Demersuri pentru introducerea zonelor periurbane în strategia de accesare a fondurilor europene

Edilii din Petroşani, împreună cu oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara au decis să facă toate demersurile pentru introducerea zonelor periurbane în strategia de accesare a fondurilor europene pentru perioada 2013 – 2020. La demers sunt chemaţi să se alăture şi ceilalţi primari din Valea Jiului.

campIntroducerea zonelor periurbane –  adică acele localităţi rurale incluse administrativ în oraşe sau municipii- în respectiva strategie înseamnă posibilitatea accesării de fonduri pe programul de dezvoltare rurală, pe Fondul European de Dezvoltare Rurală, în aşa fel încât să fie posibilă finanţarea pensiunilor, a altor afaceri care se derulează în aceste zone. Demersul a fost iniţiat de oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi primarul municipiului Petroşani, dar decizia se doreşte a fi extinsă la nivel judeţean.. „Împreună cu primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, marţea viitoare, la Primăria Petroşani vom semna un document adresat Ministerului Fondurilor Europene şi tuturor factorilor de decizie care pot influenţa introducerea acestor zone periurbane în programul de finanţare pentru 2013 – 2020. Îi invit pe toţi primarii din valea Jiului să ni se alăture nou, Consiliului Judeţean Hunedoara şi primarului municipiului Petroşani pentru a semna acest document. Eu cred că este în folosul tuturor să facem acest demers”, a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

Balint a explicat că nu doar pensiunile pot fi finanţate pe FADR, ci tot felul de afaceri, inclusiv ferme pomicole, abatoare, fermele zootehnice, solarii, aplicultură, etc. „Nimic din ce înseamnă zonă urbană nu se încadrează pe fondul de dezvoltare rurală, deşi jumătate din Valea Jiului este în aceste zone”,a mai spus vicepreşedintele CJ Hunedoara. Dacă propunerea va avea succes, toate satele care ţin acum de oraşele şi municipiile Văii Jiului, unde oamenii se ocupă cu agricultura şi creşterea animalelor, s-ar putea dezvolta cu fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

ACTUALITATE
Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei