Adăpostul de la Petroşani, funcţional doar după – 10 grade Celsius

Iarna care se apropie cu paşi repezi se anunţă a fi cea mai grea din ultimii 100 de ani. Autorităţile de la Petroşani spun că, pentru persoanele  fără locuinţă şi anul acesta va funcţiona adăpostul de la Serviciul de Poliţie Locală.

boschetariChiar dacă temperaturile au scăzut foarte mult în termometre, iar frigul îşi face din plin simţită prezenţa mi ales noaptea, persoanele fără adăpost din Pteroşani nu au, deocamdată, unde să se încălzească. Potrivit prevederilor legale, adăpostul de la sediul Poliţiei Locale va fi deschis doar după ce gradele din termometre scad sub – 10 grade Celsius, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Oricum, autorităţile locale sunt pregătite să ofere un adăpost cald celor care deocamdată dorm pe conductele de termoficare, ori chiar pe sub scări de bloc. „Chiar dacă intenţionăm să mutăm sediul Poliţiei Locale până la iarnă, în clădirea fostului Comisariat, adăpostul va funcţiona tot acolo unde a fost şi anii trecuţi”, a declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă. De precizat, însă, că adãpostul poate fi folosit doar noaptea, pe perioade scurte de timp, iar capacitatea acestuia este de 3 locuri. În caz de nevoie, însă, oamenii străzii pot fi „cazaţi” şi în alte locaţii pentru a  fi feriţi de gerul iernii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”         Cununii în aer liber – pe Cetate şi în Parcul central!         Mâine, pe stadionul din Cugir – FAMILY DAY by Star Transmission – ediție de majorat!         Geoparcul Dinozaurilor a fost reconfirmat ca sit UNESCO         Târgul European al Castelelor, la Hunedoara         Detalii șocante în cazul morții tinerei de 24 de ani, din Deva         Peștera Cioclovina, „sanctuarul” din Munții Orăștiei         Moartea unei tinere de 24 de ani, în centrul Devei