Banii europeni schimbă conductele de apă şi canalizare din Valea Jiului

Dacă la Petrila şi Aninoasa furnizorul de apă din Valea Jiului a finalizat prima etapă a proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în celelalte localităţi din Valea Jiului se lucrează. Execuţia este în grafic şi până în martie 2015 întregul proiect va fi finalizat.

retea_02246900În Valea Jiului, firmele care au câştigat licitaţiile, continuă lucrările din proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată. Un proiect finanţat din fonduri europene, implementat de SC ApaServ Valea Jiului SA. La Petrila şi Aninoasa lucrările au fost deja finalizate şi recepţionate, dar în rest se lucrează din plin, aşa încât proiectul să fie în grafic. Nu mai este mult, însă, până când toată Valea Jiului va avea reţele de apă şi canalizare reabilitate, aşa încât să nu mai vorbim despre pierderi din cauza vechimii acestora, iar sistemul va ajunge şi în zonele unde, până acum, apa potabilă în case sau canalizarea erau doar un vis frumos.

Şi, potrivit situaţiei de lucrări a operatorului de apă şi canal din Valea Jiului, cel mai devreme, adică în februarie anul viitor, va trebui dată în folosinţă la noii parametri Staţia de Tratare a apei Jieţ, care se reabilitează, precum şi sistemele de clorinare pentru localităţile Lupeni, Vulcan şi Aninoasa. Pentru luna martie este prevăzută recepţionarea lucrării „Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Vulcan”, iar în iunie se finalizează proiectul de extindere a Staţiei de epurare a apei uzate de la Dănuţoni, Valea Jiului.

În schimb, pentru 2015 rămân alte două lucrări importante, a căror execuţie este mai dificilă, ori, aşa cum se întâmplă în cazul proiectului de la Petroşani,a  fost blocată de o serie de contestaţii. Este vorba despre reabilitarea Staţiei de Tratare a apei Valea de Peşti şi a Captării Lazăru, care este prevăzută a fi finalizată în martie 2015 şi partea de proiect de extindere  şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Petroşani, lucrare ce va dura până în aprilie 2015.

Toate aceste lucrări sunt incluse în proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului” finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”-Axa prioritară 1,în valoare de 40 de milioane de euro. În plus, furnizorul de apă potabilă pregăteşte cea de a doua etapă a proiectului, în valoare de aproape 90 de milioane de euro, bani proveniţi tot din fonduri europene. „Atunci vom putea spune că nu mai avem probleme în Valea Jiului cu reţele de apă şi canalizare”, a explicat directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”