Hunedorenii învaţă tainele limbii lui Confucius

Cei care doresc să fie iniţiaţi în limba chineză pot lua lecţii în mod gratuit, începând din luna noiembrie la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” din Deva

agrafa

Cursuri de limbă şi caligrafie în limba chineză vor avea loc în mod gratuit, începând din luna noiembrie în oraşul de la poalele Cetăţii. Orele dedicate învăţării limbii lui Confucius se vor desfăşura la Biblioteca Judeţeană din Deva şi fac parte dintr-un proiect cultural-educativ mai amplu pe care instituţia de cultură îl desfăşoară în parteneriat cu Institutul „Confucius” din Sibiu şi cu Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva. De asemenea, doritorii pot urma şi cursuri de Taichi, cunoscute şi ca gimnastică a minţii, la Liceul de Arte din Deva.

Predate de profesori din universităţile chineze

Considerăm că este o oportunitate deosebită organizarea de cursuri de limbă chineză, cursuri de caligrafie chinezească şi cursuri de Taichi, domenii de major interes şi de primă utilitate pentru oricine doreşte să pătrundă tainele acestei limbi complexe, să cunoască lucruri esenţiale despre spiritualitatea chineză, despre filosofia de viaţă a acestui popor mare, creator de civilizaţie”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid DensuşianuHunedoara Deva. Cursurile de limbă chineză de la Bibilteca Judeţeană, care încep în 6 noiembrie vor fi predate de către profesori din universităţile chineze cunoscători de limbă română. Învăţăceii vor fi organizaţi în grupe de câte 10 persoane, iar orele de studiu vor avea loc de două ori pe săptămână, marţi şi joi, între 10 şi 12 pentru grupa de dimineaţă sau între 17-19, pentru grupa de după-amiază.

Înscrieri, la sediul Bibliotecii

Cei care vor participa la aceste cursuri vor avea prilejul să dobândească competenţe lingvistice în limba chineză, vor cunoaşte elemente esenţiale despre simbolistica scrierii chineze sau a ideogramelor. Înscrierile se pot face la sediul central al Bibliotecii, începând de vineri, 1 noiembrie. „Pentru anul viitor este preconizată înfiinţarea unei filiale chineze aparţinând Bibliotecii Judeţene, filială care va purta numele „Confucius” şi va pune la dispoziţia celor interesaţi o bogată ofertă de carte şi materiale audio-video în limba chineză şi limba română”, mai adăugat managerul Bilbliotecii Judeţene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − nouă =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat