Incontinenţa urinară reprezintă o reală problemă

În urma cercetărilor efectuate în țara noastră s-a constat că un procent de 20-46% dintre femeile aflate la vârsta fertilă cât si un procent  de 40-69% dintre femeile aflate la menopauza au incontinenta urinară . Multe dintre aceste persoane incearca sa isi rezolve problemele acasă crezand ca exercitii de tip Kegel sau diverse vitamine le-ar ajuta .

Pe termen lung, aceasta incontienta poate duce la probleme psihologice,  disconfort fizic, izolare sociala . Clinica CICV prin departamentul de  Obstetrica si Ginecologie condus de conf.univ Petru Chitulea , va ofera tratamente laser pentru  incontinenta, fara  interventie chirurgicala, fara a fi nevoie de anestezii sau spitalizare.

Ce este incontinenta urinara ?

Incapacitatea organismului de a controla scurgerile involuntare de urina . Organele situate in cavitatea pelvina , implicate in filtrarea urinei , stocarea ei in vezica urinara si transferul catre uretra sunt fixate de muschi care sustin cavitatea pelviana . Slabirea acestui strat muscular poate duce la dificultati in depozitarea urinei . Cele mai frecvente cauze de afectare a acestui strat muscular sunt : sarcini cu greutate mare , constipatii prelungite , cresteri in greutate , boli ce provoaca tusea cronica  si varsta la care se instaleaza menopauza.

Ce măsuri pot fi luate pentru a evita problema  incontinentei urinare?

De cele mai multe ori sunt necesare gesturi mici care fac posibila evitarea acestei probleme  :

 • exercitiile fizice pentru întărirea picioarelor și mușchii acestora pot ajuta la prevenirea problemelor de incontinenta  de efort , dar ele trebuie incepute cu mult dinaintea sarcinii si facute fara eforturi sustinute . Cercetările arată că, 40% din procentul  sportivilor profesioniști sufera de incontienta urinara .
 • evitarea ridicarii sau transportului de obiecte grele
 • consumul a cel puțin 2 litri de apă în timpul zilei. Consumul redus de apa conduce la stimularea prematură a vezicii urinare .
 • punerea de presiune asupra vezicii urinare in timpul sarcinii este inevitabilă. Consilierea de catre medicul obstretician va poate ajuta sa minimalizati efectele, dar este necesar sa le comunicati cat mai de devreme , pentru a putea fi ajutate .
 • Activitatile sportive dupa nastere sunt recomandate insa excesul este un factor negativ extrem de important . Eforturile fizice prea sustinute pentru întărirea mușchilor abdominali,  prin creșterea presiunii asupra vezicii urinare și a organelor genitale, creând riscul aparitiei incontinentei urinare si a prolapslui acestor organe.
 • Sarcina creând deja o presiune asupra vezicii urinare în sine, trebuie să fiti atente să nu se ia mai mult în greutate în timpul sarcinii.

Când trebuie contact un specialist?

Din cauza problemelor cu care multe femei  se confruntă  , din cauza rușinii sau disconfortului, uneori din cauza temerilor legate de eficienta tratamentelor , se ajunge cu greu la un specialist. Prin urmare, condamnându-se incă de acasă, există multe femei  care speră că problema se va rezolva de la sine.

Atunci când râzi sau tusesti, când strănuți sau te plimbi, cand faci exercitii, ridici greutati, trebuie să contactați un expert dacă pierdeti urina. În plus, dacă  simțiți nevoia de a merge la toaletă în mod frecvent  sau atunci când mergeţi la toaletă nu vă puteți goli complet vezica , este  necesar să se consulte un specialist.

Care este diferența dintre tratamentul laser si operație?

Prin  tratamentul laser nu exista nici un proces de eroziune sau de tăiere, sângerare și nu sunt necesare cusături. Prin urmare, durerea nu poate fi resimţită atât în ​​timpul cât și după efectuarea tratamentului , dar se obţine si un proces de vindecare  foarte scurt. Nu necesită utilizarea de antibiotice. Înainte de inițierea procedurii, pacienții, de asemenea, nu au nevoie să facă nici un fel de pregatiri si se pot întoarce la locul de muncă și activitățile normale imediat.

Care sunt rezultatele obținute prin tratamentul laser ?

Studiile indică faptul că un procent de 70% dintre pacientele astfel tratate si-au  revenit complet în termen de 120 de zile de la inceperea tratamentului . După 120 de zile de la tratament, 94% dintre pacienți au problema mult îmbunătățită, și au declarat că nu le este deloc dor de simptomele urinare de dinainte .

Care sunt avantajele pentru pacientul tratamentului laser ?

 • Inainte , cât şi după nu necesită nici o întreținere
 • Lipsa anesteziei, inciziilor si nu necesita suturi (non-invaziva)
 • Lipsa durerii în timpul sau după efectuarea tratamentului
 • Tratamentul se efectueaza într-un timp scurt -20-25 minute
 • Se poate întoarce imediat viata zilnica
 • Ratele mari de succes , care asigură satisfacția pacientului
 • Lipsa complicatiilor si riscurilor conduc la lipsa efectelor secundare

Aceasta tehnologie este folosita in ginecologie si pentru alte tratamente?

Este singura tehnologie noninvaziva de stramtorare a vaginului . În special dupa naștere cât şi după fenomene fireşti de uzură ce duc la imbatrânire , se ajunge la o diminuare drastica a plăcerii sexuale care afectează în mod negativ cuplul . In plus, se foloseste cu real succes pentru tratamentul leziunilor cervicale (displazia cervicala) și a verucilor genitale , fără nici o durere și într-un timp foarte scurt.

De asemenea, este utilizat în tratamentul problemelor de piele?

Da, având rezultate remarcabile in tratamentul cicatricilor de acnee și vergeturilor , petelor de la soare, semnelor de nastere, cicatricilor, pielii lăsate , etc .

CONTACT: Clinica Doja 49, ORADEA, jud. Bihor, tel : 0359-911 si 0359-433-423

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Incontinenţa urinară reprezintă o reală problemă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − treisprezece =

ACTUALITATE
DEPOUL DEVASTAT. Ultima „redută” a mocăniței din Hunedoara a fost ruinată         Tribunalul Hunedoara decide soarta spărgătorului de la Castelul Corvinilor         Sfârşit de săptămână cu Târgului European al Castelelor. VEZI Programul evenimentului         Dungi si flori in noua colectie Sense primavara-vara 2017         OMUL CU CEL MAI STUFOS CAZIER RĂMÂNE LIBER. Cu magistraţii la Judecata de Apoi         Ce soartă va avea Pasul Vâlcan, zona turistică pustie dotată cu telegondola de 33 de milioane de lei         Ludovic Orban: „Nu voi tolera coconul acela care se formează în jurul fiecărui lider”         Accident într-o intersecție din Deva         Povestea fostului securist din fruntea minerilor care a condamnat România la CEDO         Percheziții la traficanți internaționali de țigări         Un polițist a salvat un tânăr de la sinucidere         Povestea marii tragedii aviatice din 1940: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor”         Șofer căutat de Poliție după un accident         Accident rutier pe Calea Zarandului         SĂPTĂMÂNA POMENILOR. Danii de peste patru milioane de lei pentru ONG-iştii hunedoreni         MICII DUMNEZEI DE LA ŢARĂ. Primarul Mihai Irimie (PNL) lasă Şoimuşul pe sec         HUNEDOARA LIRICĂ, SCHIMBARE ÎN PROGRAM. Municipiul Hunedoara va avea două seri de festival         Fostul dealer al brățărilor dacice din Sarmizegetusa Regia a fost trimis în judecată         Ultimele pregătiri pentru deschiderea Ștrandului Corvina         Hoțul de la Castelul Corvinilor a cerut eliberarea