Artă la doi metri la 0 grade. Familia de zăpadă de la Ilia

Centrul de comună din Ilia este împodobit în acestă perioadă cu figurine din zăpadă, ce au atras zeci de vizitatori în faţa Casei de Cultură. Creatorul acestor atracţii hibernale inedite este un artist extrem de talentat, Alin Gabor

mare

Cu zăpadă şi două mâini extreme de iscusite la care se adaugă o doză bună de imaginaţie şi pricepere, un tânăr talentat din Ilia a modelat mai multe figurine, ce au devenit în scurt timp, atracţia localităţii Ilia. Zăpada, ingredientul minune al celor mici pentru sporirea bucuriei în ale jocurilor de iarnă, a devenit pentru Alin Gabor materia primă pentru modelarea oamenilor de zăpadă, “de expoziţie”.

Cuplul din omăt

“Am ieşit sâmbătă cu fetele în faţa Căminului Cultural din Ilia să facem un om de zăpadă. După o perioadă, fetele au plecat acasă, dar eu am rămas să finalizez figurina la care am lucrat întrega zi. Pur şi simplu mi-am urmat vocea interioară şi acesta a fost rezultatul a peste cinci ore de muncă”, povesteşte Alin. Duminică, o altă figurină, de această dată a unei femei, a fost modelată de artist pentru a ţine companie singuraticului om de zăpadă. În scurt timp, vestea despre cele două figurine de peste doi metri înălţime s-a răspândit în comunitate, şi de la mic la mare oamenii au venit să admire operele artă efemere şi să îşi facă şi fotografii cu acestea. Pentru copii, artistul zăpezii a construit şi un cap de căţel din aceeaşi materie primă.“Este interesant că eu am făcut totul din joacă şi asta a ieşit. M-am simţit ca atunci când, copil fiind, mergeam la săniuş toată ziua, iar seara, deşi îngheţat eram extrem fericit”, mai spune Alin Gabor, cunoscut locuitorilor din Ilia, ca un artist talentat.

Zăpada mai apoasă, bună pentru modelat

Ideea pentru ceva inedit, cum ar fi sculpturile în zăpadă i-a venit tânărului, după ce a construit în curtea proprie un spiriduş şi o navă spaţială din omăt. Iar “materia primă” trebuie să fie optimă pentru modelat. “Zăpada trebuie să fie nu foarte moale, dar nici îngheţată, undeva la un grad, zero sau minus un grad, să poată fi modelată. Deşi unele porţiuni le modelez cu mănuşi, la detalii şi expresivitatea figurinelor, a trebuit să lucrez cu mâna goală. În fiecare zi am mai adăugat şi consolidat la cei doi oameni din zăpadă, deoarece din cauza temperaturilor ce au crescut, se mai deformează pe ici pe colo. Dacă mai vine o perioadă de frig, pot să mai “ţină” şi o săptămână”, spune Alin.

Spaţiu expoziţional în aer liber

Luni, colecţia de figurine a fost îmbogăţită cu un dragon reprezentat în basorelief, pentru a se menţine o perioadă mai îndelungată. “Îmi place foarte mult spaţiu de aici din faţa Casei de Cultură, deoarece este foarte vizibil, pentru toţi locuitorii comunei. Îmi place să expun ceea ce lucrez, deoarece în acest fel mai scot oamenii din casă, iar ei se pot bucura ce ceva nou. Dacă vremea ţine cu noi şi vom mai avea zăpada, intenţionez să implic şi copiii talentaţi de la şcoală într-un proiect artistic ce va ţine de modelatul zăpezii”, mai spune artistul din Ilia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc