Demersuri pentru introducerea zonelor periurbane în strategia de accesare a fondurilor europene

Edilii din Petroşani, împreună cu oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara au decis să facă toate demersurile pentru introducerea zonelor periurbane în strategia de accesare a fondurilor europene pentru perioada 2013 – 2020. La demers sunt chemaţi să se alăture şi ceilalţi primari din Valea Jiului.

campIntroducerea zonelor periurbane –  adică acele localităţi rurale incluse administrativ în oraşe sau municipii- în respectiva strategie înseamnă posibilitatea accesării de fonduri pe programul de dezvoltare rurală, pe Fondul European de Dezvoltare Rurală, în aşa fel încât să fie posibilă finanţarea pensiunilor, a altor afaceri care se derulează în aceste zone. Demersul a fost iniţiat de oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi primarul municipiului Petroşani, dar decizia se doreşte a fi extinsă la nivel judeţean.. „Împreună cu primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, marţea viitoare, la Primăria Petroşani vom semna un document adresat Ministerului Fondurilor Europene şi tuturor factorilor de decizie care pot influenţa introducerea acestor zone periurbane în programul de finanţare pentru 2013 – 2020. Îi invit pe toţi primarii din valea Jiului să ni se alăture nou, Consiliului Judeţean Hunedoara şi primarului municipiului Petroşani pentru a semna acest document. Eu cred că este în folosul tuturor să facem acest demers”, a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

Balint a explicat că nu doar pensiunile pot fi finanţate pe FADR, ci tot felul de afaceri, inclusiv ferme pomicole, abatoare, fermele zootehnice, solarii, aplicultură, etc. „Nimic din ce înseamnă zonă urbană nu se încadrează pe fondul de dezvoltare rurală, deşi jumătate din Valea Jiului este în aceste zone”,a mai spus vicepreşedintele CJ Hunedoara. Dacă propunerea va avea succes, toate satele care ţin acum de oraşele şi municipiile Văii Jiului, unde oamenii se ocupă cu agricultura şi creşterea animalelor, s-ar putea dezvolta cu fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei