3.9 C
Deva
sâmbătă, aprilie 20, 2024

LA RAPORT. Bani mai mulţi la buget, dar şi cozi mai mari la Fisc

Fiscul hunedorean a încasat taxe şi impozite cu aproape 16 la sută mai mult decât avea planificat, în primul trimestru al anului. Regionala condusă de directorul general Lucian Heiuş este pe locul doi la nivel naţional, în privinţa performanţelor profesionale. La contra-performanţă rămân datoriile istorice ale companiilor miniere şi timpii de aşteptare la ghişeele Fiscului.

 

Suma planificată era de 273 de milioane, iar cea încasată a fost de 316,6 milioane de lei. „Lucrurile încep să se mişte mai bine şi în administraţiile fiscale. Aceasta este o primă explicaţie a acestor creşteri. Pe de altă parte, de ce să nu recunoaştem, la situaţia descrisă au contribuit şi alţi factori: avem o creştere economică, s-a simţit scăderea TVA-ului la 20 la sută şi în primul trimestru firmele care au lucrat pe proiecte europene au venit să-şi plătească impozitele după ce au primit banii pe contractele avute până la 31 decembrie anul trecut. Performanţa este notabilă mai ales că planul de anul acesta a fost mai mare decât cel de anul trecut, în perioada similară”, explică Lucian Heiuş.

 

Cozi lungi la ghişeele Fiscului

 

Pe de altă parte, timpul de aşteptare la ghişeele Fiscului este nepermis de mare în Regiunea de Vest, deşi devenii sunt norocoşi, comparativ cu timişorenii. Lucian Heiuş spune că, la Deva, contribuabilii pierd între 30 de minute şi o oră aşteptând la cozi, în timp ce la Timişoara se stă la coadă chiar şi câte trei ore. „În Timiş sunt 3.600 de firme cu cont în bancă. Nu înţeleg de ce să pierzi trei-patru ore stând la coadă, când poţi rezolva totul, de acasă ori de la birou, apelând la metodele de lucru on-line. Că veni vorba, cred că plata taxelor şi impozitelor cu cardul va fi implementată în regiune, după data de 1 iulie”, a mai spus directorul Fiscului din Regiunea Vest.

Cel mai mare datornic la stat din judeţul Hunedoara rămâne Compania Naţională a Huilei Petroşani, care a mai rămas cu câteva clădiri şi instalaţii dezafectate. CNH are datorii de peste un miliard de euro. Apoi, Minvest are datorii de 221 de milioane de lei, Atelierele Centrale SA 41,3 şi UMIROM SA  37,7 milioane de lei.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/