Dublă lansare de carte: Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia

Cele mai noi volume semnate Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia au fost lansare vineri, cu sprijinul Bibliotecii Județeane „Ovid Densusianu” Hunedoara Deva. Manifestarea a avut loc în Sala “Liviu Oros” a Centrului Cultural “Drăgan Muntean” din Deva, în prezenţa iubitorilor de lectură.

Patru noi volume de literatură de calitate

Scriitorul Ovidiu Vasilescu, cunoscut prozator, poet și eseist, deținător al Premiului Uniunii Scriitorilor și al Premiului de Excelență acordat de Ministerul Culturii în anul 2008, s-a prezentat în fața cititorilor săi cu două noi volume. Primul dintre acestea, “Strigătul sângelui” este un volum ce descrie teroarea din închisorile comuniste din România anilor postbelici, poveste inspirată după fapte reale. Tema este binecunoscută autorului, el însuși deținut politic vreme de opt ani. Al doilea volum este placheta bilingvă de versuri în limbile română și franceză intitulată “Echinocții atemporale”. Înzestrat cu incontestabil har poetic, autorul ne oferă o poezie străbătută de interogații filosofice, existențiale, legate de marile întrebări pe care de regulă ni le punem de-a lungul vieții și cărora le căutăm răspunsul.

La această întâlnire a fost prezent și îndrăgitul poet Nicolae Crepcia care a dăruit cititorilor săi două noi volume de versuri “Comoara curcubeului” și “Izvorul dragostei”. “Cele două noi volume conturează profilul liric și universul poetic al scriitorului. Lirica de dragoste este străbătută de o sensibilitate cu care poetul și-a obișnuit cititorii care îi apreciază poezia și văd în el, pe bună dreptate, un poet autentic, un poet dăruit și înzestrat cu har”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.

Cu ocazia dublei lansări, iubitorii de literatură au stat de vorbă cu cei doi scriitori, care și-au prezentat proiectele literare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 6 =

ACTUALITATE
Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei