Dublă lansare de carte: Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia

Cele mai noi volume semnate Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia au fost lansare vineri, cu sprijinul Bibliotecii Județeane „Ovid Densusianu” Hunedoara Deva. Manifestarea a avut loc în Sala “Liviu Oros” a Centrului Cultural “Drăgan Muntean” din Deva, în prezenţa iubitorilor de lectură.

Patru noi volume de literatură de calitate

Scriitorul Ovidiu Vasilescu, cunoscut prozator, poet și eseist, deținător al Premiului Uniunii Scriitorilor și al Premiului de Excelență acordat de Ministerul Culturii în anul 2008, s-a prezentat în fața cititorilor săi cu două noi volume. Primul dintre acestea, “Strigătul sângelui” este un volum ce descrie teroarea din închisorile comuniste din România anilor postbelici, poveste inspirată după fapte reale. Tema este binecunoscută autorului, el însuși deținut politic vreme de opt ani. Al doilea volum este placheta bilingvă de versuri în limbile română și franceză intitulată “Echinocții atemporale”. Înzestrat cu incontestabil har poetic, autorul ne oferă o poezie străbătută de interogații filosofice, existențiale, legate de marile întrebări pe care de regulă ni le punem de-a lungul vieții și cărora le căutăm răspunsul.

La această întâlnire a fost prezent și îndrăgitul poet Nicolae Crepcia care a dăruit cititorilor săi două noi volume de versuri “Comoara curcubeului” și “Izvorul dragostei”. “Cele două noi volume conturează profilul liric și universul poetic al scriitorului. Lirica de dragoste este străbătută de o sensibilitate cu care poetul și-a obișnuit cititorii care îi apreciază poezia și văd în el, pe bună dreptate, un poet autentic, un poet dăruit și înzestrat cu har”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.

Cu ocazia dublei lansări, iubitorii de literatură au stat de vorbă cu cei doi scriitori, care și-au prezentat proiectele literare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”