Noaptea bibliotecilor” s-a încheiat cu vizionarea filmelor „Muzica și versurile” și „Fără rezervări, fără rețineri”, filme aflate pe DVD la Secţia de Artă şi Carte Franceză a Bibliotecii.

Aproape de cititori

„Noaptea bibliotecilor” și-a propus tocmai acest lucru: să aducă mai aproape de sufletul cititorilor cartea, să-i prezinte multiplele valențe, să-i spună istoria. În același timp, cei care au trecut pragul bibliotecii au văzut că Biblioteca Județeană este o veritabilă instituție culturală care știe să adune în jurul ei artiști de înaltă ținută, de mare talent, care oferă momente de neuitat. Publicul nostru a învățat să aprecieze adevărata artă, să discearnă fiorul artistic autentic, să-și formeze o educație artistică solidă” a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județeane „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva, cu această ocazie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − zece =

ACTUALITATE
Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv