Amenzi de milioane şi sute de avertismente aplicate agenţilor economici

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Hunedoara au descoperit în urma controalelor efectuate în primele nouă luni ale anului, nereguli care au fost sancţionate cu mii de lei, dar au fost şi retrase de pe piaţă mii de produse cu probleme

painePeste 2.000 de controale care au avut în vedere prevenirea, combaterea şi sancţionarea faptelor care periclitează sănătatea şi interesele economice ale consumatorilor au avut loc în primele nouă luni ale anului, efectuate de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara.

Bunuri înapoiate consumatorilor

În urma acţiunilor de control au fost aplicate 658 de amenzi în valoare de 1.800.000 lei şi 788 de avertismente. Totodată au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de peste 1.500.000 de lei şi retrase de pe piaţă produse în valoare de 6.520 de lei. De asemenea, în urma controalelor efectuate, au fost restituite către consumatori, bunuri care s-au dovedit neconforme pe parcursul perioadei de garanţie, în valoare de peste 60.000 de lei. În perioada menţionată au fost soluţionate 516 reclamaţii.

Controale în toate sectoarele de pe piaţă

Principalele controale au vizat derularea modului de comercializare şi etichetare a produselor de panificaţie, carmangerie, ape minerale şi băuturi răcoritoare, precum şi verificarea modului de comercializare, etichetare, depozitare şi transport a produselor textile şi încălţăminte de tip second-hand. Inspectorii au avut în vedere în perioada caldă a anului respectarea prevederilor legale la prestările servicii din incinta ştrandelor, piscinelor şi a bazinelor de înnot dar şi închirierea echipamentelor de agrement. Totodată s-a avut în vedere verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea rechizitelor şcolare, precum şi în ceea ce priveşte funcţionarea grădiniţelor pentru copii dar au fost controale privind şi modul de derulare a Programului Guvernamental „Cornul şi laptele”. De asemenea au fost identificate şi sancţionate toate clauzelor abuzive stipulate între diferiţi operatori economici (bănci, societăţi de asigurare, IFN-uri, etc.) şi consumatori.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități