Adăpostul de la Petroşani, funcţional doar după – 10 grade Celsius

Iarna care se apropie cu paşi repezi se anunţă a fi cea mai grea din ultimii 100 de ani. Autorităţile de la Petroşani spun că, pentru persoanele  fără locuinţă şi anul acesta va funcţiona adăpostul de la Serviciul de Poliţie Locală.

boschetariChiar dacă temperaturile au scăzut foarte mult în termometre, iar frigul îşi face din plin simţită prezenţa mi ales noaptea, persoanele fără adăpost din Pteroşani nu au, deocamdată, unde să se încălzească. Potrivit prevederilor legale, adăpostul de la sediul Poliţiei Locale va fi deschis doar după ce gradele din termometre scad sub – 10 grade Celsius, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Oricum, autorităţile locale sunt pregătite să ofere un adăpost cald celor care deocamdată dorm pe conductele de termoficare, ori chiar pe sub scări de bloc. „Chiar dacă intenţionăm să mutăm sediul Poliţiei Locale până la iarnă, în clădirea fostului Comisariat, adăpostul va funcţiona tot acolo unde a fost şi anii trecuţi”, a declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă. De precizat, însă, că adãpostul poate fi folosit doar noaptea, pe perioade scurte de timp, iar capacitatea acestuia este de 3 locuri. În caz de nevoie, însă, oamenii străzii pot fi „cazaţi” şi în alte locaţii pentru a  fi feriţi de gerul iernii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 1 =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat