Gropile din Aninoasa, astupate de operatorul de apă şi canalizare

Localnicii din Aninoasa vor avea nu numai apă potabilă şi canalizare în case, dar şi un drum reparat în unele puncte. Nu de administraţia publică locală, care este în insolvenţă şi nu are bani de investiţii, ci de operatorul de apă din Valea Jiului.

 

2013-08-31 16.48.48Oraşul Aninoasa are, cu siguranţă,  unul dintre cele mai degradate drumuri de acces din judeţ. Sutele de gropi pun la grea încercare nervii şoferilor, nevoiţi să facă slalom printre cratere, dar chiar şi aşa tot nu pot evita toate gropile din carosabil. O parte dintre ele vor dispărea însă, odată cu proiectul de reabilitare a conductelor de apă şi canalizare din oraş, derulat cu fonduri europene de SC ApaServ Valea Jiului SA. Iar la finele săptămânii trecute, executanţii proiectului turnau deja asfalt în zonele unde au lucrat la introducerea noilor conducte. „Conform autorizaţiei de construcţie, trebuie să readucem trenul la starea iniţială. În data de 16 septembrie trebuie să facem recepţia la prima lucrare, care a vizat oraşele Petrila şi Aninoasa. Per total, la nivelul Văii Jiului s-a realizat peste 50% din proiect şi suntem pe primul loc în regiune şi pe primele trei locuri la nivel naţional la acest capitol”, a declarat directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

Reţele noi pentru toată Valea Jiului

Contractul de finanţare pentru Proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara  – Valea Jiului” a fost semnat în data de 28.03.2011, durata de finanţare fiind de 50 de luni, până în data de 31 mai 2015. Valoarea eligibilă a proiectului, conform Programului Operaţional Sectorial Mediu, este de 168.500.000 lei, din care 85 % contribuţia Uniunii Europene, prin Fondul de Coeziune – 143.225.000 lei; 13 % Buget de Stat – 21.905.000 lei, respectiv  2 % din bugetul local – 3.370.000 lei. Proiectul cuprinde trei contracte de asistenţă tehnică, şapte contracte de lucrări şi un contract de furnizare utilaje, respectiv Asistenţa Tehnică pentru Managementul Proiectului, Asistenţa Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor, Audit, Extinderea Staţiei de epurare a apei uzate Dănuţoni, Valea Jiului, Reabilitarea Staţiei de Tratare a apei Valea de Peşti şi a Captării Lazăru, Valea Jiului, Reabilitarea Staţiei  de Tratare a apei Jieţ şi sistemele de clorinare pentru localităţile Lupeni, Vulcan şi Aninoasa, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Petroşani, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – localităţile Petrila şi Aninoasa, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Vulcan, Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului şi Contract de furnizare utilaje.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × cinci =

ACTUALITATE
PERFORMANȚE. Stele fotbalului la Gala Sportului Simerian 2017         Accident rutier cu șase răniți în Petroșani         Cu ce se laudă conducerea CNAIR în 2017         Bărbaţi surprinşi de poliţiştii locali în timp ce furau deşeuri metalice         Accident rutier pe șoseaua Călan – Hațeg         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Explicațiile CNAIR pentru întârzierile de pe Autostrada Lugoj – Deva         Au furat cupru din curtea S.E. Paroșeni         Pradă de mistreți, de 180 de kilograme, confiscată de polițiști         Razii la afacerile cu brazi de Crăciun         Dănuț Mocanu a ajuns adjunct la Poliția Petroșani         Mesajul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului şi a Anului Nou         Colecția SENSE pentru ocazii speciale         Accident mortal în Simeria         Falşi angajaţi ai unei firme de deratizare au obţinut 128 de lei, în urma unei „lucrări” la domiciliu         Angajata unui magazin non-stop a fost tâlhărită         Profesorul care le-a ținut elevilor săi o lecție despre famlia Ridzi a fost „achitat”         Patru monede antice au fost recuperate de Poliție         O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României         Colindători la primărie