Adăpostul de la Petroşani, funcţional doar după – 10 grade Celsius

Iarna care se apropie cu paşi repezi se anunţă a fi cea mai grea din ultimii 100 de ani. Autorităţile de la Petroşani spun că, pentru persoanele  fără locuinţă şi anul acesta va funcţiona adăpostul de la Serviciul de Poliţie Locală.

boschetariChiar dacă temperaturile au scăzut foarte mult în termometre, iar frigul îşi face din plin simţită prezenţa mi ales noaptea, persoanele fără adăpost din Pteroşani nu au, deocamdată, unde să se încălzească. Potrivit prevederilor legale, adăpostul de la sediul Poliţiei Locale va fi deschis doar după ce gradele din termometre scad sub – 10 grade Celsius, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Oricum, autorităţile locale sunt pregătite să ofere un adăpost cald celor care deocamdată dorm pe conductele de termoficare, ori chiar pe sub scări de bloc. „Chiar dacă intenţionăm să mutăm sediul Poliţiei Locale până la iarnă, în clădirea fostului Comisariat, adăpostul va funcţiona tot acolo unde a fost şi anii trecuţi”, a declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă. De precizat, însă, că adãpostul poate fi folosit doar noaptea, pe perioade scurte de timp, iar capacitatea acestuia este de 3 locuri. În caz de nevoie, însă, oamenii străzii pot fi „cazaţi” şi în alte locaţii pentru a  fi feriţi de gerul iernii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box