Amenzi de milioane şi sute de avertismente aplicate agenţilor economici

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Hunedoara au descoperit în urma controalelor efectuate în primele nouă luni ale anului, nereguli care au fost sancţionate cu mii de lei, dar au fost şi retrase de pe piaţă mii de produse cu probleme

painePeste 2.000 de controale care au avut în vedere prevenirea, combaterea şi sancţionarea faptelor care periclitează sănătatea şi interesele economice ale consumatorilor au avut loc în primele nouă luni ale anului, efectuate de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara.

Bunuri înapoiate consumatorilor

În urma acţiunilor de control au fost aplicate 658 de amenzi în valoare de 1.800.000 lei şi 788 de avertismente. Totodată au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de peste 1.500.000 de lei şi retrase de pe piaţă produse în valoare de 6.520 de lei. De asemenea, în urma controalelor efectuate, au fost restituite către consumatori, bunuri care s-au dovedit neconforme pe parcursul perioadei de garanţie, în valoare de peste 60.000 de lei. În perioada menţionată au fost soluţionate 516 reclamaţii.

Controale în toate sectoarele de pe piaţă

Principalele controale au vizat derularea modului de comercializare şi etichetare a produselor de panificaţie, carmangerie, ape minerale şi băuturi răcoritoare, precum şi verificarea modului de comercializare, etichetare, depozitare şi transport a produselor textile şi încălţăminte de tip second-hand. Inspectorii au avut în vedere în perioada caldă a anului respectarea prevederilor legale la prestările servicii din incinta ştrandelor, piscinelor şi a bazinelor de înnot dar şi închirierea echipamentelor de agrement. Totodată s-a avut în vedere verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea rechizitelor şcolare, precum şi în ceea ce priveşte funcţionarea grădiniţelor pentru copii dar au fost controale privind şi modul de derulare a Programului Guvernamental „Cornul şi laptele”. De asemenea au fost identificate şi sancţionate toate clauzelor abuzive stipulate între diferiţi operatori economici (bănci, societăţi de asigurare, IFN-uri, etc.) şi consumatori.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție