Caritas Petroşani, proiect pentru oamenii străzii

De luni, 16 ianuarie, angajaţii şi voluntarii asociaţiei Caritas Petroşani şi-au propus să aibă grijă de oamenii străzii. Aceştia vor fi pe teren în zonele aglomerate ale Petroşaniului, precum Piaţa Centrală, piaţa dacia, Gara Petroşani, precum şi în zonele frecventate de oamenii fără adăpost, pentru a le distribui ceai fierbinte şi o gustare.

 

“Uneori, între a avea totul și a nu avea nimic nu este decât un singur pas. Unul dureros, inexplicabil poate pentru cei care nu au trecut prin aceeași situație. „De ce ai ajuns în stradă?” este o întrebare firească, al cărui răspuns se poate pierde pe drum. Alteori, exact acel moment, când independent de voința ta ai ajuns în stradă, îți poate da coșmaruri noapte de noapte. „De ce eu? De ce familia mea?” Întrebările te copleșesc. Apoi te cuprinde frigul. Simțurile îți paralizează. Picioarele îți amorțesc. Mintea, îți fuge departe. Păturile groase, singura ta avuție în lupta cu gerul, nu fac față. E tot mai frig, tot mai noapte. Gândurile îngheață și ele încet. Unul singur rămâne de veghe: „Oare mâine va fi mai bine?”

Raspunsul vine din partea Organizației Caritas Alba Iulia, care va aduce o vorbă bună și un ceai fierbinte persoanelor vulnerabile în zilele  friguroase de ianuarie prin proiectul: ”Comandamentul de Iarnă Caritas”, ce debutează azi, 16 ianuarie 2017. Activitățile propuse și descrise în cadrul proiectului sunt menite să ducă la implementarea unor măsuri necesare în urma avertizărilor meteorologie de ger. Impactul social al proiectului – prin atingerea celor trei obiective majore: Identificarea persoanelor fără adăpost din municipiul Petroșani și a persoanelor în nevoie; distribuirea ceaiului fierbinte și a sandwich-urilor; implicarea voluntarilor și localnicilor în viața socială a comunității”, a precizat Alexandru Kelemen, coordonator de programe în cadrul Caritas Petroşani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + cinci =

ACTUALITATE
Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă