Lucrările la drumul spre Pasul Vâlcan, finalizate în proporţie de 30%

Aproximativ 30% din drumul ce leagă Vulcanul de staţiunea Pasul Vâlcan a fost realizat, dar lucrările au fost stopate. De vină sunt temperaturile scăzute, care împiedică continuarea proiectului, ce va fi reluat la primăvară.

pasul_valcan-4Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, spune că lucrările la DJ 664 Vulcan – Pasul Vâlcan vor fi finalizate până în vara anului viitor, dar acum a fost necesară întreruperea lucrărilor din cauza condiţiilor meteorologice. “În Pasul Vâlcan s-au oprit lucrările din cauza condiţiilor meteo. Ele vor fi reluate în februarie – martie, când timpul va permite. Până la acest moment s-au efectuat din lucrări în proporţie de circa 30%. Pot să vă spun, însă, că s-a dat drumul la alimentarea cu apă, un lucru extrem de important. Această lucrare de schimbare a reţelei de alimentare cu apă este completă. Anul viitor în august, septembrie, sunt sigur că va fi gata tot”, a declarat Tiberiu Balint.

Proiectul de modernizare a acestei căi de acces este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale si locale, Domeniul major de intervenţie 2.1 “Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”. Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala se ridica la 8,43 milioane lei. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii în zona, un areal cu un mare potenţial de dezvoltare turistică, prin modernizarea drumului de acces pe o lungime de 3,7 km.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lucrările la drumul spre Pasul Vâlcan, finalizate în proporţie de 30%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 8 =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată