Guvernul nu a alocat bani pentru a stăvili alunecarea de teren de la Universitate

Dealul din Petroşani care anul trecut a provocat atât de multă suferinţă după ce pământul înmuiat de ploaie a plecat la vale şia  distrus agoniseala de o viaţă a localnicilor de pe strada Brazilor, nu a fost nici acum consolidat. Guvernula  promis că va aloca fonduri pentru amenajarea unui dig de sprijin, dar promisiunea nu s-a concretizat nici acum!

2012-06-01 17.34.08De aproape un an şi jumătate, localnicii de pe strada Brazilor stau cu frica în sân ca nu cumva alunecarea de teren să se reactiveze. La începutul lunii iunie 2012, terenul de la baza dealului Universităţii a plecat la vale, punând în pericol cel puţin 8 imobile care oricând pot fi înghiţite de tone de pământ. O ploaie puternică a dus la producerea unei puternice alunecări de teren, care a afectat grav mai multe gospodării şi, pentru ca pământul să nu mai plece la vale s-a concluzionat că este nevoie de un dig de sprijin. Primăria Petroşani a efectuat raportul de expertiză, iar documentul a fost înaintat Prefecturii Hunerdoara, în vederea pregătirii hotărârii de guvern pentru alocarea sumelor de bani necesare. Pentru construirea digului de sprijin s-a calculat că ar fi necesară suma de 500.000 de lei, iar zidul ar urma să aibă 4 metri înălţime şi circa 100 de metri lungime. Numai că, deocamndată, nu s-a găsit şi finanţarea necesară. Proiectul de hotărâre a fost întocmit, dar Executivul nu a mai găsit şi banii necesari pentru finanţarea proiectului, în ciuda promisiunilor. Anul trecut, Guvernul susţinea că bugetul de stat este gol, iar anul acesta proiectul a fost uitat de tot. Reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Petroşani spun că nu mai au nicio veste şi nici nu mai ştiu ce să le spună oamenilor care se tem că ploile vor înmuia din nou solul, iar dealul se va prăvăli peste casele lor.

Reamintim că, la începutul lunii iunie 2012, după mai multe ore de ploaie torenţială care a depăşit 20 de litri pe metrul pătrat, dealul Universităţii a luat-o la vale şi mai multe case au fost la un pas de a fi înghiţite de solul argilos. Nămolul a acoperit curţile oamenilor, iar dacă mai plouă alunecarea de teren riscă să se reactiveze în lipsa unui zid care să sprijine versantul şi să preia eventualele alunecări de teren.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață