Ministrul Muncii anunţă: Ajutoarele la încălzirea cu lemne se dau în noiembrie

Ajutoarele de încălzire pentru persoanele cu venituri mici care folosesc lemnele de foc vor fi acordate o singură dată, pentru toată iarna, în luna noiembrie, cu plata acestora în luna decembrie, a anunţat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu

mc pensionari

Până acum ajutoarele la încălzirea cu lemne se dădeau eşalonat pe tot timpul iernii, fapt care provoca neplăceri pentru că obiceiul este ca oamenii să îşi cumpere lemnul de foc tot odată la începutul anotimpul rece. „Ajutoarele pentru încălzirea cu lemne vor fi acordate integral în luna noiembrie. Cererile pentru aceste ajutoare se pot depune până la data de 20 noiembrie, iar plata se va face în decembrie”, a declarat ministrul Muncii. Mariana Câmpeanu a mai spus că în această iarnă se vor fi acordate ajutoare de încălzire şi pentru persoanele care se încălzesc pe bază de energia electrică.

Peste un milion de nevoiaşi

Evaluarea celor care vor beneficia de ajutor se va face în baza unui sistem de punctaj, în aşa fel încât să rezulte o imagine cât mai aproape de realitate a celui care solicită sprijin. În varianta din anii trecuţi era posibil ca o persoană să fie exclusă doar pentru că avea o drujbă stricată în curte sau câteva găini în plus.

Potrivit ministrului Mariana Câmpeanu, peste 230.000 de persoane au beneficiat de ajutoare pentru încălzire cu energie termică iarna trecută, alte 230.000 au primit sprijin pentru încălzirea cu gaze naturale şi peste 600.000 pentru încălzirea pe lemne.

Ajutoarele de încălzire sunt de 365 milioane lei pe an, dar se estimează că în acest an suma va creşte pentru că intră în plus încălzirea pe bază de curent electric.

Ministrul Muncii a avut întâlniri cu sindicatele şi cu pensionarii pe parcursul celor două zile cât a stat în judeţul Hunedoara. Grupele de muncă, indexarea pensiilor, Legea Minelor şi redeschiderea mineritului metalifer, au fost câteva din temele de dezbatere, discuţii la care a participat şi Sorin Ştefoni, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina