A adoptat primul câine la Deva

Deşi militează pentru dreptul la viaţă al câinilor comunitari, când vine vorba de adopţii devenii dau înapoi. Doar patru câini au fost adoptaţi de la Sântuhalm, de la Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân Hunedoara. Primul dintre ei a fost luat de deveanca Adina Şelaru

caine

După scandalul morţii lui Ionuţ, primul devean care a adoptat un căţel, oferindu-i un adăpost este medicul dermatolog Adina Şelaru. Mare iubitoare de animale, doctoriţa are la casa de la ţară, trei câini maidanezi toţi luaţi de pe stradă. Din 2006 şi până acum a salvat de la moarte sigură, peste 20 de câini şi pentru fiecare dintre aceştia a găsit un adăpost, după ce i-a pus pe picioare. Puiuţi aruncaţi la tomberon, câini opăriţi care nu mai aveau nici blană pe ei, câini cu boli, cu răni infectate şi multe alte cazuri care păreau fără scăpare. „Eu iubesc foarte mult animalele şi mă doare ceea ce se întâmplă acum. Toţi câinii maidanezi pe care i-am luat acasă sunt foarte blânzi, prietenoşi, foarte deştepţi şi se ataşează imediat de familia adoptivă. Fac un apel la cei care au posibilitatea să aibă grijă de un căţel, să meargă şi să adopte să nu îi lase să moară. Nu mă pot gândi la eutanasierea lor, deşi sunt conştientă că pe stradă pot fi un pericol”, spune doctoriţa Adina Şelaru.

Căţeii nimănui

În acest moment la adăpostul din subordinea SJOAFS Hunedoara sunt „cazaţi” 57 de câini, majoritatea adulţi. Deşi sunt sterilizaţi, deparazitaţi şi vaccinaţi nimeni nu îşi doreşte să le ofere un cămin. „Exact acum când mă aşteptam să am rezultate, acestea nu există. Înainte, ritmul de adopţie era net superior atât naţional, cât şi internaţional. Deva a rămas în urmă dacă raportăm la numărul de adopţii din Hunedoara şi Petroşani. Chiar acum avem un număr de 20 de câini din adăpostul de la Petroşani care pleacă în Finlanda”, spune Adrian Cioran, medic veterinar la SJOAFS Hunedoara.

16 câini au fost adoptaţi de la adăpostul din Petroşani

adoptii pozeDoar 16 câini fără stăpân au fost adoptaţi, în ultima perioadă de la adăpostul amenajat în Cartierul Colonie din Petroşani. Vorbim despre adopţiile care au avut loc după izbucnirea scandalului legat de moartea copilului de patru ani de la Bucureşti. „După acţiunea comună de prindere a câinilor fără stăpân, au mai fost sterilizaţi 20 de câini. De asemenea, 16 câini au fost adoptaţi în această perioadă. În adăpost mai sunt acum circa 100 de câini fără stăpân”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Acţiunea de prindere şi sterilizare a maidanezilor a fost blocată şi de faptul că medicul veterinar care se ocupă de animalele din centrul de la Petroşani a fost în concediu.

Pentru cei care îşi doresc un patruped

Căţeii care merg spre adoptator sunt sterilizaţi, vaccinaţi şi deparazitaţi şi au ca semn recognoscibil un crotal în ureche, după care pot fi identificaţi. Paşii pentru adopţia unui căţel de rasă comună sunt simpli. Viitorul adoptator trebuie să îşi dorească un nou membru în familie, să facă dovada că este proprietarul unui spaţiu şi să demonstreze că are resurse pentru creşterea unui câine. De asemenea pe formularul de adopţie sunt trecute toate datele despre viitorul stăpân al patrupedului. În cazul în care după ce l-a luat în grijă, maidanezul respectiv este „ridicat” din stradă, stăpânul acestuia riscă o amendă uriaşă şi chiar ani de puşcărie. Totul ţine de normele de aplicare ale Legii 258/2013 care nu au fost încă stabilite. Adopţiile se pot face în orice zi a săptămânii de la adăpostul SJOAFS din Sântuhalm între orele 10 şi 18.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ovidiu Drîngă a fost pus în libertate după trei ani de la uciderea a două femei         Zimbrii care atrag toate privirile oaspeţilor de la Zoo Hunedoara         Dragobete la Castelul Corvinilor         Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani