HONDOL. Afaceri, utilaje gigant, drumuri blocate, poliţie şi proteste FOTOGALERIE

Sătenii din Hondol sunt nemulţumţi de faptul că utilajele agabaritice crează disconfort întregii comunităţi.

Sequence 135.Still129

Zeci de locuitori ai satului Hondol, din comuna Certeju de Sus, au ieşit, vineri după-masa, pe principala stradă din sat, fiind revoltaţi de faptul că atât firma care se ocupă de lucrările la cariera aflată la doi kilometri de localitate, cât şi primarul comunei, permit accesul utilajelor agabaritice pe stradă. Vineri, această stradă, de doar căţiva metri lăţime, a fost blocată de aceste utilaje. Oamenii legii, ajunşi la faţa locului, au reuşit să deblocheze drumul, după câteva ore.

 

[wzslider autoplay=”true”]

Zeci de locuitori ai satului Hondol, din comuna Certeju de Sus, sunt revoltaţi de faptul că utilajele unei firme care urmează să facă exploataţii la o carieră, aflată de doi kilometri de această localitate, străbat principala stradă din sat. Problema sătenilor este că dacă se va permite în continuare accesul acestor utilaje prin sat, drumul va fi distrus. De asemenea, casele fiind foarte aproape una de cealaltă  riscă să se degradeze din cauza vibraţiilor provocate de maşini.

„Pe strada asta abia încape un autoturism, iar cei de la această firmă bagă acum maşini agabaritice. Nu suntem sub nicio formă de acord ce acest lucru. Asfaltul se strică şi există riscul ca zidurile caselor să se fisureze din cauza vibraţiilor. Au lovit şi podeţul care este aici în sat. Mai dau de două ori în el şi se dărâmă. Primarul nici nu ne bagă în seamă. L-am sunat de mai multe ori, însă degeaba, nici astăzi nu a venit aici. La mijloc sunt interese, cu siguranţă. Ne-au spus ce-i de la primărie, în urmă cu ceva timp să semnăm dacă suntem sau nu de acord ca maşinile să treacă prin sat, iar noi nu am fost de acord, dar se pare că nu se ţine cont de părerea noastră”, declarat un localnic din Hondol.

 

Primarul vrea investitori şi locuri de muncă

 Primarul spune că acuzele pe care locuitorii satului Hondul i le aduc nu sunt fondate şi singurul interes pe care îl are este acela de a crea locuri de muncă pentru ei.

„Sunt multe probleme pe care, în mod artificial, le crează unii. Practic noi am căutat să atragem investitori care să genereze locuri de muncă. Această firmă şi-a găsit ca şi obiect de activitate această carieră şi pe cale de consecinţă la nivel de Consiliu Local toată lumea a îmbrăţişat această idee de a sprijini o asemenea dezvoltare, necesară comunităţii noastre. În momentul de faţă ne confruntăm cu tranzitarea intravilană a acestui sat şi pur şi simplu, câţiva cetăţeni se opun categoric. Consultarea publică nu s-a referit la necesitatea şi oportunitate realizării carierei, ci la traseul prin care urmează să se transporte materialele produse din carieră”, a precizat Petru Cîmpian, primarul comunei Certeju de Sus.

 

Drum blocat câteva ore

 Un utilaj agabaritic, care a transportat  un alt utilaj, a blocat drumul câteva ore. Oamenii legii au ajuns la faţa locului în urma unor solicitări din partea sătenilor, iar după câteva ore de cercetări au reuşit să deblocheze drumul.

„Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie din Certeju de Sus au fost sesizaţi cu privire la faptul că drumul comunal 28C, pe sectorul Hondol-Băiaga, este blocat de un utilaj agabaritic. Ajunşi la faţa locului poliţiştii au stabilit că cele sesizate se confirmă şi au reuşit deblocarea drumului”, a declarat agent Laura Bradu, reprezentant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “HONDOL. Afaceri, utilaje gigant, drumuri blocate, poliţie şi proteste FOTOGALERIE

  1. laura

    REFERITOR LA CEA CE DOMNII REDACTORI AU SCRIS PE ACEST SITE DESPRE FAPTELE PETRECUTE LA HONDOL VA ADUC LA CUNOSTINTA CA EXISTA O HOTARARE DE CONSILIU LOCAL DE APROBARE P.U.Z. AL S.C. INTRALPIN SRL PRIN CARE DANSI AU ACCEPTAT CA TRANSPORTUL PENTRU DESFASURAREA ACTIVITATII SA SE FACA PE DC 28C ,CU RUTA BOCSA MARE- BOCSA MICA DJ761, DRUM PE CARE REPREZENTANTUL AL SC.INTRALPIN NE-AU ASIGURAT CA O SA-L REABILITEZE PENTRU CA TRANSPORTUL SA SE DESFASOARE IN BUNE CONDITII. REPREZENTANTII SC INTRALPIN SPUN CA DRUMUL DC 28C RUTA BOCSA MARE- BOCSA MICA DJ761 NU MAI EXISTA DAR EU VA POT SPUNE CU CERTITUDINE CA DRUMUL EXISTA SI NU A DISPARUT DAR DANSII NU MAI VOR SA AL FOLOSEASCA DEOARECE ESTE MAI USOR CA TRANSPORTURILE SA SE FACA PRIN CENTRU LOCALITATII HONDOL. CONSILIERII LOCALI AU APROBAT DESCHIDEREA CARIEREI DE PIATRA CU CONDITIA CA TRANSPORTUL GREU SA NU SE DESFASOARE PRIN CENTRUL LOCALITATII HONDOL CI PRINTRO RUTA OCOLITOARE TOCMAI PENTRU A NU SE DISTRUGE RETEAUA DE DRUMURI DIN LOCALITATE SI TOTODATA EXISTA SI RISCUL CA CASELE DE PE MARGINEA DRUMULUI DIN LOCALITATE SA FIE GRAV AFECTATE. REFERITOR LA DECLARATIILE DOMNULUI PRIMAR CÎMPIAN PETRU ADRIAN VA POT SPUNE CU CERTITUDINE CA NU NUMAI O MANA DE OAMENI SE OPUN TRANSPORTULUI PRIN CENTRUL LOCALITATII HONDOL ASA CUM DANSUL DECLARA CI 170 DE OAMENI DIRECT AFECTATI DE ACESTE TANSPORTURI. VA MAI POT SPUNE CU MANA PE INIMA CA CHIAR DOMNUL PRIMAR A DAT ASIGURARE CETATENILOR INTRO SEDINTA PUBLICA CA TRANSPORTURILE DE MARE TONAJ O SA SE DESFASOARE PRIN CENTRU LOCALITATII HONDOL CI PRINTRO ALTA RUTA OCOLITOARE.MAI MENTIONEZ CA CEI 170 DE OAMENI DIRECTI AFECTATI DE ACEST PROIECT AU FOST TRECUTI INTRUN TABEL LA CEREREA DOMNULUI PRIMAR CAMPIAN PETRU SI PREZENTAT CONSILIERILOR LOCALI PENTRU A SE TINE CONT LA APROBAREA PUZ.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis         PETROȘANI/ Dezvoltare universitară cu fonduri europene         Telegondola spre Pasul Vîlcan, oprită din cauza vântului         Soarta tristă a femeii rămase fără casa ridicată în mijlocul pădurii         Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC         Aproape 600.000 de lei pentru paza obiectivelor INSEMEX         Cine a câștigat licitația pentru restaurarea Castelului Corvinilor         Superlativele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara         CONCURS DE INCOMPETENŢE. La eşecuri, şefii Consiliului Judeţean dau vina pe subalterni         ÎN SLUJBA VIEŢII, ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Cinci ani de funcţionare a Centrului pentru Situaţii de Urgenţă fără nicio secundă de întrerupere         Zimbrii dau târcoale satelor din Țara Hațegului         Străinii atrași de frumusețea unei așezări din Ținutul Pădurenilor         Trimis în judecată pentru abuzarea fiicelor         Orașele hunedorene care se întrec pentru cele mai importante finanțări UE         Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.