Lucrările la drumul spre Pasul Vâlcan, finalizate în proporţie de 30%

Aproximativ 30% din drumul ce leagă Vulcanul de staţiunea Pasul Vâlcan a fost realizat, dar lucrările au fost stopate. De vină sunt temperaturile scăzute, care împiedică continuarea proiectului, ce va fi reluat la primăvară.

pasul_valcan-4Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, spune că lucrările la DJ 664 Vulcan – Pasul Vâlcan vor fi finalizate până în vara anului viitor, dar acum a fost necesară întreruperea lucrărilor din cauza condiţiilor meteorologice. “În Pasul Vâlcan s-au oprit lucrările din cauza condiţiilor meteo. Ele vor fi reluate în februarie – martie, când timpul va permite. Până la acest moment s-au efectuat din lucrări în proporţie de circa 30%. Pot să vă spun, însă, că s-a dat drumul la alimentarea cu apă, un lucru extrem de important. Această lucrare de schimbare a reţelei de alimentare cu apă este completă. Anul viitor în august, septembrie, sunt sigur că va fi gata tot”, a declarat Tiberiu Balint.

Proiectul de modernizare a acestei căi de acces este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale si locale, Domeniul major de intervenţie 2.1 “Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”. Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala se ridica la 8,43 milioane lei. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii în zona, un areal cu un mare potenţial de dezvoltare turistică, prin modernizarea drumului de acces pe o lungime de 3,7 km.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lucrările la drumul spre Pasul Vâlcan, finalizate în proporţie de 30%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × doi =

ACTUALITATE
Cursuri gratuite la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         Ziua Unirii Principatelor Române – Programul complet al manifestărilor         Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute         Ce soartă va avea ultima școală din Bulzeștii de sus: șapte copii mai învață aici         Patru statui noi în Hunedoara         Mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Elevă călcată de mașină pe trecerea de pietoni         Podul rutier peste Strei, din orașul Călan, va fi refăcut         Prins la furat de lemne cu camioneta         L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens