Lucrările la drumul spre Pasul Vâlcan, finalizate în proporţie de 30%

Aproximativ 30% din drumul ce leagă Vulcanul de staţiunea Pasul Vâlcan a fost realizat, dar lucrările au fost stopate. De vină sunt temperaturile scăzute, care împiedică continuarea proiectului, ce va fi reluat la primăvară.

pasul_valcan-4Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, spune că lucrările la DJ 664 Vulcan – Pasul Vâlcan vor fi finalizate până în vara anului viitor, dar acum a fost necesară întreruperea lucrărilor din cauza condiţiilor meteorologice. “În Pasul Vâlcan s-au oprit lucrările din cauza condiţiilor meteo. Ele vor fi reluate în februarie – martie, când timpul va permite. Până la acest moment s-au efectuat din lucrări în proporţie de circa 30%. Pot să vă spun, însă, că s-a dat drumul la alimentarea cu apă, un lucru extrem de important. Această lucrare de schimbare a reţelei de alimentare cu apă este completă. Anul viitor în august, septembrie, sunt sigur că va fi gata tot”, a declarat Tiberiu Balint.

Proiectul de modernizare a acestei căi de acces este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritara 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale si locale, Domeniul major de intervenţie 2.1 “Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”. Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala se ridica la 8,43 milioane lei. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii în zona, un areal cu un mare potenţial de dezvoltare turistică, prin modernizarea drumului de acces pe o lungime de 3,7 km.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Lucrările la drumul spre Pasul Vâlcan, finalizate în proporţie de 30%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure