Investiţii în sănătate. Aparatură ultra performantă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva

 Mai multe aparate medicale de strictă necesitate pentru pacienţii care trec zilnic pragul spitalului devean vor fi achiziţionate în perioada următoare de instituţia sanitară

investitiiAparate de ultimă generaţie, de la tratarea varicelor, la menţinerea în viaţă a victimei unui accident rutier vor fi achiziţionate în perioada imediat următoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva. Bugetul alocat de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara pentru investiţiile în aparatura medicală de specialitate este o sumă consistentă, în jur de 2.500.000 de lei.

Diferenţa între viaţă şi moarte

“Avem pe lista de investiţii mai multe aparate, cu care vom lucra în viitor, acestea fiind de strictă necesitate pentru spital. Aş începe cu partea de ATI, deci Terapie Intensivă, unde vom achiziţiona în regim de urgenţă trei venitilatoare, pentru că incidenţa accidentelor de circulaţie creşte şi la noi ajung pacienţi care trebuie ventilaţi, intubaţi şi acest aparat îi ajută pe răniţi să îşi păstreze viaţa”, spune Mircea Laza, manager al SJU Deva.

Aparate RX de ultimă generaţie

De asemenea, deficitară şi chiar învechită este dotarea de pe secţia de Radiologie, unde majoritatea aparatelor au peste 15 ani de folosinţă. Secţia se va înnoi cu două noi aparate RX de ultimă generaţie. “Am iniţiat achiziţia unui aparat RX digital, în 3D, unul foarte performant, care va rezolva multe dintre problemele pe care le avem acum pe această secţie. De asemenea, vom mai cumpăra un aparat RX cu cap mobil, necesar pentru blocurile operatorii, ca atunci când bolnavul este pe masa de operaţie să i se poată face o radiografie, să vadă medicul care intervine în acea zonă”, mai explică managerul Călin Laza. Iar noutăţile în domeniul achiziţiilor medicale nu se opresc aici. Pe lista de investiţii se mai găsesc un colonoscop nou, un gastroscop nou, dar şi un aparat pentru flebologie cu ajutorul căruia vor putea fi posibile intervenţii chirurgicale pentru varice şi la spitalul devean.

Un server nou pentru spital

Totodată de o importanţă vitală este schimbarea serverului spitalului care, din cauza supraglomerării, se blochează frecvent. Reţeta electronică, fişele medicale, toate actele fiecărui bolnav în parte, dar şi accesarea serverului de 182 de medici, provoacă blocaje. “Am luat decizia să achiziţionăm un server nou, o investiţie destul de mare, de 1.000.000 de lei, de care avem nevoie stringentă. Dacă nu îl vom achiziţiona şi să îl schimbăm cât mai repede pe cel vechi, riscăm să blocăm sistemul, iar pacienţii nostri să nu îşi poată primi reţetele sau actele medicale necesare internării sau externării”, mai spune managerul Laza. Şeful spitalului devean a mai adăugat că toate investiţiile majore în aparatură vor putea fi urmărite on line pe site-ul Societăţii pentru Excelenţă în Administraţia Publică, pentru o mai mare transparenţă.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Investiţii în sănătate. Aparatură ultra performantă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva

  1. deveanu

    In cea mai mare parte (cu oarece exceptii) eu am incredere in medicii din Deva si pe cei mai multi ii consider competenti si daruiti meseriei lor.
    Sa ne dea Dumnezu sanatate si sa nu avem nevoie de ei si de aparate.
    Dar e totusi apreciabil ca judetul a acordat o asemenea atentie sanatatii. Felicitari !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei