Apă şi canalizare pe bani europeni, la Petrila şi Aninoasa

Peste 1000 de familii din Petrila şi Aninoasa au apă şi canalizare în gospodării, graţie unui program derulat de SC ApaServ Valea Jiului SA cu fonduri europene.

avram canalizare (2)La finele săptămânii trecute a avut loc recepţia lucrărilor pentru cele două oraşe, care reprezintă doar o etapă din proiectul total, în valoare de 40 de milioane de euro. Astfel, 760 de familii din Petrila beneficiază de canalizare, în timp ce la alte 73 de gospodării s-au realizat şi reţele de apă. În Aninoasa, sunt 50 de gospodării care au apă potabilă, precum  şi 240 de familii pentru care s-au realizat lucrările de branşare la reţeaua de canalizate. Pentru cele două oraşe, costurile s-au cifrat la aproximativ 22 de milioane de lei. La Petrila au fost realizate reţele noi de apă în lungime de 4458 de metri, în timp ce reţeaua de canalizare este de 13.729 de metri. În Aninoasa, reţeaua de apă potabilă a  fost extinsă cu 4.027 de metri, în timp ce lungimea reţelei de canalizare este mai mare cu 6.884 de metri. De asemenea, au fost amenajate trei staţii de pompare la reţeaua de canal din Petrila  şi una în Aninoasa. „Nu era normal ca, în anul 2013, familii care locuiesc la oraş să nu aibă apă în case şi reţea de canalizare. Dacă în perioada cât am fost vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Hunedoara m-am ocupat de atragerea acestei finanţări nerambursabile pentru ApaServ, acum mă bucur să iau parte la recepţia lucrărilor efectuate în baza acestui proiect european, în calitate de director general al acestei societăţi. Din punctul nostru de vedere, lucrările sunt de calitate şi este la fel de important că firma constructoare a reuşit să le termine la timp”, a declarat directorul general al SC ApaServ valea Jiului SA, Costel Avram.

Lucrări similare se derulează în toate localităţile Văii Jiului, în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului” finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”-Axa prioritară 1, astfel încât la final vom putea vorbi despre rezolvarea unei mari probleme cu care s-au confruntat locuitorii din această zonă. În plus, furnizorul de apă potabilă pregăteşte cea de a doua etapă a proiectului, în valoare de aproape 90 de milioane de euro, bani proveniţi tot din fonduri europene. „Atunci vom putea spune că nu mai avem probleme în Valea Jiului cu reţele de apă şi canalizare. Suntem pe primul loc în Regiunea Vest în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi pe locul trei la nivel naţional. Cel mai important este însă că reuşim să facem aceste reabilitări pentru locuitorii Văii Jiului”, a precizat Avram.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 8 =

ACTUALITATE
Violenţă de limbaj, bagatelizată de câţiva magistraţi hunedoreni         Lăsați copiii la școală, nu la spital! Trotuarul nu este loc de parcare         Zilele Maghiare din județul Hunedoara vor debuta vineri         Când va fi modernizat Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan         Ce soartă va avea Muzeul Aurului din Brad         O nouă spargere în Hunedoara         Duminică, la Orăștie. Acoperișuri smulse și copaci doborâți de vânt         Ce venituri a adus ștrandul din Hunedoara în această vară         Transport ilegal de lemne         Prins la furat de arbori         Ultimele ediții ale ziarului Drumul Socialismului. Ce poezii îi erau dedicate lui Ceaușescu         Zeci de familii au fost păgubite de furtună         Accident cu trei victime provocat de un autotren care a trecut pe roșu         LA MÂNA NOROCULUI. Autorităţile au intervenit bezmetic şi greoi în „bomba” de la Orăştie         Gorunul părintelui Arsenie Boca s-a uscat cu totul         În prezența ministrului Agriculturii. Expoziția Bălțata Românească de la Băcia și-a reînnoit succesul         FENOMENE PERICULOASE. O vijelie puternică a provocat distrugeri în Deva și Hunedoara (VIDEO)         Centrul Hunedoara va fi iluminat ecologic         Avram Iancu, aproape de finalul maratonului impresionant de înot pe Dunăre         DN 76 Deva – Brad: modernizarea șoselei de 30 de kilometri a ajuns la final