Gropile din Aninoasa, astupate de operatorul de apă şi canalizare

Localnicii din Aninoasa vor avea nu numai apă potabilă şi canalizare în case, dar şi un drum reparat în unele puncte. Nu de administraţia publică locală, care este în insolvenţă şi nu are bani de investiţii, ci de operatorul de apă din Valea Jiului.

 

2013-08-31 16.48.48Oraşul Aninoasa are, cu siguranţă,  unul dintre cele mai degradate drumuri de acces din judeţ. Sutele de gropi pun la grea încercare nervii şoferilor, nevoiţi să facă slalom printre cratere, dar chiar şi aşa tot nu pot evita toate gropile din carosabil. O parte dintre ele vor dispărea însă, odată cu proiectul de reabilitare a conductelor de apă şi canalizare din oraş, derulat cu fonduri europene de SC ApaServ Valea Jiului SA. Iar la finele săptămânii trecute, executanţii proiectului turnau deja asfalt în zonele unde au lucrat la introducerea noilor conducte. „Conform autorizaţiei de construcţie, trebuie să readucem trenul la starea iniţială. În data de 16 septembrie trebuie să facem recepţia la prima lucrare, care a vizat oraşele Petrila şi Aninoasa. Per total, la nivelul Văii Jiului s-a realizat peste 50% din proiect şi suntem pe primul loc în regiune şi pe primele trei locuri la nivel naţional la acest capitol”, a declarat directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

Reţele noi pentru toată Valea Jiului

Contractul de finanţare pentru Proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara  – Valea Jiului” a fost semnat în data de 28.03.2011, durata de finanţare fiind de 50 de luni, până în data de 31 mai 2015. Valoarea eligibilă a proiectului, conform Programului Operaţional Sectorial Mediu, este de 168.500.000 lei, din care 85 % contribuţia Uniunii Europene, prin Fondul de Coeziune – 143.225.000 lei; 13 % Buget de Stat – 21.905.000 lei, respectiv  2 % din bugetul local – 3.370.000 lei. Proiectul cuprinde trei contracte de asistenţă tehnică, şapte contracte de lucrări şi un contract de furnizare utilaje, respectiv Asistenţa Tehnică pentru Managementul Proiectului, Asistenţa Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor, Audit, Extinderea Staţiei de epurare a apei uzate Dănuţoni, Valea Jiului, Reabilitarea Staţiei de Tratare a apei Valea de Peşti şi a Captării Lazăru, Valea Jiului, Reabilitarea Staţiei  de Tratare a apei Jieţ şi sistemele de clorinare pentru localităţile Lupeni, Vulcan şi Aninoasa, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Petroşani, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – localităţile Petrila şi Aninoasa, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Vulcan, Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului şi Contract de furnizare utilaje.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =

ACTUALITATE
Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”