Hunedorenii învaţă tainele limbii lui Confucius

Cei care doresc să fie iniţiaţi în limba chineză pot lua lecţii în mod gratuit, începând din luna noiembrie la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” din Deva

agrafa

Cursuri de limbă şi caligrafie în limba chineză vor avea loc în mod gratuit, începând din luna noiembrie în oraşul de la poalele Cetăţii. Orele dedicate învăţării limbii lui Confucius se vor desfăşura la Biblioteca Judeţeană din Deva şi fac parte dintr-un proiect cultural-educativ mai amplu pe care instituţia de cultură îl desfăşoară în parteneriat cu Institutul „Confucius” din Sibiu şi cu Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva. De asemenea, doritorii pot urma şi cursuri de Taichi, cunoscute şi ca gimnastică a minţii, la Liceul de Arte din Deva.

Predate de profesori din universităţile chineze

Considerăm că este o oportunitate deosebită organizarea de cursuri de limbă chineză, cursuri de caligrafie chinezească şi cursuri de Taichi, domenii de major interes şi de primă utilitate pentru oricine doreşte să pătrundă tainele acestei limbi complexe, să cunoască lucruri esenţiale despre spiritualitatea chineză, despre filosofia de viaţă a acestui popor mare, creator de civilizaţie”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid DensuşianuHunedoara Deva. Cursurile de limbă chineză de la Bibilteca Judeţeană, care încep în 6 noiembrie vor fi predate de către profesori din universităţile chineze cunoscători de limbă română. Învăţăceii vor fi organizaţi în grupe de câte 10 persoane, iar orele de studiu vor avea loc de două ori pe săptămână, marţi şi joi, între 10 şi 12 pentru grupa de dimineaţă sau între 17-19, pentru grupa de după-amiază.

Înscrieri, la sediul Bibliotecii

Cei care vor participa la aceste cursuri vor avea prilejul să dobândească competenţe lingvistice în limba chineză, vor cunoaşte elemente esenţiale despre simbolistica scrierii chineze sau a ideogramelor. Înscrierile se pot face la sediul central al Bibliotecii, începând de vineri, 1 noiembrie. „Pentru anul viitor este preconizată înfiinţarea unei filiale chineze aparţinând Bibliotecii Judeţene, filială care va purta numele „Confucius” şi va pune la dispoziţia celor interesaţi o bogată ofertă de carte şi materiale audio-video în limba chineză şi limba română”, mai adăugat managerul Bilbliotecii Judeţene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață