În loc să stea în patru labe cu canciocul în mână. Primarul Aninoasei poate preda drumul ciuruit de gropi către Consiliul Judeţean Hunedoara

Decât să se obosească să umple cu caniocul craterele din asfalt sau sa caute sponsori care să aducă o roabă de ciment, primarul din Aninoasa are la dispoziţie o soluţie mult mai avantajoasă: să dea înapoi în administrare Consiliului Judeţean Hunedoara drumul care duce din DN66 spre micuţa localitate ex-minieră.

aninoasa.drumDrumul care face legătura dintre DN 66 şi oraşul Aninoasa arată ca după bombardament şi nu de ieri – de azi, ci de ani întregi. Teoretic, drumul este unul judeţean, însă practic se află în administrarea Primăriei Oraşului Aninoasa, adică exact prima administraţie publică din ţară care şi-a declarat falimentul. Dacă în anii precedenţi fonduri s-au găsit doar pentru mici cârpeli, de cînd cu starea de insolvenţă banii sunt şi mai puţini, iar posibilităţile de reparaţii a şoselei sunt practic nule. Aşa că, primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca, s-a apucat să caute sponsori pentru a repara singura cale de acces care leagă localitatea de restul Văii Jiului. Şi, mai mult decât atât, cum nici sponorii nu s-au bulucit la uşa Primăriei, edilii au mai căutat bani şi prin propriile buzunare şi au anunţat că vor face chiar şi clacă sau voluntariat.Altfel spus, caută prin oraş tineri dornici să astupe gratis gropile şi susţine că, împreună cu viceprimarul şi secretarul Primăiei, stau “în patru labe” ca să repare craterele.

Există o soluţie mai simplă!

O situaţie oarecum hilară, dar care reprezintă unica alternativă de reparare a drumului respectiv, susţin eaprimarul Dunca. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, îl contrazice, însă, şi spune că drumul pote ajunge oricând înapoi la CJH, însă edilii trebuie să facă demersurile necesare. “În loc să vină şi să spună: <<vreau să-l repare Consiliul Judeţean>>, primarul – care a fost şi secretarul primăriei atâţia ani – ar trebui să se uite prin hârtii, să găsească hotărârea de consiliu prin care l-au luat în administrare. Nu putem să-l reparăm noi acum, pentru că este în administrarea Primăriei. L-au luat în urmă cu vreo 8 -9 ani pentru un proiect de introducere a apei şi canalizării  şi pentru cel care l-au avut cu mina (n.r. de transformare într-un muzeu subteran). Ca şi statut, este un drum judeţean, aflat în administrarea Consiliului Local Aninoasa, iar în momentul de faţă numai cei din Aninoasa pot să-l asfalteze, să-l întreţină ori să-l modernizeze.

Pentru a– l da înapoi în administrarea Consiliului Judeţean, ei trebuie să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliu Local”, a explicat Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă