Adăpostul de la Petroşani, funcţional doar după – 10 grade Celsius

Iarna care se apropie cu paşi repezi se anunţă a fi cea mai grea din ultimii 100 de ani. Autorităţile de la Petroşani spun că, pentru persoanele  fără locuinţă şi anul acesta va funcţiona adăpostul de la Serviciul de Poliţie Locală.

boschetariChiar dacă temperaturile au scăzut foarte mult în termometre, iar frigul îşi face din plin simţită prezenţa mi ales noaptea, persoanele fără adăpost din Pteroşani nu au, deocamdată, unde să se încălzească. Potrivit prevederilor legale, adăpostul de la sediul Poliţiei Locale va fi deschis doar după ce gradele din termometre scad sub – 10 grade Celsius, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Oricum, autorităţile locale sunt pregătite să ofere un adăpost cald celor care deocamdată dorm pe conductele de termoficare, ori chiar pe sub scări de bloc. „Chiar dacă intenţionăm să mutăm sediul Poliţiei Locale până la iarnă, în clădirea fostului Comisariat, adăpostul va funcţiona tot acolo unde a fost şi anii trecuţi”, a declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă. De precizat, însă, că adãpostul poate fi folosit doar noaptea, pe perioade scurte de timp, iar capacitatea acestuia este de 3 locuri. În caz de nevoie, însă, oamenii străzii pot fi „cazaţi” şi în alte locaţii pentru a  fi feriţi de gerul iernii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor