“Noaptea Bibilotecilor” a înregistrat un nou succes

Un public numeros a luat parte la activităţile cultural artistice organizate în noaptea de sâmbătă spre duminică la sediul central al Bibliotecii Judeţene

Zeci de prieteni ai bibliotecii au luat parte sâmbătă seara la cea de-a treia ediţie a evenimentului “Noaptea Bibliotecilor”. Porţile instituţiei de cultură au fost deschise pentru toţi cei care au dorit să petreacă o noapte în ambianţa Bibliotecii Judeţene.

Concerte în aer liber

Manifestările au debutat cu concerte în aer liber, pe parcursul cărora curtea bibliotecii a fost plină de spectatori. Corul “Arlechino” al Liceului de Arte „Sigismund Toduță”, au fost cei care au deschis momentele muzicale, dând glas unor piese de mare popularitate, urmaţi de concertul susținut de corul “Musica Divina”. Grupul “Huniadi Cantores” a dus spectatorilor ]n alte vremuri cu acorduri muzicale medievale. Cel mai aşteptat moment al serii l-a constituit recitalul îndrăgitului folkist Ducu Betzi, care a oferit publicului piesele sale de rezistență, cele care care se bucură de același succes, indiferent de vârsta publicului.

Tururi ghidate în “regatul cărţilor”

Oaspeţii au avut parte de tururi ghidate ale bibliotecii, prin care au putut urmări drumul parcurs de o carte de la achiziționarea ei până la așezarea pe raft, când devine disponibilă pentru cititor. De asemenea, a fost prezentată colecția de carte și presă veche aflată în patrimoniul bibliotecii, cei prezenți primind explicații de la bibliotecari. Doar în această seară, vizitatorii au putut să îşi achiziţioneze premise în mod gratuit, în timp ce cei care au uitat să îşi înpoieze cărţile la timp au fost “iertaţi”. „Noaptea bibliotecilor” s-a încheiat cu vizionarea filmelor „Muzica și versurile” și „Fără rezervări, fără rețineri”, filme aflate pe DVD la Secţia de Artă şi Carte Franceză a Bibliotecii.

Aproape de cititori

„Noaptea bibliotecilor” și-a propus tocmai acest lucru: să aducă mai aproape de sufletul cititorilor cartea, să-i prezinte multiplele valențe, să-i spună istoria. În același timp, cei care au trecut pragul bibliotecii au văzut că Biblioteca Județeană este o veritabilă instituție culturală care știe să adune în jurul ei artiști de înaltă ținută, de mare talent, care oferă momente de neuitat. Publicul nostru a învățat să aprecieze adevărata artă, să discearnă fiorul artistic autentic, să-și formeze o educație artistică solidă” a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județeane „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva, cu această ocazie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei