Aș vrea să cred că scamatoria pe care a regizat-o președintele PSD, Liviu Dragnea, respectiv o eventuală remaniere guvernamentală, va schimba în bine și situația deplorabilă în care a fost dusă economia și societatea românească. Mi-e teamă însă că nu este așa, pentru că o dată la 6 luni domnul Dragnea schimbă agenda publică prin dărâmarea propriilor guverne și încearcă să ne spună că, abia de mâine, Guvernul va începe într-adevăr să guverneze.

De 2 ani PSDragnea are aproape toată puterea din România și tot nu s-a apucat să se ocupe de adevăratele probleme ale românilor. A schimbat 3 guverne, a remaniat nu știu câți miniștri, iar acum promite o remaniere consistentă cu ”suprize”, care nu va fi altceva decât o răzbunare. Dragnea nu are nicio trabă cu buna guvernare, dar trebuie să întreprindă degrabă o acțiune împotriva adversarilor săi din partid, să priceapă toți cei care stau la pândă, prin colțuri, să-l înfulece, că…”cine mișcă, mișcă-n brișcă!”  Ori de câte ori domnul Dragnea a schimbat componența Guvernului, a avut ”mână proastă”, aducând în fotolii ministeriale miniștri tot mai incompetenți. Așa am ajuns să ne fie frică de o remanierea guvernamentală.

Nu am auzit, însă, ca actuala coaliție PSD-ALDE să-și propună o reformă reală a Guvernului și din cele 27 de ministere să facă cel mult 15-16, ca să nu se mai arunce milioane de lei pe apa sâmbetei. Nu am auzit ca la educație, transporturi sau muncă PSD să aibă preocupări și să caute oameni cu adevărat competenți, cunoscători ai domeniilor, care să nu se califice la locul de muncă. Din păcate, remanierea nu va fi decât o împărțeală de funcții și mai multe rocade între miniștri, doar ca să se dea impresia că se mai schimbă ceva.

Ar fi totuși cazul ca majoritatea parlamentară să-și dorească să schimbe ceva! Dacă ar fi așa, PSD ar trimite-o pe doamna Dăncilă într-o funcție pe măsura calificării sale și nu ne-ar face să avem emoții că ne facem de râs, de la 1 ianuarie 2019, când România va prezida Consiliul UE. Urmează un an crucial pentru România, în plan extern!

Mai mult decât atât, în plan intern vom avea de adoptat o nouă lege a pensiilor și un buget responsabil pentru anul 2019! Dacă Guvernul va fi și mai incompetent decât cel în funcție,  Parlamentul nu va avea un partener de discuție  alături de care să adopte o lege justă pentru 5 milioane de pensionari și un buget orientat către dezvoltare.

Senator PNL

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Răspuns la “Comunicat de presă Carmen Hărău: Remanierea PSDragnea nu este decât o răzbunare de tip feudal

1 + opt =