Ministrul Muncii anunţă: Ajutoarele la încălzirea cu lemne se dau în noiembrie

Ajutoarele de încălzire pentru persoanele cu venituri mici care folosesc lemnele de foc vor fi acordate o singură dată, pentru toată iarna, în luna noiembrie, cu plata acestora în luna decembrie, a anunţat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu

mc pensionari

Până acum ajutoarele la încălzirea cu lemne se dădeau eşalonat pe tot timpul iernii, fapt care provoca neplăceri pentru că obiceiul este ca oamenii să îşi cumpere lemnul de foc tot odată la începutul anotimpul rece. „Ajutoarele pentru încălzirea cu lemne vor fi acordate integral în luna noiembrie. Cererile pentru aceste ajutoare se pot depune până la data de 20 noiembrie, iar plata se va face în decembrie”, a declarat ministrul Muncii. Mariana Câmpeanu a mai spus că în această iarnă se vor fi acordate ajutoare de încălzire şi pentru persoanele care se încălzesc pe bază de energia electrică.

Peste un milion de nevoiaşi

Evaluarea celor care vor beneficia de ajutor se va face în baza unui sistem de punctaj, în aşa fel încât să rezulte o imagine cât mai aproape de realitate a celui care solicită sprijin. În varianta din anii trecuţi era posibil ca o persoană să fie exclusă doar pentru că avea o drujbă stricată în curte sau câteva găini în plus.

Potrivit ministrului Mariana Câmpeanu, peste 230.000 de persoane au beneficiat de ajutoare pentru încălzire cu energie termică iarna trecută, alte 230.000 au primit sprijin pentru încălzirea cu gaze naturale şi peste 600.000 pentru încălzirea pe lemne.

Ajutoarele de încălzire sunt de 365 milioane lei pe an, dar se estimează că în acest an suma va creşte pentru că intră în plus încălzirea pe bază de curent electric.

Ministrul Muncii a avut întâlniri cu sindicatele şi cu pensionarii pe parcursul celor două zile cât a stat în judeţul Hunedoara. Grupele de muncă, indexarea pensiilor, Legea Minelor şi redeschiderea mineritului metalifer, au fost câteva din temele de dezbatere, discuţii la care a participat şi Sorin Ştefoni, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

ACTUALITATE
Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită