Ministrul Muncii anunţă: Ajutoarele la încălzirea cu lemne se dau în noiembrie

Ajutoarele de încălzire pentru persoanele cu venituri mici care folosesc lemnele de foc vor fi acordate o singură dată, pentru toată iarna, în luna noiembrie, cu plata acestora în luna decembrie, a anunţat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu

mc pensionari

Până acum ajutoarele la încălzirea cu lemne se dădeau eşalonat pe tot timpul iernii, fapt care provoca neplăceri pentru că obiceiul este ca oamenii să îşi cumpere lemnul de foc tot odată la începutul anotimpul rece. „Ajutoarele pentru încălzirea cu lemne vor fi acordate integral în luna noiembrie. Cererile pentru aceste ajutoare se pot depune până la data de 20 noiembrie, iar plata se va face în decembrie”, a declarat ministrul Muncii. Mariana Câmpeanu a mai spus că în această iarnă se vor fi acordate ajutoare de încălzire şi pentru persoanele care se încălzesc pe bază de energia electrică.

Peste un milion de nevoiaşi

Evaluarea celor care vor beneficia de ajutor se va face în baza unui sistem de punctaj, în aşa fel încât să rezulte o imagine cât mai aproape de realitate a celui care solicită sprijin. În varianta din anii trecuţi era posibil ca o persoană să fie exclusă doar pentru că avea o drujbă stricată în curte sau câteva găini în plus.

Potrivit ministrului Mariana Câmpeanu, peste 230.000 de persoane au beneficiat de ajutoare pentru încălzire cu energie termică iarna trecută, alte 230.000 au primit sprijin pentru încălzirea cu gaze naturale şi peste 600.000 pentru încălzirea pe lemne.

Ajutoarele de încălzire sunt de 365 milioane lei pe an, dar se estimează că în acest an suma va creşte pentru că intră în plus încălzirea pe bază de curent electric.

Ministrul Muncii a avut întâlniri cu sindicatele şi cu pensionarii pe parcursul celor două zile cât a stat în judeţul Hunedoara. Grupele de muncă, indexarea pensiilor, Legea Minelor şi redeschiderea mineritului metalifer, au fost câteva din temele de dezbatere, discuţii la care a participat şi Sorin Ştefoni, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor