După 17 ani în care a stat închis. Cinematograful de la Vulcan, la un pas de a se redeschide

Locuitorii din Vulcan vor putea merge din nou la cinematograf, după 17 ani în care clădirea a stat nefolosită şi s-a degradat.

afa990366fe0096a5542eb853992b1bdValea Jiului nu mai are nici un cinematograf şi de ani buni localnicii pot doar să spere că vor putea viziona din nou un film într-o sală de spectacole utilată ca la carte. Dacă la petroşani un om de afaceri este cel care concesionat clădirea unui cinematograf din centrul urbei şi vrea să-l redeschidă, la Vulcan cei care investesc sunt aleşii locali. Iar pentru cei care au uitat că aici vreodată a funcţionat un cinematograf, veştile sunt îmbucurătoare şi, în curând sala de cinema s-ar putea umple din nou de pasionaţii de film pe ecran mare.

O firmă din Bucureşti a câştigat licitaţia pentru furnizarea şi instalarea unui sistem de cinema digital pentru sala cinematografului „Luceafărul” din municipiul Vulcan, „care să ofere spectatorilor o experienţa cinematografică la un standard modern de calitate şi fidelitate”, după cum au fost cerinţele contarctului, un echipament în valoare de 288.942 lei, fără TVA.

În urmă cu aproximativ doi ani, edilii din Vulcan au reuşit să treacă clădirea Cinematografului „Luceafărul” în administrarea Primăriei, iar lucrările de reabilitare a imobilului degradat cât timp a stat nefolosit au inclus atât partea de interior, cât şi exteriorul. Lucrările sunt executate cu fonduri de la bugetul local iar la finalul reabilitării cinematograful va fi unul de ultima generaţie, în care se vor putea proiecta inclusiv filme 3D.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

ACTUALITATE
Nicolae Popa este Polițistul Anului         Țigara aprinsă în mină, cauza exploziei din Mina Uricani, soldată cu doi morți         Sentință definitivă în dosarul lui Costel Alic, după opt ani de procese         Hoți de buzunare prinși în Deva         Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani