Demersuri pentru introducerea zonelor periurbane în strategia de accesare a fondurilor europene

Edilii din Petroşani, împreună cu oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara au decis să facă toate demersurile pentru introducerea zonelor periurbane în strategia de accesare a fondurilor europene pentru perioada 2013 – 2020. La demers sunt chemaţi să se alăture şi ceilalţi primari din Valea Jiului.

campIntroducerea zonelor periurbane –  adică acele localităţi rurale incluse administrativ în oraşe sau municipii- în respectiva strategie înseamnă posibilitatea accesării de fonduri pe programul de dezvoltare rurală, pe Fondul European de Dezvoltare Rurală, în aşa fel încât să fie posibilă finanţarea pensiunilor, a altor afaceri care se derulează în aceste zone. Demersul a fost iniţiat de oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi primarul municipiului Petroşani, dar decizia se doreşte a fi extinsă la nivel judeţean.. „Împreună cu primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, marţea viitoare, la Primăria Petroşani vom semna un document adresat Ministerului Fondurilor Europene şi tuturor factorilor de decizie care pot influenţa introducerea acestor zone periurbane în programul de finanţare pentru 2013 – 2020. Îi invit pe toţi primarii din valea Jiului să ni se alăture nou, Consiliului Judeţean Hunedoara şi primarului municipiului Petroşani pentru a semna acest document. Eu cred că este în folosul tuturor să facem acest demers”, a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

Balint a explicat că nu doar pensiunile pot fi finanţate pe FADR, ci tot felul de afaceri, inclusiv ferme pomicole, abatoare, fermele zootehnice, solarii, aplicultură, etc. „Nimic din ce înseamnă zonă urbană nu se încadrează pe fondul de dezvoltare rurală, deşi jumătate din Valea Jiului este în aceste zone”,a mai spus vicepreşedintele CJ Hunedoara. Dacă propunerea va avea succes, toate satele care ţin acum de oraşele şi municipiile Văii Jiului, unde oamenii se ocupă cu agricultura şi creşterea animalelor, s-ar putea dezvolta cu fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ministrul Transporturilor: Tronsonul IV va fi gata în 2018. Dealul liliecilor încurcă planurile de realizare a Autostrăzii         ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică         Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți