Banii europeni schimbă conductele de apă şi canalizare din Valea Jiului

Dacă la Petrila şi Aninoasa furnizorul de apă din Valea Jiului a finalizat prima etapă a proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în celelalte localităţi din Valea Jiului se lucrează. Execuţia este în grafic şi până în martie 2015 întregul proiect va fi finalizat.

retea_02246900În Valea Jiului, firmele care au câştigat licitaţiile, continuă lucrările din proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată. Un proiect finanţat din fonduri europene, implementat de SC ApaServ Valea Jiului SA. La Petrila şi Aninoasa lucrările au fost deja finalizate şi recepţionate, dar în rest se lucrează din plin, aşa încât proiectul să fie în grafic. Nu mai este mult, însă, până când toată Valea Jiului va avea reţele de apă şi canalizare reabilitate, aşa încât să nu mai vorbim despre pierderi din cauza vechimii acestora, iar sistemul va ajunge şi în zonele unde, până acum, apa potabilă în case sau canalizarea erau doar un vis frumos.

Şi, potrivit situaţiei de lucrări a operatorului de apă şi canal din Valea Jiului, cel mai devreme, adică în februarie anul viitor, va trebui dată în folosinţă la noii parametri Staţia de Tratare a apei Jieţ, care se reabilitează, precum şi sistemele de clorinare pentru localităţile Lupeni, Vulcan şi Aninoasa. Pentru luna martie este prevăzută recepţionarea lucrării „Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Vulcan”, iar în iunie se finalizează proiectul de extindere a Staţiei de epurare a apei uzate de la Dănuţoni, Valea Jiului.

În schimb, pentru 2015 rămân alte două lucrări importante, a căror execuţie este mai dificilă, ori, aşa cum se întâmplă în cazul proiectului de la Petroşani,a  fost blocată de o serie de contestaţii. Este vorba despre reabilitarea Staţiei de Tratare a apei Valea de Peşti şi a Captării Lazăru, care este prevăzută a fi finalizată în martie 2015 şi partea de proiect de extindere  şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Petroşani, lucrare ce va dura până în aprilie 2015.

Toate aceste lucrări sunt incluse în proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului” finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”-Axa prioritară 1,în valoare de 40 de milioane de euro. În plus, furnizorul de apă potabilă pregăteşte cea de a doua etapă a proiectului, în valoare de aproape 90 de milioane de euro, bani proveniţi tot din fonduri europene. „Atunci vom putea spune că nu mai avem probleme în Valea Jiului cu reţele de apă şi canalizare”, a explicat directorul general al SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne