În loc să stea în patru labe cu canciocul în mână. Primarul Aninoasei poate preda drumul ciuruit de gropi către Consiliul Judeţean Hunedoara

Decât să se obosească să umple cu caniocul craterele din asfalt sau sa caute sponsori care să aducă o roabă de ciment, primarul din Aninoasa are la dispoziţie o soluţie mult mai avantajoasă: să dea înapoi în administrare Consiliului Judeţean Hunedoara drumul care duce din DN66 spre micuţa localitate ex-minieră.

aninoasa.drumDrumul care face legătura dintre DN 66 şi oraşul Aninoasa arată ca după bombardament şi nu de ieri – de azi, ci de ani întregi. Teoretic, drumul este unul judeţean, însă practic se află în administrarea Primăriei Oraşului Aninoasa, adică exact prima administraţie publică din ţară care şi-a declarat falimentul. Dacă în anii precedenţi fonduri s-au găsit doar pentru mici cârpeli, de cînd cu starea de insolvenţă banii sunt şi mai puţini, iar posibilităţile de reparaţii a şoselei sunt practic nule. Aşa că, primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca, s-a apucat să caute sponsori pentru a repara singura cale de acces care leagă localitatea de restul Văii Jiului. Şi, mai mult decât atât, cum nici sponorii nu s-au bulucit la uşa Primăriei, edilii au mai căutat bani şi prin propriile buzunare şi au anunţat că vor face chiar şi clacă sau voluntariat.Altfel spus, caută prin oraş tineri dornici să astupe gratis gropile şi susţine că, împreună cu viceprimarul şi secretarul Primăiei, stau “în patru labe” ca să repare craterele.

Există o soluţie mai simplă!

O situaţie oarecum hilară, dar care reprezintă unica alternativă de reparare a drumului respectiv, susţin eaprimarul Dunca. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, îl contrazice, însă, şi spune că drumul pote ajunge oricând înapoi la CJH, însă edilii trebuie să facă demersurile necesare. “În loc să vină şi să spună: <<vreau să-l repare Consiliul Judeţean>>, primarul – care a fost şi secretarul primăriei atâţia ani – ar trebui să se uite prin hârtii, să găsească hotărârea de consiliu prin care l-au luat în administrare. Nu putem să-l reparăm noi acum, pentru că este în administrarea Primăriei. L-au luat în urmă cu vreo 8 -9 ani pentru un proiect de introducere a apei şi canalizării  şi pentru cel care l-au avut cu mina (n.r. de transformare într-un muzeu subteran). Ca şi statut, este un drum judeţean, aflat în administrarea Consiliului Local Aninoasa, iar în momentul de faţă numai cei din Aninoasa pot să-l asfalteze, să-l întreţină ori să-l modernizeze.

Pentru a– l da înapoi în administrarea Consiliului Judeţean, ei trebuie să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliu Local”, a explicat Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 1 =

ACTUALITATE
O copilă a murit după ce a căzut de la etajul opt         Când va fi pronunțată sentința în dosarul mafiei comorilor dacice         Căsătorii simbolice de Dragobete, la Castelul Corvinilor         Accident grav pe calea ferată         Agresiune în spital: o femeie a căzut victimă unui recidivist         Trei adolescenți au fost reținuți de polițiști, pentru mai multe tâlhării         Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani