“Mărie, dragă Mărie!” Sărbătoarea Sfintei Maria, celebrată printr-un spectacol folcloric de excepţie (FOTOGALERIE)

ansamblul dragan muntean (206)Artiştii Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean au oferit publicului, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, un spectacol emoţionant, cu titlul „Mărie, dragă Mărie”.

Hunedorenii au venit în număr mare la spectacolul folcloric „Mărie, dragă Mărie”, oferit de Ansamblul Profesionist Drăgan Muntean şi invitaţii lui de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Pe scena Teatrului de Artă din Deva au urcat membrii Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean, alături de artiştii Nicolae Cioancă, Marius Ciprian Pop, Lorena Pascu, Bogdan Firu şi Cătălina Pânzariu. Au fost acompaniaţi de orchestra Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean, sub conducerea maestrului dirijor George Cîlțea, iar coregrafia spectacolului a fost realizată de Mircea Resiga și Mariana Lemneață. Spectacolul „Mărie, dragă Mărie” a fost deschis cu o priceasnă închinată Maicii Domnului şi a continuat într-o atmosferă emoţionantă. „Bucuria autentică a omului se împleteşte întotdeauna cu o dimensiune spirituală, de trăire înălţătoare. Sărbătorile noastre au fost mereu prilej de strângere laolaltă, de comuniune şi, astfel, de conlucrare întru păstrarea tradiţiei moştenite. Spectacolul organizat de Ansamblul Profesionist Drăgan Muntean marchează marea sărbătoare a creştinilor în cinstea Maicii Domnului. Am dorit să facem un mănunchi de pricesne, cântec şi joc popular, care să încânte publicul devean”, a transmis Cristian Fodor, managerul Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean. Rând pe rând, în aplauzele publicului, artiştii de folclor au venit în faţa hunedorenilor şi le-au dăruit câteva dintre cele mai frumoase melodii din repertoriul lor. Calea spre scenă le-a fost deschisă de Marius Ciprian Pop, cel care a prezentat spectacolul şi a invitat publicul, la final, să cânte împreună cu artiştii o priceasnă închinată Maicii Domnului.

Primiţi cu inima deschisă

Aprecierile hunedorenilor care au asisiat la recitalurile artiştilor au fost pe măsură. „A fost un spectacol sensibil, care ne-a ţinut într-o stare plăcută de la început până la sfârşit. Mi-au plăcut dansurile de excepţie şi atmosfera creată de oamenii care au urcat pe scenă, în cele două ore”, a spus Mioara, una dintre devencele care au venit la spectacol. „Am fost foarte mulţumiţi de ceea ce ne-au oferit artiştii Ansamblului Drăgan Muntean. Pe unii dintre ei i-am văzut pentru prima oară pe viu şi mă bucur că am fost prezentă la un asemenea eveniment”, a relatat o altă hunedoreancă, venită cu familia din Nădăştia de Jos. „Mi-a plăcut tot spectacolul, iar începutul şi finalul au fost deosebite”, a relatat un alt privitor. „A fost un moment unic. De asemenea momente culturale şi spirituale are nevoie neamul acesta. Ne-a impresionat până la lacrimi tot ce s-a întâmplat aici. Asemenea spectacole sunt necesare şi sperăm că vor fi cât mai multe, pentru că ne regăsim în ele. Parcă Maica Domnului a fost aici, cu noi”, a declarat Ioana, o hunedoreancă venită cu familia la spectacolul „Mărie, dragă Mărie”. „Îi felicit pe artişti, dar şi pe cei care au avut ideea de a face acest ansamblu profesionist. Este foarte firesc să avem un asemenea ansamblu la noi în judeţ şi părerea mea este că au început cu dreptul”, a spus Ana-Maria, încântată de recitalurile oferite de artişti.

S-au bucurat de aprecierea publicului

Cristian Fodor, managerul Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean, a declarat la finalul spectacolului „Mărie, dragă Mărie”, că primirea pe care le-au făcut-o muzicienilor hunedorenii prezenţi în sala teatrului a fost emoţionantă. „A fost un public minunat, ca de fiecare dată, şi le mulţumim că au venit într-un număr atât de mare, la spectacolul pregătit special pentru ei. Am pus foarte mult suflet cu toţii şi am vrut să dăruim prin el o parte din frumuseţea noastră, a românilor, prin cântece, dansuri şi voie bună, şi, de asemenea, am avut parte şi de câteva momente speciale, pricesne închinate Maicii Domnului”, a spus Cristian Fodor. „Ne-am bucurat din tot sufletul pentru că am reuşit să aducem în faţa publicului devean un spectacol de excepţie, „Mărie, dragă Mărie”, un spectacol dedicat cu ocazia acestei sărbători tuturor doamnelor şi domnişoarelor care poartă numele Sfintei Maria”, a spus artistul Ovidiu Olari, directorul atistic al Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită         Elevii de la școlile din Deva au ales Poliția Locală de ,,Ziua meseriilor”         Sărbătoare la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara         Fântâna muzicală din centrul Devei – în pregătire pentru conservare         Simpozion științific la Muzeul din Deva         Deva24 are peste 1000 de utilizatori         Accident rutier în Bănița         Hunedorean prins după o tâlhărie comisă în Franța         Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Hunedoara         Petiție pentru eliberarea ursului Baloo, aflat de aproape 20 de ani în stațiunea Straja         Recordul de turiști la Ulpia Traiana Sarmizegetusa: mulți încă o confundă cu Sarmizegetusa Regia         Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva         Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă