În loc să stea în patru labe cu canciocul în mână. Primarul Aninoasei poate preda drumul ciuruit de gropi către Consiliul Judeţean Hunedoara

Decât să se obosească să umple cu caniocul craterele din asfalt sau sa caute sponsori care să aducă o roabă de ciment, primarul din Aninoasa are la dispoziţie o soluţie mult mai avantajoasă: să dea înapoi în administrare Consiliului Judeţean Hunedoara drumul care duce din DN66 spre micuţa localitate ex-minieră.

aninoasa.drumDrumul care face legătura dintre DN 66 şi oraşul Aninoasa arată ca după bombardament şi nu de ieri – de azi, ci de ani întregi. Teoretic, drumul este unul judeţean, însă practic se află în administrarea Primăriei Oraşului Aninoasa, adică exact prima administraţie publică din ţară care şi-a declarat falimentul. Dacă în anii precedenţi fonduri s-au găsit doar pentru mici cârpeli, de cînd cu starea de insolvenţă banii sunt şi mai puţini, iar posibilităţile de reparaţii a şoselei sunt practic nule. Aşa că, primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca, s-a apucat să caute sponsori pentru a repara singura cale de acces care leagă localitatea de restul Văii Jiului. Şi, mai mult decât atât, cum nici sponorii nu s-au bulucit la uşa Primăriei, edilii au mai căutat bani şi prin propriile buzunare şi au anunţat că vor face chiar şi clacă sau voluntariat.Altfel spus, caută prin oraş tineri dornici să astupe gratis gropile şi susţine că, împreună cu viceprimarul şi secretarul Primăiei, stau “în patru labe” ca să repare craterele.

Există o soluţie mai simplă!

O situaţie oarecum hilară, dar care reprezintă unica alternativă de reparare a drumului respectiv, susţin eaprimarul Dunca. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, îl contrazice, însă, şi spune că drumul pote ajunge oricând înapoi la CJH, însă edilii trebuie să facă demersurile necesare. “În loc să vină şi să spună: <<vreau să-l repare Consiliul Judeţean>>, primarul – care a fost şi secretarul primăriei atâţia ani – ar trebui să se uite prin hârtii, să găsească hotărârea de consiliu prin care l-au luat în administrare. Nu putem să-l reparăm noi acum, pentru că este în administrarea Primăriei. L-au luat în urmă cu vreo 8 -9 ani pentru un proiect de introducere a apei şi canalizării  şi pentru cel care l-au avut cu mina (n.r. de transformare într-un muzeu subteran). Ca şi statut, este un drum judeţean, aflat în administrarea Consiliului Local Aninoasa, iar în momentul de faţă numai cei din Aninoasa pot să-l asfalteze, să-l întreţină ori să-l modernizeze.

Pentru a– l da înapoi în administrarea Consiliului Judeţean, ei trebuie să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliu Local”, a explicat Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva