Ministrul Muncii anunţă: Ajutoarele la încălzirea cu lemne se dau în noiembrie

Ajutoarele de încălzire pentru persoanele cu venituri mici care folosesc lemnele de foc vor fi acordate o singură dată, pentru toată iarna, în luna noiembrie, cu plata acestora în luna decembrie, a anunţat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu

mc pensionari

Până acum ajutoarele la încălzirea cu lemne se dădeau eşalonat pe tot timpul iernii, fapt care provoca neplăceri pentru că obiceiul este ca oamenii să îşi cumpere lemnul de foc tot odată la începutul anotimpul rece. „Ajutoarele pentru încălzirea cu lemne vor fi acordate integral în luna noiembrie. Cererile pentru aceste ajutoare se pot depune până la data de 20 noiembrie, iar plata se va face în decembrie”, a declarat ministrul Muncii. Mariana Câmpeanu a mai spus că în această iarnă se vor fi acordate ajutoare de încălzire şi pentru persoanele care se încălzesc pe bază de energia electrică.

Peste un milion de nevoiaşi

Evaluarea celor care vor beneficia de ajutor se va face în baza unui sistem de punctaj, în aşa fel încât să rezulte o imagine cât mai aproape de realitate a celui care solicită sprijin. În varianta din anii trecuţi era posibil ca o persoană să fie exclusă doar pentru că avea o drujbă stricată în curte sau câteva găini în plus.

Potrivit ministrului Mariana Câmpeanu, peste 230.000 de persoane au beneficiat de ajutoare pentru încălzire cu energie termică iarna trecută, alte 230.000 au primit sprijin pentru încălzirea cu gaze naturale şi peste 600.000 pentru încălzirea pe lemne.

Ajutoarele de încălzire sunt de 365 milioane lei pe an, dar se estimează că în acest an suma va creşte pentru că intră în plus încălzirea pe bază de curent electric.

Ministrul Muncii a avut întâlniri cu sindicatele şi cu pensionarii pe parcursul celor două zile cât a stat în judeţul Hunedoara. Grupele de muncă, indexarea pensiilor, Legea Minelor şi redeschiderea mineritului metalifer, au fost câteva din temele de dezbatere, discuţii la care a participat şi Sorin Ştefoni, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”         Cununii în aer liber – pe Cetate şi în Parcul central!         Mâine, pe stadionul din Cugir – FAMILY DAY by Star Transmission – ediție de majorat!         Geoparcul Dinozaurilor a fost reconfirmat ca sit UNESCO         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Detalii șocante în cazul morții tinerei de 24 de ani, din Deva         Peștera Cioclovina, „sanctuarul” din Munții Orăștiei         Moartea unei tinere de 24 de ani, în centrul Devei