Amenzi de milioane şi sute de avertismente aplicate agenţilor economici

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Hunedoara au descoperit în urma controalelor efectuate în primele nouă luni ale anului, nereguli care au fost sancţionate cu mii de lei, dar au fost şi retrase de pe piaţă mii de produse cu probleme

painePeste 2.000 de controale care au avut în vedere prevenirea, combaterea şi sancţionarea faptelor care periclitează sănătatea şi interesele economice ale consumatorilor au avut loc în primele nouă luni ale anului, efectuate de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara.

Bunuri înapoiate consumatorilor

În urma acţiunilor de control au fost aplicate 658 de amenzi în valoare de 1.800.000 lei şi 788 de avertismente. Totodată au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de peste 1.500.000 de lei şi retrase de pe piaţă produse în valoare de 6.520 de lei. De asemenea, în urma controalelor efectuate, au fost restituite către consumatori, bunuri care s-au dovedit neconforme pe parcursul perioadei de garanţie, în valoare de peste 60.000 de lei. În perioada menţionată au fost soluţionate 516 reclamaţii.

Controale în toate sectoarele de pe piaţă

Principalele controale au vizat derularea modului de comercializare şi etichetare a produselor de panificaţie, carmangerie, ape minerale şi băuturi răcoritoare, precum şi verificarea modului de comercializare, etichetare, depozitare şi transport a produselor textile şi încălţăminte de tip second-hand. Inspectorii au avut în vedere în perioada caldă a anului respectarea prevederilor legale la prestările servicii din incinta ştrandelor, piscinelor şi a bazinelor de înnot dar şi închirierea echipamentelor de agrement. Totodată s-a avut în vedere verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea rechizitelor şcolare, precum şi în ceea ce priveşte funcţionarea grădiniţelor pentru copii dar au fost controale privind şi modul de derulare a Programului Guvernamental „Cornul şi laptele”. De asemenea au fost identificate şi sancţionate toate clauzelor abuzive stipulate între diferiţi operatori economici (bănci, societăţi de asigurare, IFN-uri, etc.) şi consumatori.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + treisprezece =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne