Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului alături de hunedoreni.Debutul Campaniei de Moş Nicolae „Zâmbeşte şi dăruieşte”

Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului au dat ieri startul unei noi campanii dedicate copiilor internaţi în spitale în prag de sărbători. Cei mici au primit cadouri de la mesagerul Moşului şi au fost înveseliţi de clovnul care le-a modelat jucăria preferată

cadouri

 

Campania de Moş Nicolae „Zâmbeşte şi dăruieşte” semnată Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului a debutat ieri în municipiul de la poalele Cetăţii. O echipă numeroasă, compusă din echipe de la Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului, clovnul haios care confecţionează jucării din baloane, dar şi elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva a ajuns dis-de- dimineaţă la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

O vizită neaşteptată

Prin această campanie ne propunem să aducem un zâmbet pe feţele copiilor bolnavi, internaţi în spitale în prag de sărbători. Toţi copiii au primit pachete cu cărţi, jucării, dulciuri şi fructe de la mesagerii Moşului. În acest timp clovnul i-a înveselit şi le-a modelat din baloane animăluţul sau jucăria preferată. Atât copiii cât şi părinţii au fost extrem de încântaţi atât de vizita neaşteptată, cât şi de cadourile primite. În cadrul aceleiaşi acţiuni, elevii de la Arte vor picta mai multe imagini vesele în câteva din saloanele secţiei de Pediatrie, pentru a le „colora” copiilor şederea în spital şi a-i înveseli puţin. „Este o campanie lăudabilă care a adus bucurie şi zâmbete la copiii care au primit cadouri. Din fericire nu avem cazuri grave, care să nu se poată bucura de darurile primite. Probabil că saloanele decorate de elevii de la Liceul de Artă vor arăta minunat când vor fi gata. Rupe puţin monotonia, mai ales că cei mici când sunt bolnavi, sunt mai trişti, mai apatici. Sperăm ca şi acesta să fie un motiv care să îi mai înveselească puţin”, este de  părere Mihaela Paul, medic primar pediatru, şef secţia Pediatrie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Pereţi în culori vesele

Elevii voluntari s-au apucat de muncă cu multă bucurie, deoarece spun ei, fac ceva ce le place. În câteva ore, pereţii „atacaţi” de pensulele iscusite ale elevilor s-au înveselit cu picturi colorate. „Mi se pare o acţiune minunată. Sunt sigură că îi vom face pe copii fericiţi prin pictura noastră care va scoate din monotonie camera asta. Am mai participat şi la alte acţiuni cu ajutorul cărora am făcut lumea fericită. Mă simt foarte bine, mai ales că fac totul din plăcere”, spune Cristina Arghir, clasa a XII-a Plastică. În salonul rezervat fetiţelor, o altă echipă lucrează de zor la alte două imagini vesele. „Pe lângă faptul că experimentăm lucruri noi, copiii vor fi foarte încântaţi să vadă explozia de culoare care va fi expusă pe perete. Eu zic că vom face o treabă foarte bună”, spune şi Anca Bondane din clasa a X-a Plastică.

Un motiv pentru a zâmbi

Alături de copii s-a aflat şi unul dintre profesorii de la Arte, Andrei Rosetti care a primit provocarea de a participa la această acţiune cu mult entuziasm. „Veselie şi culoare, asta sperăm să rămână după noi. Sperăm ca acestor copii care vin aici nu tocmai veseli, să le dăm un prilej să zâmbească. Noi am mai făcut astfel de lucrări cu elevii şi în alte locuri şi pentru ei este o încercare de a sta faţă în faţă cu un perete şi de a încerca o tehnică pe care în atelier mai rar o încearcă. E o confruntare cu o suprafaţă mai mare, cu un proiect monumental, este o lecţie bună pentru ei”, este de părere Andrei Rosetti, profesor la Liceul de Arte din Deva.

„Vă mulţumim !”

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Mircea Laza a fost surprins plăcut de iniţiativa trustului de presă hunedorean. „Nu pot decât să vă mulţumit în numele pacienţilor, cadrelor medicale şi a conducerii spitalului pentru această iniţiativă extraordinară pentru alinarea suferinţelor celor mici”, a declarat managerul spitalului.

Campania de Moş Nicolae „Zâmbeşte şi dăruieşte” coordonată de Hunedoara TV şi Ziarul Hunedoreanului se va derula pe parcursul acestei săptămâni şi la secţiile de Pediatrie din spitalele de la Brad, Haţeg şi Orăştie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 9 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara