DEVA. Oamenii străzii mutaţi peste iarnă la “confort sporit”

Persoanele fără adăpost din Deva se vor putea îndrepta în nopţile geroase către Adăpostul de Urgenţă pe Timp de Noapte care se află în administrarea Primăriei Deva. Clădirea va fi dată în folosinţă înainte de sfârşitul anului

În această iarnă, care se anunţă deosebit de geroasă, persoanele fără adăpost nu vor mai fi nevoite să se ascunde de frigul năpraznic în subsoluri, scări de bloc sau canale. Un loc unde să pună capul, duşuri, camere cu câte trei paturi şi o masă caldă îi vor aştepta în fiecare seară în Adăpostul de Urgenţă pe Timp de Noapte care se află în administrarea Primăriei Deva.“Până la finalul acestui an, Adăpostul de Urgenţă pe Timp de Noapte va fi dat în folosinţă. Lucrările sunt în plină desfăşurare cu o mică întârziere, însă în acest moment se lucrează acolo şi sperăm să fie inaugurat cât de curândspune Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva.

Finalizat în proporţie de 90 la sută

Clădirea care va fi casă pe timp de noapte pentru oamenii străzii este situată pe strada Nicolae Grigorescu. Construcţia pe două nivele este finalizată în proporţie de 90 la sută, muncitorii lucrând în prezent la montarea centralei termice şi la amenajarea curţii. La parter se vor afla spaţiile utilitare şi sala de mese dar şi camera de carantină pentru persoanele bolnave sau cu probleme speciale. „Clădirea dispune de zece camere şi poate adăposti un minimum de 30 de persoane, dintre care două cu handicap. La nevoie, fiecare pat se poate supraetaja cu încă un loc de dormit. Pentru persoanele cu handicap, urcarea la etaj, unde sunt amenajate camerele de locuit se va efectua cu un scaun elevator. De asemenea aceştia vor beneficia de o cameră şi o baie special amenajată pentru ei”, spune Ştefan Petraşcu, şeful de şantier al adăpostului. Termenul de predare al lucrării către beneficiar este 11 noiembrie.

Se aşteaptă peste 40 de boschetari

După ce iarna îşi va intra în drepturi noul adăpost nu va duce lipsă de locuitori. „Până în acest moment au fost identificate 40 de persoane fără adăpost de pe raza municipiului Deva, dar sunt şi persoane aflate în tranzit, care când sunt depistate pe stradă sunt identificate şi îndrumate către locurile lor de domiciliu. La adăpostul de pe strada Grigorescu vor fi suficiente locuri pentru a putea fi cazate timp de o noapte şi a beneficia de o masă caldă, pe lângă persoanele fără adăpost din Deva, şi cei care se află în tranzit”, spune Gabriela Voronca, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Deva.

Surpriză pentru oamenii străzii

adrian albuMulţi dintre oamenii străzii care îşi fac veacul în municipiul de la poalele Cetăţii şi-au luat gândul că vor beneficia şi ei de un adăpost pe timp de noapte, dar mai ales că va fi deschis în această toamnă. Deşi mulţi spun că nu nevoie de ajutorul autorităţilor după ce atâta timp au fost lăsaţi în voia sorţii, alţii sunt de părere că un duş, un pat şi o masă caldă este binevenită pentru cei care nu au o casă. „Noaptea dorm şi eu pe unde pot şi tocmai de aceea este foarte bună ideea cu adăpostul, deoarece sunt mulţi oameni care nu au unde locui. Este foarte bine că Asigurările Sociale se ocupă de lucrul ăsta să aibă oamenii unde se duce când e frig”, este de părere Adrian Albu (foto), care trăieşte şi locuieşte în Gara din Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier în Bănița         Hunedorean prins după o tâlhărie comisă în Franța         Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Hunedoara         Petiție pentru eliberarea ursului Baloo, aflat de aproape 20 de ani în stațiunea Straja         Recordul de turiști la Ulpia Traiana Sarmizegetusa: mulți încă o confundă cu Sarmizegetusa Regia         Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva         Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu