Dublă lansare de carte: Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia

Cele mai noi volume semnate Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia au fost lansare vineri, cu sprijinul Bibliotecii Județeane „Ovid Densusianu” Hunedoara Deva. Manifestarea a avut loc în Sala “Liviu Oros” a Centrului Cultural “Drăgan Muntean” din Deva, în prezenţa iubitorilor de lectură.

Patru noi volume de literatură de calitate

Scriitorul Ovidiu Vasilescu, cunoscut prozator, poet și eseist, deținător al Premiului Uniunii Scriitorilor și al Premiului de Excelență acordat de Ministerul Culturii în anul 2008, s-a prezentat în fața cititorilor săi cu două noi volume. Primul dintre acestea, “Strigătul sângelui” este un volum ce descrie teroarea din închisorile comuniste din România anilor postbelici, poveste inspirată după fapte reale. Tema este binecunoscută autorului, el însuși deținut politic vreme de opt ani. Al doilea volum este placheta bilingvă de versuri în limbile română și franceză intitulată “Echinocții atemporale”. Înzestrat cu incontestabil har poetic, autorul ne oferă o poezie străbătută de interogații filosofice, existențiale, legate de marile întrebări pe care de regulă ni le punem de-a lungul vieții și cărora le căutăm răspunsul.

La această întâlnire a fost prezent și îndrăgitul poet Nicolae Crepcia care a dăruit cititorilor săi două noi volume de versuri “Comoara curcubeului” și “Izvorul dragostei”. “Cele două noi volume conturează profilul liric și universul poetic al scriitorului. Lirica de dragoste este străbătută de o sensibilitate cu care poetul și-a obișnuit cititorii care îi apreciază poezia și văd în el, pe bună dreptate, un poet autentic, un poet dăruit și înzestrat cu har”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.

Cu ocazia dublei lansări, iubitorii de literatură au stat de vorbă cu cei doi scriitori, care și-au prezentat proiectele literare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara