După 17 ani în care a stat închis. Cinematograful de la Vulcan, la un pas de a se redeschide

Locuitorii din Vulcan vor putea merge din nou la cinematograf, după 17 ani în care clădirea a stat nefolosită şi s-a degradat.

afa990366fe0096a5542eb853992b1bdValea Jiului nu mai are nici un cinematograf şi de ani buni localnicii pot doar să spere că vor putea viziona din nou un film într-o sală de spectacole utilată ca la carte. Dacă la petroşani un om de afaceri este cel care concesionat clădirea unui cinematograf din centrul urbei şi vrea să-l redeschidă, la Vulcan cei care investesc sunt aleşii locali. Iar pentru cei care au uitat că aici vreodată a funcţionat un cinematograf, veştile sunt îmbucurătoare şi, în curând sala de cinema s-ar putea umple din nou de pasionaţii de film pe ecran mare.

O firmă din Bucureşti a câştigat licitaţia pentru furnizarea şi instalarea unui sistem de cinema digital pentru sala cinematografului „Luceafărul” din municipiul Vulcan, „care să ofere spectatorilor o experienţa cinematografică la un standard modern de calitate şi fidelitate”, după cum au fost cerinţele contarctului, un echipament în valoare de 288.942 lei, fără TVA.

În urmă cu aproximativ doi ani, edilii din Vulcan au reuşit să treacă clădirea Cinematografului „Luceafărul” în administrarea Primăriei, iar lucrările de reabilitare a imobilului degradat cât timp a stat nefolosit au inclus atât partea de interior, cât şi exteriorul. Lucrările sunt executate cu fonduri de la bugetul local iar la finalul reabilitării cinematograful va fi unul de ultima generaţie, în care se vor putea proiecta inclusiv filme 3D.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Rețea de piste de biciclete plănuită în centrul Devei         Tradiţie şi voie bună la Nedeia Troiţei din Parâng         Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil         INTENŢIE Memorandum pentru menţinerea în funcţiune a minelor Lupeni şi Lonea         Cabinet parlamentar al senatorului PNL Carmen Hărău, inaugurat la Lupeni