După 17 ani în care a stat închis. Cinematograful de la Vulcan, la un pas de a se redeschide

Locuitorii din Vulcan vor putea merge din nou la cinematograf, după 17 ani în care clădirea a stat nefolosită şi s-a degradat.

afa990366fe0096a5542eb853992b1bdValea Jiului nu mai are nici un cinematograf şi de ani buni localnicii pot doar să spere că vor putea viziona din nou un film într-o sală de spectacole utilată ca la carte. Dacă la petroşani un om de afaceri este cel care concesionat clădirea unui cinematograf din centrul urbei şi vrea să-l redeschidă, la Vulcan cei care investesc sunt aleşii locali. Iar pentru cei care au uitat că aici vreodată a funcţionat un cinematograf, veştile sunt îmbucurătoare şi, în curând sala de cinema s-ar putea umple din nou de pasionaţii de film pe ecran mare.

O firmă din Bucureşti a câştigat licitaţia pentru furnizarea şi instalarea unui sistem de cinema digital pentru sala cinematografului „Luceafărul” din municipiul Vulcan, „care să ofere spectatorilor o experienţa cinematografică la un standard modern de calitate şi fidelitate”, după cum au fost cerinţele contarctului, un echipament în valoare de 288.942 lei, fără TVA.

În urmă cu aproximativ doi ani, edilii din Vulcan au reuşit să treacă clădirea Cinematografului „Luceafărul” în administrarea Primăriei, iar lucrările de reabilitare a imobilului degradat cât timp a stat nefolosit au inclus atât partea de interior, cât şi exteriorul. Lucrările sunt executate cu fonduri de la bugetul local iar la finalul reabilitării cinematograful va fi unul de ultima generaţie, în care se vor putea proiecta inclusiv filme 3D.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 16 =

ACTUALITATE
Bărbaţi surprinşi de poliţiştii locali în timp ce furau deşeuri metalice         Accident rutier pe șoseaua Călan – Hațeg         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Explicațiile CNAIR pentru întârzierile de pe Autostrada Lugoj – Deva         Au furat cupru din curtea S.E. Paroșeni         Pradă de mistreți, de 180 de kilograme, confiscată de polițiști         Razii la afacerile cu brazi de Crăciun         Dănuț Mocanu a ajuns adjunct la Poliția Petroșani         Mesajul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului şi a Anului Nou         Colecția SENSE pentru ocazii speciale         Accident mortal în Simeria         Falşi angajaţi ai unei firme de deratizare au obţinut 128 de lei, în urma unei „lucrări” la domiciliu         Angajata unui magazin non-stop a fost tâlhărită         Profesorul care le-a ținut elevilor săi o lecție despre famlia Ridzi a fost „achitat”         Patru monede antice au fost recuperate de Poliție         O piață din Deva se va numi a Regelui Mihai I al României         Colindători la primărie         Coroane de flori în memoria Majestății Sale Regele Mihai I         Cântecul măturătoarei de fluturi         Nicolae Furdui Iancu va colinda la Deva