Adăpostul de la Petroşani, funcţional doar după – 10 grade Celsius

Iarna care se apropie cu paşi repezi se anunţă a fi cea mai grea din ultimii 100 de ani. Autorităţile de la Petroşani spun că, pentru persoanele  fără locuinţă şi anul acesta va funcţiona adăpostul de la Serviciul de Poliţie Locală.

boschetariChiar dacă temperaturile au scăzut foarte mult în termometre, iar frigul îşi face din plin simţită prezenţa mi ales noaptea, persoanele fără adăpost din Pteroşani nu au, deocamdată, unde să se încălzească. Potrivit prevederilor legale, adăpostul de la sediul Poliţiei Locale va fi deschis doar după ce gradele din termometre scad sub – 10 grade Celsius, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Oricum, autorităţile locale sunt pregătite să ofere un adăpost cald celor care deocamdată dorm pe conductele de termoficare, ori chiar pe sub scări de bloc. „Chiar dacă intenţionăm să mutăm sediul Poliţiei Locale până la iarnă, în clădirea fostului Comisariat, adăpostul va funcţiona tot acolo unde a fost şi anii trecuţi”, a declarat viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă. De precizat, însă, că adãpostul poate fi folosit doar noaptea, pe perioade scurte de timp, iar capacitatea acestuia este de 3 locuri. În caz de nevoie, însă, oamenii străzii pot fi „cazaţi” şi în alte locaţii pentru a  fi feriţi de gerul iernii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa