Guvernul nu a alocat bani pentru a stăvili alunecarea de teren de la Universitate

Dealul din Petroşani care anul trecut a provocat atât de multă suferinţă după ce pământul înmuiat de ploaie a plecat la vale şia  distrus agoniseala de o viaţă a localnicilor de pe strada Brazilor, nu a fost nici acum consolidat. Guvernula  promis că va aloca fonduri pentru amenajarea unui dig de sprijin, dar promisiunea nu s-a concretizat nici acum!

2012-06-01 17.34.08De aproape un an şi jumătate, localnicii de pe strada Brazilor stau cu frica în sân ca nu cumva alunecarea de teren să se reactiveze. La începutul lunii iunie 2012, terenul de la baza dealului Universităţii a plecat la vale, punând în pericol cel puţin 8 imobile care oricând pot fi înghiţite de tone de pământ. O ploaie puternică a dus la producerea unei puternice alunecări de teren, care a afectat grav mai multe gospodării şi, pentru ca pământul să nu mai plece la vale s-a concluzionat că este nevoie de un dig de sprijin. Primăria Petroşani a efectuat raportul de expertiză, iar documentul a fost înaintat Prefecturii Hunerdoara, în vederea pregătirii hotărârii de guvern pentru alocarea sumelor de bani necesare. Pentru construirea digului de sprijin s-a calculat că ar fi necesară suma de 500.000 de lei, iar zidul ar urma să aibă 4 metri înălţime şi circa 100 de metri lungime. Numai că, deocamndată, nu s-a găsit şi finanţarea necesară. Proiectul de hotărâre a fost întocmit, dar Executivul nu a mai găsit şi banii necesari pentru finanţarea proiectului, în ciuda promisiunilor. Anul trecut, Guvernul susţinea că bugetul de stat este gol, iar anul acesta proiectul a fost uitat de tot. Reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Petroşani spun că nu mai au nicio veste şi nici nu mai ştiu ce să le spună oamenilor care se tem că ploile vor înmuia din nou solul, iar dealul se va prăvăli peste casele lor.

Reamintim că, la începutul lunii iunie 2012, după mai multe ore de ploaie torenţială care a depăşit 20 de litri pe metrul pătrat, dealul Universităţii a luat-o la vale şi mai multe case au fost la un pas de a fi înghiţite de solul argilos. Nămolul a acoperit curţile oamenilor, iar dacă mai plouă alunecarea de teren riscă să se reactiveze în lipsa unui zid care să sprijine versantul şi să preia eventualele alunecări de teren.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii