Guvernul nu a alocat bani pentru a stăvili alunecarea de teren de la Universitate

Dealul din Petroşani care anul trecut a provocat atât de multă suferinţă după ce pământul înmuiat de ploaie a plecat la vale şia  distrus agoniseala de o viaţă a localnicilor de pe strada Brazilor, nu a fost nici acum consolidat. Guvernula  promis că va aloca fonduri pentru amenajarea unui dig de sprijin, dar promisiunea nu s-a concretizat nici acum!

2012-06-01 17.34.08De aproape un an şi jumătate, localnicii de pe strada Brazilor stau cu frica în sân ca nu cumva alunecarea de teren să se reactiveze. La începutul lunii iunie 2012, terenul de la baza dealului Universităţii a plecat la vale, punând în pericol cel puţin 8 imobile care oricând pot fi înghiţite de tone de pământ. O ploaie puternică a dus la producerea unei puternice alunecări de teren, care a afectat grav mai multe gospodării şi, pentru ca pământul să nu mai plece la vale s-a concluzionat că este nevoie de un dig de sprijin. Primăria Petroşani a efectuat raportul de expertiză, iar documentul a fost înaintat Prefecturii Hunerdoara, în vederea pregătirii hotărârii de guvern pentru alocarea sumelor de bani necesare. Pentru construirea digului de sprijin s-a calculat că ar fi necesară suma de 500.000 de lei, iar zidul ar urma să aibă 4 metri înălţime şi circa 100 de metri lungime. Numai că, deocamndată, nu s-a găsit şi finanţarea necesară. Proiectul de hotărâre a fost întocmit, dar Executivul nu a mai găsit şi banii necesari pentru finanţarea proiectului, în ciuda promisiunilor. Anul trecut, Guvernul susţinea că bugetul de stat este gol, iar anul acesta proiectul a fost uitat de tot. Reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Petroşani spun că nu mai au nicio veste şi nici nu mai ştiu ce să le spună oamenilor care se tem că ploile vor înmuia din nou solul, iar dealul se va prăvăli peste casele lor.

Reamintim că, la începutul lunii iunie 2012, după mai multe ore de ploaie torenţială care a depăşit 20 de litri pe metrul pătrat, dealul Universităţii a luat-o la vale şi mai multe case au fost la un pas de a fi înghiţite de solul argilos. Nămolul a acoperit curţile oamenilor, iar dacă mai plouă alunecarea de teren riscă să se reactiveze în lipsa unui zid care să sprijine versantul şi să preia eventualele alunecări de teren.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − unu =

ACTUALITATE
Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea