Ministrul Muncii anunţă: Ajutoarele la încălzirea cu lemne se dau în noiembrie

Ajutoarele de încălzire pentru persoanele cu venituri mici care folosesc lemnele de foc vor fi acordate o singură dată, pentru toată iarna, în luna noiembrie, cu plata acestora în luna decembrie, a anunţat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu

mc pensionari

Până acum ajutoarele la încălzirea cu lemne se dădeau eşalonat pe tot timpul iernii, fapt care provoca neplăceri pentru că obiceiul este ca oamenii să îşi cumpere lemnul de foc tot odată la începutul anotimpul rece. „Ajutoarele pentru încălzirea cu lemne vor fi acordate integral în luna noiembrie. Cererile pentru aceste ajutoare se pot depune până la data de 20 noiembrie, iar plata se va face în decembrie”, a declarat ministrul Muncii. Mariana Câmpeanu a mai spus că în această iarnă se vor fi acordate ajutoare de încălzire şi pentru persoanele care se încălzesc pe bază de energia electrică.

Peste un milion de nevoiaşi

Evaluarea celor care vor beneficia de ajutor se va face în baza unui sistem de punctaj, în aşa fel încât să rezulte o imagine cât mai aproape de realitate a celui care solicită sprijin. În varianta din anii trecuţi era posibil ca o persoană să fie exclusă doar pentru că avea o drujbă stricată în curte sau câteva găini în plus.

Potrivit ministrului Mariana Câmpeanu, peste 230.000 de persoane au beneficiat de ajutoare pentru încălzire cu energie termică iarna trecută, alte 230.000 au primit sprijin pentru încălzirea cu gaze naturale şi peste 600.000 pentru încălzirea pe lemne.

Ajutoarele de încălzire sunt de 365 milioane lei pe an, dar se estimează că în acest an suma va creşte pentru că intră în plus încălzirea pe bază de curent electric.

Ministrul Muncii a avut întâlniri cu sindicatele şi cu pensionarii pe parcursul celor două zile cât a stat în judeţul Hunedoara. Grupele de muncă, indexarea pensiilor, Legea Minelor şi redeschiderea mineritului metalifer, au fost câteva din temele de dezbatere, discuţii la care a participat şi Sorin Ştefoni, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa