Dublă lansare de carte: Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia

Cele mai noi volume semnate Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia au fost lansare vineri, cu sprijinul Bibliotecii Județeane „Ovid Densusianu” Hunedoara Deva. Manifestarea a avut loc în Sala “Liviu Oros” a Centrului Cultural “Drăgan Muntean” din Deva, în prezenţa iubitorilor de lectură.

Patru noi volume de literatură de calitate

Scriitorul Ovidiu Vasilescu, cunoscut prozator, poet și eseist, deținător al Premiului Uniunii Scriitorilor și al Premiului de Excelență acordat de Ministerul Culturii în anul 2008, s-a prezentat în fața cititorilor săi cu două noi volume. Primul dintre acestea, “Strigătul sângelui” este un volum ce descrie teroarea din închisorile comuniste din România anilor postbelici, poveste inspirată după fapte reale. Tema este binecunoscută autorului, el însuși deținut politic vreme de opt ani. Al doilea volum este placheta bilingvă de versuri în limbile română și franceză intitulată “Echinocții atemporale”. Înzestrat cu incontestabil har poetic, autorul ne oferă o poezie străbătută de interogații filosofice, existențiale, legate de marile întrebări pe care de regulă ni le punem de-a lungul vieții și cărora le căutăm răspunsul.

La această întâlnire a fost prezent și îndrăgitul poet Nicolae Crepcia care a dăruit cititorilor săi două noi volume de versuri “Comoara curcubeului” și “Izvorul dragostei”. “Cele două noi volume conturează profilul liric și universul poetic al scriitorului. Lirica de dragoste este străbătută de o sensibilitate cu care poetul și-a obișnuit cititorii care îi apreciază poezia și văd în el, pe bună dreptate, un poet autentic, un poet dăruit și înzestrat cu har”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.

Cu ocazia dublei lansări, iubitorii de literatură au stat de vorbă cu cei doi scriitori, care și-au prezentat proiectele literare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva