Prioritate investiţională numărul unu. Spital judeţean de Urgenţă Deva: Nou computer tomograf şi imprimantă mamograf

Un nou computer tomograf, care să îl înlocuiască pe cel vechi, dar şi o imprimantă pentru mamograf, în valoare totală de peste 450.000 de euro, sunt investiţiile demarate în aparatura medicală în această lună la Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva

investitiiDouă investiţii majore în aparatură medicală, care să ajute medicii la confirmarea unui diagnostic, vor demara în această lună la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva. Este vorba despre un nou computer tomograf care să îl înlocuiască pe cel vechi, care nu mai funcţionează de aproape un an dar şi o imprimantă pentru aparatul mamograf, care din cauza mediului în care funcţionează, imprimă pe film imaginile voalate.

În curând, un nou computer tomograf

Aşteptăm cu mare interes finalizarea procedurilor pentru achiziţionarea computerului tomograf, data de 29, fiind data limită de depunere a ofertelor. După care, în cel mai scurt timp urmează să semnăm contractele cu cei care câştigă această licitaţie şi să aducem acest aparat care pentru noi este de un real folos şi care va ajuta clinicienii în munca depusă în acest spital”, a declarat Călin Mircea Laza, managerul SJU Deva. Investiţia în aparatul de mare fineţe, în valoare de peste 450.000 de euro a fost finanţată de către Consiliul Judeţean Hunedoara.

Imprimanta mamografului, schimbată

Un alt aparat care în ultima perioadă a funcţionat „selectiv” este mamograful, care are deja o vechime de 11 ani şi câte 3.000 de imagini efectuate anual. După ce problemele avute la partea de imagistică au fost corectate, au apărut defecţiuni în camera de developare. „Datorită faptului că imprimanta lucrează într-un mediu foarte coroziv, am constatat că şi ea are anumite probleme. Aparatul în acest moment merge, dar cu imaginea puţin mai voalată pe acele poze pe care le citesc clinicienii. Am făcut o comandă pentru o imprimantă nouă, urmând ca în cel mai scurt timp să lucrăm la parametriimaximi cu acel aparat”, mai adaugă managerul SJU Deva. Pentru noua imprimantă a mamografului se vor plăti în jur de 4.500 de euro, fonduri din economiile făcute la bugetul spitalului.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Prioritate investiţională numărul unu. Spital judeţean de Urgenţă Deva: Nou computer tomograf şi imprimantă mamograf

  1. Sim

    Ar fi cazul sa se mai faca si investitii la spitale din judet ca am ajuns sa mergem pana la Cluj sau Timisoara pentru orice.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!