Banii europeni schimbă conductele de apă şi canalizare din Valea Jiului

Dacă la Petrila şi Aninoasa furnizorul de apă din Valea Jiului a finalizat prima etapă a proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în celelalte localităţi din Valea Jiului se lucrează. Execuţia este în grafic şi până în martie 2015 întregul proiect va fi finalizat.

retea_02246900În Valea Jiului, firmele care au câştigat licitaţiile, continuă lucrările din proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată. Un proiect finanţat din fonduri europene, implementat de SC ApaServ Valea Jiului SA. La Petrila şi Aninoasa lucrările au fost deja finalizate şi recepţionate, dar în rest se lucrează din plin, aşa încât proiectul să fie în grafic. Nu mai este mult, însă, până când toată Valea Jiului va avea reţele de apă şi canalizare reabilitate, aşa încât să nu mai vorbim despre pierderi din cauza vechimii acestora, iar sistemul va ajunge şi în zonele unde, până acum, apa potabilă în case sau canalizarea erau doar un vis frumos.

Şi, potrivit situaţiei de lucrări a operatorului de apă şi canal din Valea Jiului, cel mai devreme, adică în februarie anul viitor, va trebui dată în folosinţă la noii parametri Staţia de Tratare a apei Jieţ, care se reabilitează, precum şi sistemele de clorinare pentru localităţile Lupeni, Vulcan şi Aninoasa. Pentru luna martie este prevăzută recepţionarea lucrării „Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Vulcan”, iar în iunie se finalizează proiectul de extindere a Staţiei de epurare a apei uzate de la Dănuţoni, Valea Jiului.

În schimb, pentru 2015 rămân alte două lucrări importante, a căror execuţie este mai dificilă, ori, aşa cum se întâmplă în cazul proiectului de la Petroşani,a  fost blocată de o serie de contestaţii. Este vorba despre reabilitarea Staţiei de Tratare a apei Valea de Peşti şi a Captării Lazăru, care este prevăzută a fi finalizată în martie 2015 şi partea de proiect de extindere  şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Petroşani, lucrare ce va dura până în aprilie 2015.

Toate aceste lucrări sunt incluse în proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului” finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”-Axa prioritară 1,în valoare de 40 de milioane de euro. În plus, furnizorul de apă potabilă pregăteşte cea de a doua etapă a proiectului, în valoare de aproape 90 de milioane de euro, bani proveniţi tot din fonduri europene. „Atunci vom putea spune că nu mai avem probleme în Valea Jiului cu reţele de apă şi canalizare”, a explicat directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne