Apă şi canalizare pe bani europeni, la Petrila şi Aninoasa

Peste 1000 de familii din Petrila şi Aninoasa au apă şi canalizare în gospodării, graţie unui program derulat de SC ApaServ Valea Jiului SA cu fonduri europene.

avram canalizare (2)La finele săptămânii trecute a avut loc recepţia lucrărilor pentru cele două oraşe, care reprezintă doar o etapă din proiectul total, în valoare de 40 de milioane de euro. Astfel, 760 de familii din Petrila beneficiază de canalizare, în timp ce la alte 73 de gospodării s-au realizat şi reţele de apă. În Aninoasa, sunt 50 de gospodării care au apă potabilă, precum  şi 240 de familii pentru care s-au realizat lucrările de branşare la reţeaua de canalizate. Pentru cele două oraşe, costurile s-au cifrat la aproximativ 22 de milioane de lei. La Petrila au fost realizate reţele noi de apă în lungime de 4458 de metri, în timp ce reţeaua de canalizare este de 13.729 de metri. În Aninoasa, reţeaua de apă potabilă a  fost extinsă cu 4.027 de metri, în timp ce lungimea reţelei de canalizare este mai mare cu 6.884 de metri. De asemenea, au fost amenajate trei staţii de pompare la reţeaua de canal din Petrila  şi una în Aninoasa. „Nu era normal ca, în anul 2013, familii care locuiesc la oraş să nu aibă apă în case şi reţea de canalizare. Dacă în perioada cât am fost vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Hunedoara m-am ocupat de atragerea acestei finanţări nerambursabile pentru ApaServ, acum mă bucur să iau parte la recepţia lucrărilor efectuate în baza acestui proiect european, în calitate de director general al acestei societăţi. Din punctul nostru de vedere, lucrările sunt de calitate şi este la fel de important că firma constructoare a reuşit să le termine la timp”, a declarat directorul general al SC ApaServ valea Jiului SA, Costel Avram.

Lucrări similare se derulează în toate localităţile Văii Jiului, în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului” finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”-Axa prioritară 1, astfel încât la final vom putea vorbi despre rezolvarea unei mari probleme cu care s-au confruntat locuitorii din această zonă. În plus, furnizorul de apă potabilă pregăteşte cea de a doua etapă a proiectului, în valoare de aproape 90 de milioane de euro, bani proveniţi tot din fonduri europene. „Atunci vom putea spune că nu mai avem probleme în Valea Jiului cu reţele de apă şi canalizare. Suntem pe primul loc în Regiunea Vest în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi pe locul trei la nivel naţional. Cel mai important este însă că reuşim să facem aceste reabilitări pentru locuitorii Văii Jiului”, a precizat Avram.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție