Banii europeni schimbă conductele de apă şi canalizare din Valea Jiului

Dacă la Petrila şi Aninoasa furnizorul de apă din Valea Jiului a finalizat prima etapă a proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în celelalte localităţi din Valea Jiului se lucrează. Execuţia este în grafic şi până în martie 2015 întregul proiect va fi finalizat.

retea_02246900În Valea Jiului, firmele care au câştigat licitaţiile, continuă lucrările din proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată. Un proiect finanţat din fonduri europene, implementat de SC ApaServ Valea Jiului SA. La Petrila şi Aninoasa lucrările au fost deja finalizate şi recepţionate, dar în rest se lucrează din plin, aşa încât proiectul să fie în grafic. Nu mai este mult, însă, până când toată Valea Jiului va avea reţele de apă şi canalizare reabilitate, aşa încât să nu mai vorbim despre pierderi din cauza vechimii acestora, iar sistemul va ajunge şi în zonele unde, până acum, apa potabilă în case sau canalizarea erau doar un vis frumos.

Şi, potrivit situaţiei de lucrări a operatorului de apă şi canal din Valea Jiului, cel mai devreme, adică în februarie anul viitor, va trebui dată în folosinţă la noii parametri Staţia de Tratare a apei Jieţ, care se reabilitează, precum şi sistemele de clorinare pentru localităţile Lupeni, Vulcan şi Aninoasa. Pentru luna martie este prevăzută recepţionarea lucrării „Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Vulcan”, iar în iunie se finalizează proiectul de extindere a Staţiei de epurare a apei uzate de la Dănuţoni, Valea Jiului.

În schimb, pentru 2015 rămân alte două lucrări importante, a căror execuţie este mai dificilă, ori, aşa cum se întâmplă în cazul proiectului de la Petroşani,a  fost blocată de o serie de contestaţii. Este vorba despre reabilitarea Staţiei de Tratare a apei Valea de Peşti şi a Captării Lazăru, care este prevăzută a fi finalizată în martie 2015 şi partea de proiect de extindere  şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Petroşani, lucrare ce va dura până în aprilie 2015.

Toate aceste lucrări sunt incluse în proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului” finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”-Axa prioritară 1,în valoare de 40 de milioane de euro. În plus, furnizorul de apă potabilă pregăteşte cea de a doua etapă a proiectului, în valoare de aproape 90 de milioane de euro, bani proveniţi tot din fonduri europene. „Atunci vom putea spune că nu mai avem probleme în Valea Jiului cu reţele de apă şi canalizare”, a explicat directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități